İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Pagerank (biri beni aydınlatsın)

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Son 3 güncellemedir sürekli geriye gidiyor bu benim pr ler.Bu güncellemeyide yeni gördüm haberim yoktu (olsada bişi farketmezdi ya).
Pagerank a fazla takılma diyenlere hemen cevabımı vereyim: küçük bir sistem geliştirmiştim 25-30 pr3 siteden backlinks.com dan hatrı sayılır bi para geliyordu(yarısı sıfırladı yarısı pr2 ledi). Sadece bu sistem için konuşmuyorum 2-3 yaşındaki sitelerimde dahi düşüşler var
Şimdi konumuza dönelim, google pr için ne gibi kriterler arıyor? bu son düşüşler resmen link satın almaya yöneltmiyormu bizi? 1 yıl önce pr4 e normal gözüyle bakardık, elimde pr4 site kalmadı 1 yılda bu kadar ne değişti?

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şu değişti:

google, pagerank satan sitelere ceza veriyor pageranklerini düşüyor :)

okanali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir ara benim sitem 3 e düştü. Neden bilmem. Ama tekrar toparladı 4 oldu.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim de sitelerim seo konusunda oldukça iyiyken PR de düşüş yaşadılar. Bu düşüş google sıralamasını etkilemedi ama sorunun ne olduğunu cidden çözemedim ben de :) takmıyorum önemi sadece link satışı yapamadığım o yüzden çok bir dert yok :) Tam gaz Google Adsense..

okanali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Size link veren siteler linklerinizi ana sayfadan kaldırmış olabilir. Yada düşün paga rank sitelereine link vermiş olabilirsiniz

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Son 3 güncellemeyi baz alarak bir fikir yürütmeye kalktığımda Google'ın da kafasının karışık olduğunu görüyorum.
Son zamanlarda yaşanan bu kargaşanın en önemli nedenlerinden biri spam sitelerdi ve Google bunu büyük ölçüde düzene soktu.
Bir diğer neden de link satışı, fakat Google bu konuda henüz tam kriterlerini belirleyememiş, sistemi oturtamamış görünüyor.
Nitekim bir siteden verilen harici bağlantıların ücretli mi yoksa ücretsiz mi olduğunu anlamak pek de kolay değil.

Netteki sitelerin neredeyse % 30-35'inde* kullanılan WordPress'de bile Bağlantılar diye bir bölümün olması dışarıya link vermenin kötü birşey olmadığının kanıtı.
Zaten Google da bunun kötü birşey olmadığını, aksine arama ve indeksleme konularında kendisine yardımcı olduğunu ifade ediyor.
Fakat iş ticarete binince de kızıyor Google amcamız.

Sonuç olarak son üç güncellemedir bir kararsızlık durumu sözkonusu Google için.
İlkinde harici linklerin çoğunu ücretli link olarak algıladı ve birçok sitenin PageRank değerini düşürdü.
İkincisinde bu durumdan vazgeçti, nedamet duydu ve değerler normal düzeye geri geldi.
Bu son güncellemede de yine ilkindeki gibi az da olsa link satma ihtimali olan birçok sitenin PageRank değerini düşürdü.

Umarım Google bu konuda kesin ve doğru bir karar alır.

* Kişisel tahminimdir.

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
vallahi selim ne yalan söylim eskiden millet link değişimine bile pr5le girerdi şimdi google biraz tuhaf oldu PR değeri adam akıllı vermiyor 3 yılldır bir site pr2 de hep dururmu :) diğer sitelerde hep düşüşte. Bonkörlüğü kalmadı Google amcanın.

bigdump

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
2
arkadaşalar link değişimi artık yalan oldu diye bilirim
herkwez çöp sitelerle link değişimi yapıyor
bu da kimsenin işine yaramıyor

link alımını olduğu zaman da satan ceza yiyor

en iyi si pr yüksek bloglar var oraya ekle
bence pr değerin eklediğin sitelere göre yükselir

bide pr3 siteni pr1 sitewye ekler sen pr yükselmez ?
en az pr4ve üstü olacak

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.