İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Otomobili kırmızı ışıkta durduracak sistem

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Japonların bir numaralı otomobil üreticisi Toyota, otomobillerin kırmızı ışıkta kendiliğinden durmasını sağlayacak sistem geliştirdi.
Şirketin, kırmızı ışık ihlalleri yüzünden meydana gelen kazaları azaltmak amacıyla geliştirdiğini bildirdiği sistem, yol kenarına yerleştirilen vericiler ve otomobildeki alıcılardan oluşuyor. Sürücü, vericiden gelen sinyalle trafik ışıkları hakkında sesli ve görsel olarak bilgilendiriliyor. Sürücünün kırmızıda durmayacağı "anlaşılırsa", otomobil otomatik olarak fren yapıyor.
Toyota’nın bu yeni güvenlik paketinde "Dur" tabelaları için de benzer sistem geliştirildi. "Dur" levhasıyla karşılaşılınca sürücü aynı şekilde uyarılıyor.

japon yapıyor kardeşim...

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hah bizim yan sanayiye iş çıktı. Hemen kurcalayalıp bozalım. Turuncuda durmayan, kırmızıda ilk 2 sn kornayla geçen model.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Teknolojinin getirdigi sakatliklarda var, dusunsenize yolda gidiyorsunuz yaninizdan 200 le gecen bir arac var ve siz bu otomatik durduran sistemi aracinizdan diger araclara uyguluyorsunuz. Mazallah..

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Adam durmak istemiyorsa zorla mı duracak saçmalığa bak :D Daha neler görücez bakalım.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Uzun zaman önce projeleri hazırlanan bir sistem bu. Aslını isterseniz projenin mimarida bir Türk'tü. Zamanında televizyonlarda uzun uzun gösterilmişti zaten bu ama kimse aldırış etmedi.

Onun hazırladığı daha kapsamlıydı ama. Bu vericilerin kapsama alanını 50 metre olarak sınırlı tutalım ve şehir içinde her 50 metreye bir bu vericilerden yerleştirerek hız ayarını otomatik olarak 50KM. olarak ayarlayalım aynı şekilde şehir dışı, ilçe ve köy yollarında da 90KM olarak ayarlayalım max. hızı ve otobanlarada 120KM engeli koyarak max. hızı standart kılalım.

Özel izinli araçlara (polis, itfaye, ambulans, sivil kurtarma ekipleri, kara yolları vb.) araçları ise sistemden muhaf tutalım ve ölümlü kaza riskini sıfıra indirelim dedi.

Evet konu çok mantıklıydı. Fakat otomativ devlerinin baskısı sonucu proje araştırılmadan red edildi.

Bugün bizden çalıntı bu projenin tanıtımı yapıldı ve ricam; olumlu yorumları yaparken 2 KERE DÜŞÜNÜN!

japon yapıyor kardeşim...

Aslında yapmıyor çalıyor. BMW nin tüm modellerini çaldılar adamlar x5 in kopyasını yaptılar markasını değiştirdiler prosedüre uygunlaştırdılar çatır çatır satıyorlar, onu çaldılar bunu çaldılar çaldılarda çaldılar...

Ve fark ettiniz mi bilmiyorum çalınan bir çok proje aslında ya ne kadar gereksiz bir proje bu işi gücümü yok bu japonların dedirten türden projeler...

Ama yine fark ettiyseniz bu işe yaramaz projeleri nasıl değerlendirip pazarlamayı bildikleri için bugün bize fark atmış durumdalar.

Bizim insanımız Türk Ferrarisini yapınca özenti salak diyerek geçtik, ana haber bülteni sunucu olan ve artık benim yakıştıracak sıfat bile bulamadığım Reha Muhtar; özentiliğinde bu kadarı yapmayın bu işleri yapmayın zavallı gibi yapmayın kendinizi dedi...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Aslında yapmıyor çalıyor. BMW nin tüm modellerini çaldılar adamlar x5 in kopyasını yaptılar markasını değiştirdiler prosedüre uygunlaştırdılar çatır çatır satıyorlar, onu çaldılar bunu çaldılar çaldılarda çaldılar...
Yazıyorsun ama sadece yazıyorsun, bu çalma işini yapanlar Japonlar degil Çinlilerdi. Aç bi daha oku haberleri. Japonlar deger bilir insanlar, yillar once kendilerine yaptigimiz iyilikleri unutmayip bizi dost olarak goruyor bizi çok seviyorlar onemli günlerimizde bizi asla unutmuyorlar..

Çinde ise durum farklı. Herhalde hala sindirememişler onlara yaptirdigimiz "çin seddinin acısını".

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yazıyorsun ama sadece yazıyorsun, bu çalma işini yapanlar Japonlar degil Çinlilerdi. Aç bi daha oku haberleri. Japonlar deger bilir insanlar, yillar once kendilerine yaptigimiz iyilikleri unutmayip bizi dost olarak goruyor bizi çok seviyorlar onemli günlerimizde bizi asla unutmuyorlar..

Çinde ise durum farklı. Herhalde hala sindirememişler onlara yaptirdigimiz "çin seddinin acısını".

Loi asla tartışmak istemem konu yanlış anlaşılmasın ama emin olmasam araba hırsızlığı konusundan bunları yazmazdım şüphen olmasın. Ha X5 i çinliler çalmış lafım yok mercedeside isterse Afrikalılar çalsın onada lafım yok inan=)

Ama Japonlarda çaldı çalmadı değil.
Aç araştır demişsin. Senin için açtım ve araştırdım kanka=)
BUYUR
http://otomobil.milliyet.com.tr/detay.asp?id=3371

Ama adamların hırsız olduğunu açık açık söyleyebilirim tubitak.gov.tr ye girerek baktığında bizim patentli ama henüz üretilmemiş bir çok malzemenin onların ülkelerinde üretildiğini biliyoruz...

Yani benim üzüldüğüm konu;
Türkler'in yeni bir şey yapması neden bizim kendi milletimizi rahatsız eder; "ya ne olacak işte Türk yapmış" denir ve geçilir yada yapılan bir şeyimiz çalındığında "wayy be Japon yapıyor yada Çinli yapıyor" denir bizden çalınan şeyler için nedenini hiç anlamam...

Ayrıca Loi'ye X5'teki hatamı biraz kaba bir tabirle düzeltmişte olsa yinede düzelttiği için teşekkür ediyorum=)
Belkide yarın öbürgün ben bu hatalı cümlemi kalabalık bir ortamda söyleyerek kendimi küçük duruma düşürebilirdim. En azından öğrenmiş oldum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.