İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma Özgünlük hızlı index almaktan başka bir işe yaramıyor mu? Bu nasıl iş?

frtn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir başka webmaster forumda gördüğüm konuyu buradada tartışmaya açmak istedim...

4-5 ay önce açtığım bir siteye 250-300 tane tamamen özgün makale ekledim. Link alımı, imleme v.s. hepsinden aylar arasına serpiştirerek yapmaya özen gösterdim bu zamana kadar.

Site çöp olmasın diye, hiç bir kopya içerik eklemedim şu ana kadar. Ama son iki haftadır bot ile konu çekiyorum; anında index alan sitenin index hızı 6-7 saate çıktı ama hit artmaya başladı. Bu nasıl iş, illa siteyi çöplüğe mi çevirelim yani. Google bunu mu istiyor?

Görüşlerinizi bekliyorum

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
bot ile konu çekeceğinize aynı konuyu editleyerek güncel bir şekilde yayınlayabilirsiniz
özgünlük tek başına hiç bir işe yaramaz

bomonti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ozgunluk deniyor ancak gercek te internette olmayan bir seyi paylasmak olarak algilanmali Bir ornek vermem gerekirse bir zararli bilesen web tarayinizi surekli sabit bir adrese yonlendiriyor ve internette cozumu yok sizde bunu cozdunuz ve paylastiniz, olmadigi kadar cok hit alirsiniz Yani olmayani ve ragbet goreni bulmak onemli . Ancak bloglarimizin hedefi google yerine ziyaretci bu yazida aradigini gercekten bulabilir mi olmali. Bu otomatik olarak google hedefinide kapsayacaktir. Ornekteki site fazla paylasimdan ve pingden dolayi hit alsada uzun vade de gerileyecektir bana gore. Ancak tecrubeli arkadaslar bu konuya nokta atisi yapabilir.

frtn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Denemelere göre kopya içerik ve sağlam bir seo çalışması sitenin hitini tavan yapmış ve aynı seyrinde götürmüş

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bir başka webmaster forumda gördüğüm konuyu buradada tartışmaya açmak istedim...

Görüşlerinizi bekliyorum

Eğer site sağlamsa, belli değerlere sahipse c/p içerik o siteyi bir süre idare edecektir. Aradaki fark rakamlar olur. Bir özgün içerik bir kopya içeriğe eşit mi??? Değil.

Bir süre sonra site düşer. Bu bir ay, 3 ay da olabilir, ama Google sitenin kalitesiz içerik barındırdığını farkedince Penguen'e göre site düşer. %80 içerik az aranan kelimelerden gelir ve içerik çok fazlaysa hala da az da olsa siteyi kullanmaya devam edebilir...

frtn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hit getirmeyecek özgün içerik hit getiren kopya içeriğe eşit değil sonuçta... Google ne yaptığını bir türlü çözemedim ama bunu bende deneyeceğim

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Hit getirmeyecek özgün içerik hit getiren kopya içeriğe eşit değil sonuçta... Google ne yaptığını bir türlü çözemedim ama bunu bende deneyeceğim

Bunu gözden çıkardığın bir sitende denemelisin. Çünkü bir süre sonra dediğim gibi filtre yeme ihtimali yüksek. Bunu yapan kişiler genelde 1-2 ay para kazanayım amacı ile yaparlar, tutarsa filtre yiyene kadar para kazanırlar.

Hit getirmeyecek özgün içerik hit getiren kopya içeriğe eşit değil demişsin. Bu konu sitenin "organic keyword" dediğimiz kelimeleri ile ilgilidir. Siten için organic keyword çalışması yaparsan hit sorununu özgün içerikte çözebilirsin.

frtn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunu gözden çıkardığın bir sitende denemelisin. Çünkü bir süre sonra dediğim gibi filtre yeme ihtimali yüksek. Bunu yapan kişiler genelde 1-2 ay para kazanayım amacı ile yaparlar, tutarsa filtre yiyene kadar para kazanırlar.

Hit getirmeyecek özgün içerik hit getiren kopya içeriğe eşit değil demişsin. Bu konu sitenin "organic keyword" dediğimiz kelimeleri ile ilgilidir. Siten için organic keyword çalışması yaparsan hit sorununu özgün içerikte çözebilirsin.

Öyle bir domainim var 1 hafta edirne dışındayım edirneye geçince yapacağım

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Öyle bir domainim var 1 hafta edirne dışındayım edirneye geçince yapacağım

senin soruyu Google'a sorduk Google soruyu cevapladı :)

"Özgünlük hızlı index almaktan başka bir işe yaramıyor mu?" şeklinde sorarsak?

NarKo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
özgünlük özgün makale yazmak değildir özgünlük yeni bir icad ttır aslında internette yeni bir buluş vs. index in özgünlükle alaksı oldunu sanmıyorum ben çöp sitlerimde bile en fazla 1 dk da index alıyordum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.