İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

paylas.com ve hemenpaylas.com

M

mfk_1868

Misafir
bu tarz sitelerin buyuk capta reklamla donebilecegine inanmıyorum cunku paylaşım sitelerindeki dosyaların %90 ı illegal içerik veya absürt tır. Google eskiden izin veriyordu fakat google da artık izin vermiyor sanırım ondan bu yolda en iyi para kazanma yolu yine rapidin yaptıgı premium sisteminden geciyor gibime geliyor. Yani buyuk firmaların bu tarz sitelere reklam verecegini pek düsünmüyorum.

E

Eseryucel

Misafir
Hemenpaylas gibi siteleri desteklemeliyiz. Bizi rapid in tekelinden kurtardığı için maddi sorunu umarım en kısa sürede çözerler ve hemenpaylas yoluna devam eder

T

TicaretHost

Misafir
elmasgunes' Alıntı:
Hemen Paylaş için konuşuyorum, sitenin tek geliri reklamlardır.

Dosya trafiği çok yoğun olduğu için şu anda 33 server bulunmaktadır, sürekli artırılmaktadır.

Hemen Paylaş için reklam sayısını daha da artırmayı veya download sayfasını karışıklaştırmayı da düşünmüyoruz. Hatta elimizden geldiğince reklam sayısını azaltmaya çalışıyoruz.

Detaylara inmeyeceğim, daha fazla bilgi veremiyorum.

şimdi ayıp olcek fakat yinede sunu ifade etmek istiyorum.
Şu 33 server , allah aşkına gosterde gorelim ana makina domainlerini.
33 server dedigin 33 tane alt supdomainlerle 33 servermi oluyor? elmas? bunu bir acıklarmısın ...

cinbaba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google adsense adbrite gibi reklamlar neden koyulmuyor acaba

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
33 adet serverimiz yok, 36 adet serverimiz var. Her biri dedicated serverlar. İstatistikler bölümünden her biri için ayrı olan MRTG grafiklerine ulaşabilirsiniz. Her serverin ip'sini verebilirim ama siz bunları zaten bulabilirsiniz. Serverlara SSH ile bağlanmaya çalıştığınızda her birinin SSH keylerinin farklı olduğunu görebilirsiniz. Hala inanmazsanız, sizin için yapabileceğim bir şey yok.

Toplam 14 TB disk alanı var. Yoksa yaklaşık olarak 1.000.000 tane (3-4 gün içerisinde ulaşacağız.) dosya nasıl barındırılabilir ki?

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zor degil bunlar, abartmayin, tabi cok iyi bir is cikariyorlar orasi muhakkak, ama gununun cogunu bu islere harciyor bu arkadaşlar ve elbetteki 5 bin dolar masraflari vardir kanimca ama kazanclari da en az 10-15 bin dolar duzeyinde olduguna eminim ki bu sadece adsense filandir, yaniliyorsam elmas gunes duzeltsin, yaklastin yada yaklasmadin desin.
muhtemelen managed dedicated aldiktan sonra herbir server ile cok ugrasmak gerekmez

burda onlerinde bir tehlike var su anda megaupload turk telekom tarafindan banlanmis durumda, aynisi kendilerinin de basina gelebilir o nedenle kanimca farkli bir yapilanmaya gitmeleri gerekir

soundofvtec

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı şeyi ben de düşündüm
türk telekom lap die kapar wala acımaz domaine
sora emekler boşa gitmez mi
10-15bin $ çok komik rakamlar pek inandırıcı gelmedi

F

fenerbahcetin

Misafir
elmasgunes bence upload edenleri bir şekilde ödüllendirsen bence hit %100 artar.Çünkü upload zor bir iş

HighVoltage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elmasgunes'i www.hemenpaylas.com u yaptıkları için kutluyorum. Böyle kaliteli sitelere ihtiyacımız var. Bu kadar çöplük siteler arasında parıldayan bu siteleri görmek Türk interneti açısından beni mutlu ediyor açıkçası. Umarım yaptıkları yatırımın ve çabanın karşılığını fazlasıyla alırlar.

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ben hemenpaylas.com logosunu siteme eklemeye karar verdim:D

dur ekleyim şincik

cinbaba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
neden adsense reklamları kalktı banlandımı hemenpaylas.com

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mask' Alıntı:
Haddim olmayarak "hemenpaylaş " hakkında bir kaç sorum olacak
amacım kimseyi kırmak yada üzmek degil Fakat kafama takılan bir kaç soru var çözmek adına ve varsa yanlışlarımı düzeltmek adına sorulan sorulardır bunlar (bir tür sesli düşünme)

hemenpaylaş ın ana sayfasına baktığımızda istatistik bölümünü görmekteyiz.
ve girdigimizde de bir kaç bilgi bulunmakta;
Kod:
Yüklenilen dosya boyutu: 102.31 GB
Yüklenilen dosya sayısı: 8150

Tekil Ziyaretçi: 171.627
Sayfa Gösterimi: 753.951
Download Sayfa Gösterim: 692.328
1 ) açıkçası öncelikle Neden 33 server diye sormak isterim.
çünki hepimizde biliyoruz ki (bu istatistiki bilgiden yola çıkarak çıkan sonuc) 200 gig bir HDD işinizi görecektir.
BW ler çek edildiginde 10mbit unmetered traffic ile (yine aynı istatistikler)
sizin için sorun oluşturmayacaktır.yada 20mbit unmetered.
2ci olarak 33 serverin istatistiklerine baktığımda genelde 2000k 3000k olarak görüyorum. yani demek istedigim şudurki
bu kadar BW ile reklam almadan ayakta kalmak zordur.
çalışma kessinlikle taktir görmesi gereken bir çalışma
ama verilen istatistiki bilgiler bunun biraz dışında gibi...
ve hala neden nisan bilgileri ?

Saygılarımla

yukarıda görmüş olduğunuz 102.31 Gb veri 1 günde hemenpaylas'a yüklenen dosya boyutudur yani sizin hesabınızla 2 günde 1 server eklenmesi gerekiyor..

bence 30 gün veya 2 ay işlem yapılmayan dosyaların silinmesi gerekiyor sürekli bir server büyümesine gidilmesi yerine enazından bir yerde server sayısı sabitlenebilir.

kolay gelsin
iyi çalışmalar

D

deja-vu

Misafir
20.06.2006 23:59:59
itibariyleToplam dosya boyutu: 9.76 TB
Toplam dosya sayısı: 1,001,926

M

millionkurt

Misafir
Benim görüşüm, türkiyede yeni kanunlar çıktıktan sonra bu işlerin harab olacağı(ki kanunlar çıktı) muhtemelen 2 sitede muyap tarafından banlanacak. Ayrıca telif hakları yasasından başları 1. dereceden belaya girecek. Site sahiplerine tavsiyem önlerinde 2 ay var, bu sürede para kazandılar kazandılar, kazanamazlarsa birdaa o sitelerden ekmek çıkmaz.

Saygılar

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şahsi fikrim müyap ya da tekekomun hiç bir şey yapamayacağıdır.
HemenPaylas.Com da yanılmıyorsam "gereksiz dosyayı bildirin sileriz" gibi bi uyarı vardı, müyap da mecbur şunu bunu silin diyebilir en fazla, onlarda silinir.

Telekom'un mahkeme kararı ile site kapatmasının her zaman mantıklı olmadığını zaten ek$i sözlükte görmüştük...

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
deeper' Alıntı:
Şahsi fikrim müyap ya da tekekomun hiç bir şey yapamayacağıdır.
HemenPaylas.Com da yanılmıyorsam "gereksiz dosyayı bildirin sileriz" gibi bi uyarı vardı, müyap da mecbur şunu bunu silin diyebilir en fazla, onlarda silinir.

Telekom'un mahkeme kararı ile site kapatmasının her zaman mantıklı olmadığını zaten ek$i sözlükte görmüştük...

bu söyediklerine tamamen katılıyorum...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5