Pagerank değerine dikkat edin

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
9,780
Reaction score
306
Üyelerimizin birçoğunun bildiği, fakat bilmeyenlerinde olabileceğini düşünerek, pagerank konusuna bir açıklık getirmek istedim.

Bir domain aldınız. Site kurdunuz. Birkaç yazı girdiniz. Bir hafta sonra bir baktınız ki, siteniz pr değeri almış. Bu durumda neden, nasıl gibi sorular sormanıza gerek yok. Muhtemelen drop yani düşmüş bir domain aldınız. Domainin düşmeden önceki pr'si, site info alınca geri gelmiştir. Fakat ilk güncelleme ile birlikte çok yüksek ihtimalle düşecektir.

Pr değerine sahip bir domain alırken iyi araştırın. Google' a info:siteadi.com şeklinde yazıp aratın. Eğer gerçekten domainin kendisi görünüyorsa, pr değeri gerçektir. Ha, bu gibi durumlarda da küçük bir ihtimalde olsa, prnin sahte olma ihtimali var. Nasıl mı?
Domain, daha önceden, prsi yüksek bir siteye yönlenmiştir. Doğal olarak, yönlendirilen sitenin pr değerini almıştır. Bir müddet sonra yönlendirmeyi kaldırırlar. Fakat yine aynı pr'de görünür. Bunu anlamanın yolu var mıdır? Bunu anlamanın tek yolu, sitenin arşiv kayıtlarına bakmaktır. Archive.org sitesinden, domainin geçmişine bakıp, yönlendirme olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Pr'li domain almadan önce sırasıyla aşağıdakileri yapın :

Google'a, info:siteadi.com yazın ve domainün kendisinin olduğuna emin olun.

Domainin arşiv kayıtlarını inceleyin ve daha önceden yönlendirme yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Backlinklerini kontrol edin. Sağlam backlinkleri mevcutmu inceleyin. Bunun en basit yolu, alexa backlinklerini kontrol etmektir.

Domain authority değerinin, minimum 20 olduğundan emin olun. 30 ve üzeri ise kaçırmayın.



Bu yazı, iyinet üyeleri için tarafımdan yazılmıştır. Kaynak göstererek her türlü ortamda paylaşabilirsiniz. Bol pr'li günler...


iPhone cihazım ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.
 

onur7060

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
3 Haziran 2013
Mesajlar
32
Reaction score
0
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Özellikle kalıcı backlinkler pr için çok önemli. Göz ardı etmemek gerekiyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst