İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PageRank Nedir Ne Değildir ...

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google pagerankiniz ne kadar yüksekse , google sitenize o kadar çok ziyaretçi gönderir.
Peki Google benim sayfamın pageranki nedir , pagerankimi nasıl yükseltirim , nerden kontrol ederim vs. gibi sorular için bildiğim şeyleri anlatmak istiyorum.

Nedir ? : Pagerank olayı mantığı genel olarak "bir site ne kadar güsel ve populer ise aramalarda o kadar başta gözükür ve sonuç olarak daha fazla ziyaretçi alır " üzerine kurulmuştur.

Ne kadar zamanda bir değişir ? : Google ayda bir kez indexleme yaparak pageranklari belirlemektedir.

Pagerank nasıl yükselir ?

1-) Pagerank yükseltmek için en önemli olay sitenizin iyi bir içeriğe sahip olmasıdır. Anasayfanızda siteniz ile ilgili ne kadar çok açıklayıcı kelime varsa aramlarda sonuçlar içerisinde gösterilme ihtimaliniz o kadar yüksek olur.

2-) İkinci önemli olay link değişimi yaptıpığınız diğer sitelerin pagerankleri. Eğer pageranki 6 olan bi site size link vermiş ise bu sizin pagerankinizi olumlu yönde etkileyecektir. Eğer siz sayfanızda pageranki çok yüksek sitelere link verirseniz o randa pagerankiniz düşecektir. Bunun için kendi sayfanız dışında dandik sitelere link vermemeye özen göstermelisiniz.

3-) - Sitenizin tasarımı da google için önemlidir. eğer sitenizin anasayfasının boyutu 50 kb'yi aşarsa bu sizin için bir dezavantajdır. Pagerankiniz olumsuz yönde etkilenecektir.
- Siteniz içindeki "bulk codes" yani gereksiz saçmasapan kodlar da google tarafından algılanarak siteniz değerlendirilirken göz önünde tutulacaktır.

4-) Bir diğer konu da sitenizin "title" ı yani başlığı. Başlığınız ne kadar anlaşılır ve düzgün bir cümle ile kurlursa bu o kadar faydalıdır. Mesela başlığınız " BEDAVA FULL GÜZELLİKLER !!! DELİ MANYAK KIZLAR!!! MP3 ARŞİVLERİ BURADA HERŞEY VAAR !!!" gibi ise bunu acilen değiştirmeniz gerekmektedir. Mesela "Yerli ve Yabancı Şarkı Sözleri Arşivi" gibi anlaşılır ve düzgün bir başlık google tarafından anlaşılacak ve na göre puanınıza karılacaktır.

Google pagerankin tam oalrak bi açıklamması olmamakla birlikte en önemli detaylar bunlardır. Benim de bilmediklerim varsa siz de ekleyebilirsiniz.

Eğer bu yukarıdaki maddelere dikkat ederseniz googledan günde 500'e yakın tekil alabilirsiniz.

http://toolbar.google.com =--> bunu indirin bütün sayfaların pagerankini görün çok kullanışlı bir araç.

Bu arada bütün yabancı forumlarda google pagerank konusu çok fazla işlenmekte fakat bizde daha tartışılmıyor . artık bu konu üzerine giderek birbirimizden daha çok şey öğrenebiliriz.

İyi Çalışmalar....

C

ceddin

Misafir
iyi.net ile mynet.com'un PageRankı aynı. Bu demek oluyorki iyi.net ile Mynet.com aynı ziyaretciyi alıyor googleden. Saçmalığa bak :p

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nike ayakkabı 200 milyon , adidas ayakkabı 200 milyon ama 100 kişi nike alır 80 kişi adidas. yani bu bir değer. arama sonuçlarında bazıları mynete tıklar bazıları iyi.nete...

C

ceddin

Misafir
Ama mynete bence 10 üzerinden 9 verilmeliydi bence... iyi.netin günlük hiti 20.000 desen Mynetin 2 milyon. Yani 1000 katı en az... 1000 tane iyi.net bir myneT olusturuyo ama pageranklar aynı. Ben buna saçmalık dedim.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mynetin günlük ziyaretçisi 1,200.000 civarı. zaten tr'de 5,000,000 internet kullanıcısı var.
sonuç olarak googleda bir yerden sonra pagerank arttırmak çok zor. mesela 10 olan çok az site var yahoo.com google.com gibi. onlar da kednileri saten. 9 ve 8 az gördüm. genelde iyi siteler 5-6 falan oluyo.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu pageRank google in bir fantezisi olsa gerek :) cunku ne taraftan olayi cozmeye calisirsan mutlaka bi tarafi elinde kaliyor..

Google kendine yapıştırmış 10 üzerinden 10'u. ohh keyfi yerinde. :)

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google fantezi yapsa noolur yapmasa noolur dünyada bir numara . istediğini yapar. kendine 10 vermesi de çok haklı bence. her yönden mükemmel bir site.

C

ceddin

Misafir
Bence alçakgönüllülük yapıp kendine 9 verebilirdi :) veya hiç vermeyebilirdi kendine. Zaten herkes biliyor Googlenin ne olduğunu... Bu arada yahoo ile google arasında bir bağ göremiyorum?

mesela 10 olan çok az site var yahoo.com google.com gibi. onlar da kednileri saten.

Aforizmaların bu lafı dikkatimi çektide. Bu google ile yahoo ortak felanmı yoksa?

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ee Duymadiniz mi? Yahoo nun halasinin oğlunun sitesi Google :)
Bir nevi kuzen de diyebilirz :)

Şaka bir yana bu işler derin işler...

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yahoo google in indekslerini kullanir arkadaslar.google oyle bir fark attiki adamlara yahoodur altavistadir sictilar resmen

ama hala cok iyiler google ise mukemmel

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
. Eğer siz sayfanızda pageranki çok yüksek sitelere link verirseniz o randa pagerankiniz düşecektir. Bunun için kendi sayfanız dışında dandik sitelere link vermemeye özen göstermelisiniz.

bu cumle sanirim yanlisssssssss

cok yuksek siteye link verilince page rank dusermi yahuu ne yaptin:))

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
AkrepList' Alıntı:
. Eğer siz sayfanızda pageranki çok yüksek sitelere link verirseniz o randa pagerankiniz düşecektir. Bunun için kendi sayfanız dışında dandik sitelere link vermemeye özen göstermelisiniz.

bu cumle sanirim yanlisssssssss

cok yuksek siteye link verilince page rank dusermi yahuu ne yaptin:))

Oyle birsey olsa link siteleri nanayi yerdi. Interturknet vs. ;)

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yahoo, google ile yollarını ayıralı epey oldu be arkadaşlar... Ama bunun googl'a getirdiği bir olumsuzluk olduğunu hiç sanmıyorum :)
Google alanındaki en iyi arama makinesi olsa da, yahoo ve msn google'ın henüz sahip olmadığı portal hizmetlerine sahipler bu nedenle rama makinesi olarak olmasada diğer hizmetleri nedeni ile her zaman önde gelen siteler olmaktalar. Portal olmanın getiriside burada. Gerçi google, gmail ile portal olma yolunda ilk adımını attı ve güçlü rakiplerinin gözünü korkuttu ama bakalım gelecek ne gösterecek. :) B ize daha fazla ziyaret getirdiği sürece sorun değil gerçi :)

Z

zeynelkoc

Misafir
zaten interturknetin çok hiti olmasına rağmen rankı çok düşük sanırım ondan

T

türkelit

Misafir
interturknet pagerank 6 ... iyi net pagerank 6 ... turkelit pagerank 5 ... bir adım kalmış yaw :)
haa birde zirve100 pagerank 5 ... webservis pagerank 5

Z

zeynelkoc

Misafir
biraz da benden

sayfalarim.com 5 tr100.com 5 bedavalar.net 4 bedavaonline.com 4 realist.gen.tr 4 zirve100.net 5 sozluk.sourtimes.org 5 shockhaber.com 1 (en ilginci bu!) internethaber.com 5 netbul.com 6

dazlakcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam :)
Pagerank bana gore çok onemlı bi şey değil bence benım pagerank ım 4 mesela ? mynet 6 pagerank bence bunlarla alakalı değil l,inkler filan bence tamem nbaşka kombinasyolara gore yapılıyordur ne bılım mesela mynet 6 alır çunku sadece turk kullanıcılar girer tyahoo google ise dunyanın her yerınde standart bna gore bu olay yapılırken browser bilgilerı filanda kkale alınıyordur yoksa herkesın notu yuksek lurdu aynı zamanda bunu veren googlebot sitenızı tararken bunu yapıyor eğer linklere gore olsa iyi.net veya arama motorları çok yuksek pagerank olurdu dediğim gibi bence ulkelere gore dağılımı yapılıyordur sadece turklerın gırdığı bir siteye neden pagerank yuksek verılsın kı yaynı zamanda ben bunun sadece google değil işin içinde alexa nında olduğunu düşünüyorum utlaka onun da bir katkısı vardır Bide dikkatımı çeken alexa.com da bazı turk sitelerı ulke bazında ilk 100 de ancak bazıları varkı ısımlerını 6 yıldna berı ılk defa duyduğu m sıteler filan her neyse bunlar onelı değil o kadar benım page rank ı orta sevıyede olmasına rağmen google gunde 750 yolluyor bana lazım lan bu zaten :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5