Patent Belgesi Nasıl Alınır?

ayzeff

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
25 Ağustos 2010
Mesajlar
88
Reaction score
0
Patent başvurusu, Sanayi ve Teknoloji bakanlığına bağlı Türk Patent ve Marka kurumuna yapılır. Ve Türk Patentve marka kurumu yapılan bu patent başvurularını 10 Ocak 2017 tarihli 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu çerçevesinde inceleyerek işlemleri yürütür. Patent başvuru aşamasından tescil aşamasına kadar bir çok süreçten geçmektedir.

a)Başvuru Aşaması: Sahip olduğunuz buluşunuz ile ilgili olarak bize bilgi aktarımında bulunulur. Size verdiğimiz ön hazırlık formu doldurulur. Ve evraklar uzmanlarımız tarafından hazırlanarak Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunulur. Bu aşamada sadece vekil ve harç ücret ödenir.Başvuru yapıldıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu başvurumuzun alındığına ve kabul edildiğine dair yazı beklenir. Yazı çıkmasıyla başvurumuz resmi anlamda yapılmış sayılmaktadır.

b)Araştırma Talebi ve Araştırma aşaması: Türk Patent ve Marka Kurumukabul yazısı ile birlikte patent için araştırma talep edip etmeyeceğimizi sorar. Patent işlemlerimizin devam etmesi için araştırma talebinde bulunmamız gerekmektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu araştırmayı kendi bünyesinde Tüm dünya için yenilik araştırması yapacaktır.Ve ofis Araştırma için ücret talep edecektir. Araştırma harcı ödenir ve araştırma işlemi başlamış olur.

c)Yurtdışına Çıkış Aşaması: Yurt dışına çıkış işlemi patentin başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içinde yapılmalıdır. Eğer başvuru tarihinden 1 yıl geçerse yurtdışına çıkış işlemi yapılamaz.

d)İnceleme Aşaması: Araştırma sonuçlarında patentlenebilirlik konusunda herhangi bir benzer veya sorun görünmüyor ise inceleme istenir. İnceleme işlemi Türk patent ve Marka Kurumuna yaptırılacaktır. Yine ofisin harç talebi olacaktır.

e)İnceleme Süreci: Tüm işlemler bittiğinde inceleme raporuda temiz geldiğinde belgeyi haketmiş oluyoruz. Belge harcını yatırarak tescil belgemizi almış oluyoruz. Böylece patent tescil sürecimiz tamalanmış oluyor.

f)Yıllık Harçlar: Patentler için her yıl düzenli olarak yıllık harç ödemeleri yapılması zorunludur. Harç ödemeleri 3. yıldan itibaren başlar ve 20. yıla kadar devam eder.

 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst