İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

paylas.com ve hemenpaylas.com

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence paralı üyelik Türkiye'de maalesef hüsran'la eşanlamlı. Çember.net, Blogcu.com, hepsi bu hüsranı yaşadı. Sistemi kurduğunuza değecek kadar bile paralı üyeniz olmuyor. Bir tek ciddi rekabetten önce ödev siteleri ücretli üyelikten para kazandı sanırım :)

serdarbakar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Blogcu ve cember.net'in hüsran yaşadığını bilmiyordum. Blogcu'nun paralı olduğu zamanı bilmiyorum zaten :) Heryerde bedava blog host varken blogcu yanlış bir strateji izlemiş bence.

Cember.net'te çok sık altın üye görüyorum ben aslında. Onların o kadar büyük hüsran yaşamamış olmaları gerek. Durum öyleyse gerçekten çok üzücü. Oysa ki kullanıcıların sadece 100'de 1'i bu ufak memlaları ödemeyi kabul etse, site için büyük kazanç ortaya çıkar.

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
blogcu hizmeti paralıya çevirmedi. daha fazla özellik isteyenlere yönelik ayrıcalıklı hizmetler çıkardı ve kendi forumlarında tüm blogcuların hışmına uğradı. sitenin reklam almasına bile karşı çıktılar, reklam gelirinden pay istediler. sanki giderlerine katkıda bulunuyorlarmış gibi... "bu değirmenin suyu nereden geliyor" diye düşünmek bizim yapımızda yok, biz hazıra konmayı seviyoruz. çember.net'teki çoğu altın üyeliğin ücret ödenerek değil, davetiye gönderilerek kazanılmış üyelikler olduğundan şüphem yok.

serdarbakar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğru cember.net'de davetiye gönderince de altın üyelik kazanabiliyordun. Şimdi hatırladım.

Keşke durum bu olmasa. Ben yine gelecekten umutluyum. Aslında talep edilen meblalar insanların ödeyemeyeceği meblalar değil. Sorun internette para harcamaya olan güvensizlik. İnsanların yenilikçi olamaması. Zamanla aşılacağına inanıyorum. Ne kadar zaman? Bilemiyorum :)

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
odevsiteleri' Alıntı:
sitenin reklam almasına bile karşı çıktılar, reklam gelirinden pay istediler. sanki giderlerine katkıda bulunuyorlarmış gibi... "bu değirmenin suyu nereden geliyor" diye düşünmek bizim yapımızda yok, biz hazıra konmayı seviyoruz.

peki bu tür siteleri o konumlara getiren kimin emeği?
Bence her hafta bi yarışma düzenlemeli, öddül dagıtmalı.Mesela haftanın bloguna domain almalı,... vs

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gima gibi bir supermarkette kullanılan kredi kartları bilgilerinin sistemdeki bir boşluk yüzünden elegeçirildiğini ve son günlerde gözle görülür bi kredikartı kullanımı azalması görüldüğüne göre internet için çok bekleriz...

ama bence burdaki en büyük kolaylık devltin yapıcağı yasalar ile gelir eğer sağlam kanunlar olursa milletimiz güvenebilir (ordada dolandırılıyo burdada :( )

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insanlar kullanmakta bir fayda gördükleri için blogcu.com'a kayıt olup blog yazıyorlar, ona destek olmak amacıyla değil. blogcu ilgi çekici ve kaliteli hizmet üretmese o "konuma" gelemez. bahsettiğin kampanyalar elbette yapılabilir, bu site kurucusunun tasarrufundadır.

selim61' Alıntı:
peki bu tür siteleri o konumlara getiren kimin emeği?
Bence her hafta bi yarışma düzenlemeli, öddül dagıtmalı.Mesela haftanın bloguna domain almalı,... vs

schumifan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
odevsiteleri' Alıntı:
Bence paralı üyelik Türkiye'de maalesef hüsran'la eşanlamlı. Çember.net, Blogcu.com, hepsi bu hüsranı yaşadı. Sistemi kurduğunuza değecek kadar bile paralı üyeniz olmuyor. Bir tek ciddi rekabetten önce ödev siteleri ücretli üyelikten para kazandı sanırım :)

Çember.net hüsran falan yaşamadı yanlış biliyorsun

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bildiğim, site kurucusunun bir e-ticaret projesi için kendisine danışan bir başka kişiye "hiç kalkışma daha iyi" dediği...

schumifan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çağlar'ı tanırım ben neye göre dediğini bilemicem ama o sitenin durumu gayet iyi.

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mutlaka kazanıyorlardır, ama bu diyalog cember.net forumuna yansımıştı. forum sponsorluklarının da bir kısmı barter sanıyorum. sitenin işine yarayan barter'lar elbette ama bizim firmaların çoğunun kasasında akrep var, barter'dan ötesi onları "bozuyor"

schumifan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben sektörde reklama inanıyorum umarım ilerde daha iyi olur.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Türkiyede bu çok zor.
başka stratejiler bulmalısınız. yani reklam almakla bu çark dönmez.

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Haddim olmayarak "hemenpaylaş " hakkında bir kaç sorum olacak
amacım kimseyi kırmak yada üzmek degil Fakat kafama takılan bir kaç soru var çözmek adına ve varsa yanlışlarımı düzeltmek adına sorulan sorulardır bunlar (bir tür sesli düşünme)

hemenpaylaş ın ana sayfasına baktığımızda istatistik bölümünü görmekteyiz.
ve girdigimizde de bir kaç bilgi bulunmakta;
Kod:
Yüklenilen dosya boyutu: 102.31 GB
Yüklenilen dosya sayısı: 8150

Tekil Ziyaretçi: 171.627
Sayfa Gösterimi: 753.951
Download Sayfa Gösterim: 692.328
1 ) açıkçası öncelikle Neden 33 server diye sormak isterim.
çünki hepimizde biliyoruz ki (bu istatistiki bilgiden yola çıkarak çıkan sonuc) 200 gig bir HDD işinizi görecektir.
BW ler çek edildiginde 10mbit unmetered traffic ile (yine aynı istatistikler)
sizin için sorun oluşturmayacaktır.yada 20mbit unmetered.
2ci olarak 33 serverin istatistiklerine baktığımda genelde 2000k 3000k olarak görüyorum. yani demek istedigim şudurki
bu kadar BW ile reklam almadan ayakta kalmak zordur.
çalışma kessinlikle taktir görmesi gereken bir çalışma
ama verilen istatistiki bilgiler bunun biraz dışında gibi...
ve hala neden nisan bilgileri ?

Saygılarımla

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mask, istatistiklerin en son güncellendiği tarihe bir bak istersen..

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Son Güncelleme;22.04.2006
bende zaten bunu soruyorum nesi yanlış bunun ?

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sunucuda anlık trafik çok önemli bişey. hele ki file hosting yapıyorsanız, bir müddet sonra tıkanma olacaktır. o yüzden bir makinenin 200gb veri taşıması pek mantıklı değil, ama 10tb portu varsa neden olmasın :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yakında hemenpaylas büyük reklamlar alacaktır.Tabi şimdi sanırım en büyük sorunu tartışılan bu lisanslı lisansız sorunu oluşturacaktır yani işte hemenpaylasa yüklenen bazı dosyaların telif haklarının olmadığı için büyük firmaların reklam verip vermede biraz tereddüt yaşayacağı aşikardır.Umarım bunu fazla dert etmezler.Ancak ben kendi adıma ne zaman bir hemenpaylas linki görsem onların verdiği emeği hatırlayıp reklamlarını bir kere tıklarım.Bana göre emek harcayan herkese hakkettiğinin karşılığı verilmelidir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5