İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Pasif gelir nedir?

ŞeMSi

Empatik
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
788
Reaction score
112
Konum
Hatay
Çok fazla pasif gelir tanımı var . Gayrimenkule ve piyasaya yatırım yapmak gibi geleneksel yöntemleri herkes biliyor zaten.

Pasif gelir, minimum çaba gerektiren, otomatik olarak kazanılan gelirdir. Bunun tam aksi olan aktif gelir ise doğrudan zaman harcayıp bunun karşılığında para kazanmanız demektir. İster saat başı ücretli isterse de maaşlı olsun, geliriniz, işinize harcadığınız zaman ile alakalıdır.

Aktif gelir söz konusu olduğunda çalışmadığınız sürece para kazanamazsınız. Eğer bir sakatlık, bir hastalık veya başka bir kötü durum yüzünden size bir şey olursa para kazanma yetiniz kaybolur. Örneğin bir sporcuysanız ve spor hayatınızı bitirecek bir sakatlık geçirirseniz, bu bir daha işiniz üzerinden para kazanamayacağınız anlamına gelir.

Eğer bir kalfa veya inşaat işçisi iseniz, tüm uzuvlarınız olmadan nasıl çalışacaksınız? Eğer başınıza bir şey gelir de bir uzvunuzu kaybederseniz para kazanmaya nasıl devam edeceksiniz? Eğer organ nakli gerektiren bir hastalık yüzünden işe gidemeyecek olursanız patronunuz sizi kovmadan önce ne kadar süre işte tutar? Eğer arabanız bozulursa ve tamir ettirecek de paranız yoksa bir emlakçı olarak insanlara elinizdeki evleri nasıl gösterirsiniz? Veya potansiyel müşterilerinizle buluşmaya nasıl gidersiniz? Aktif gelir elde ediyorsanız, tüm bu sebeplerle işiniz kesinlikle çok daha zor olur.

Dünyadaki insanların çoğunluğu aktif kazanç üzerinden gelir elde ederek yaşarlar. Kazandıkları, harcadıkları zamana bağlıdır. Fakat zenginler ise kazançlarının harcadıkları zamana bağlı olmadığı farklı bir standart ortaya koyarlar. Onlar konut kiraları, faiz gelirleri, telif hakkı ücretleri, franchise gelirleri, self servis çamaşırhaneler, internet reklamlarından gelen gelirler gibi pasif gelir kaynakları ile geçinirler.

Burayı sakın yanlış anlamayın. Pasif bir gelir akışı yaratabilmek ciddi bir sorumluluktur. Bunu yapmak ciddi zaman gerektiren bir iştir. Bu zamanı harcarken de kesinlikle para kazanmazsınız. Zamanınızı da hemen değil bu yolda ilerledikçe gelir kazanma amacıyla yatırırsınız. Aktif kazanç sisteminde kazandığınız para tamamen harcadığınız zamana bağlıdır. Fakat pasif gelir kaynakları size işleri bittikten sonra bile uzun süre para kazandırırlar.

Pasif gelir elde etmek için birkaç yol vardır. İster internet üzerinden geçiminizi sağlamayı, isterseniz de konut kiraları gibi yollardan pasif gelir kapısı yaratmayı hedefleyin, bunu yapmanın bir sürü farklı yolu mevcut. Bu iş başta zor gibi gelse de bir süre sonra pasif gelirin ne kadar önemli bir şey olduğunu anlayacaksınız; hatta öyle bir bağımlılık yapacak ki bu etkili finansal metodu daha çok kullanmak isteyecek ve başka pasif gelir kanalları aramaya başlayacaksınız.

Konu oraya geliyorken belirtmek gerekiyor; gelirin neden önemli bir şey olduğuyla ilgili onlarca neden var. Pasif gelir kazanıyor olmanız aktif gelir kazandığınız işinizi bırakmanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Tabii kendinizi tamamen pasif gelire adarsanız daha çabuk yol alırsınız. Fakat birçok insanın bunu yapacak durumu yok. Başta borçlar olmak üzere birçok finansal engelden dolayı bir süre hiç gelir sahibi olmadan yaşamak birçok insan için söz konusu değil.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst