İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

paypal - dispute

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
selam,
bir arkadaştan paypal almıştım fakat baktım bugün para geri çekilmiş. soruşturma açılmış sanırım ve soruşturma sayfası şöyleydi

http://img519.imageshack.us/img519/4343/61944890zh4.jpg

bir arkadaş (hostbank)

paypal tarafından açılmış.
muhtemelen açıklama girmediniz.
düzgünce açıklama yapın.
paypalı aldığınız kişiye de söyleyin.
o da aynı açıklamayı yapsın.

dedi. Ben alırken açıklama girmedim nereden ve nasıl açıklama girmeliyim, birde yollayan kişi birisinden almış paypal'ı onu bana göndermiş açıklamasında "teşekkür ederim" yazıyordu, şimdi paypal o arkadaşın aldığı kişiye mi gitti geri? ve ne yapmamı önerirsiniz.

Birde Resolve case'e tıklayınca şunlar çıkıyor.
Transaction Details

Original Amount: $100.00 USD

Please provide some additional information about this transaction.
I have not shipped the item yet.
I shipped the item(s) and can provide tracking information.
The buyer has already been refunded and I can provide proof of the previous refund.
None of these options apply to me.

PayPal will review the information and determine whether the claim can be closed.

Thank you for your cooperation.

nedir bu? :(

M

MiNiKCaDi

Misafir
rutin paypal disputesi bu . ne sattınsa acıklama yaz fiziksel urunse kargo detayı gir linkse link sattıgı belirt acılır disputen.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Transaction Details

The buyer has already been refunded and I can provide proof of the previous refund.

PayPal will review the information and determine whether the claim can be closed.

bu seçeneklerden hangisini seçmeliyim. ben açıklama girmesini bilmiyorumki :S aldığım paralara hiç açıklşama girmedim :S nerden giriyorum :(

M

MiNiKCaDi

Misafir
Transaction Details

bu seçeneklerden hangisini seçmeliyim. ben açıklama girmesini bilmiyorumki :S aldığım paralara hiç açıklşama girmedim :S nerden giriyorum :(

Ben, henüz ürünü yollamadım.
Ben, x adet ürün yolladım, ve urun kargo bilgisi verebilirim.
Alıcı şimdiden geri ödendi, ve ben, önceki geri ödemenin sağla kanıtı.
Bu seçeneklerin hiçbiri, bana uygulamaz.

bunlardan birini sec urunu gönderdinse ne gönderdigini yaz.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Conversion to:
mehmet kul
Buyer Email:
[email protected]
Payment Sent to:

[email protected]

Total Amount:
$100.00 USD

Date:
Nov. 19, 2007
Time:
10:32:16 PST
Status:
Held

Note:
tesekkur ederim.
Shipping Address:
No Address Provided

Payment Type:
Instant

bunları sonra

çekildi para bu oldu
Nov. 20, 2007 The funds are not available while this transaction is being reviewed Placed Details -$100.00 USD $0.00 USD -$100.00 USD

M

MiNiKCaDi

Misafir
paranın cekilmesi önemli degil paypal gecici olarak ceker sonra hesabına yatırır.( yada gönderene iade eder acıklaman yetersiz bulunursa)sen acıklamanı yazdırsaydın iyiymiş. bi acıklama yap artık sana gönderende tanıdıksa oda bi mail atsın sorun cözülür.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Tamam arkadaş mail atacak birde

Ben, henüz ürünü yollamadım.
Ben, x adet ürün yolladım, ve urun kargo bilgisi verebilirim.
Alıcı şimdiden geri ödendi, ve ben, önceki geri ödemenin sağla kanıtı.
Bu seçeneklerin hiçbiri, bana uygulamaz.

bunlardan birini sec urunu gönderdinse ne gönderdigini yaz.

kalın olan kısımı seçtim şunları sordu

http://img108.imageshack.us/img108/1963/96670035na1.jpg

Birde böyle birşey olmaması için ne yapmalıyım. sizinde başınızı ağrıttım gece gece ama ilk defa başıma geldi meblağ'da az değil :(

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
teşekkürler, inşallah sorun çözülür pek umutlu olmasamda :S

yakamoz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar paypal bozdururken bu sorunu yaşamamak için konuya ne yazmamız gerekiyor?

Merlin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar paypal bozdururken bu sorunu yaşamamak için konuya ne yazmamız gerekiyor?

Para bozdururken bu sorun genelde yasaniliyor. Tam bir garantisi yok. Özellikle Tr lokasyonlu arkadaslari cok dikkatle inceliyor.
Bunun icin detayli bir aciklama girilmesi gerekiyor. Eger para bozdurmak icin yollandi olursa hesap bloke olur.
Domain sattim, link sattim gibi yazilarin yazilmasi gerekli. Ama dikkat edinartik para bozdurmak cok riskli. Kas yapayim derken göz cikarirsiniz.
Para bozdurmak icin en güvenli yol, güvendiginiz arkadasin adresine para gecsin ve o kendisi bankasina alsin.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Para bozdururken bu sorun genelde yasaniliyor. Tam bir garantisi yok. Özellikle Tr lokasyonlu arkadaslari cok dikkatle inceliyor.
Bunun icin detayli bir aciklama girilmesi gerekiyor. Eger para bozdurmak icin yollandi olursa hesap bloke olur.
Domain sattim, link sattim gibi yazilarin yazilmasi gerekli. Ama dikkat edinartik para bozdurmak cok riskli. Kas yapayim derken göz cikarirsiniz.
Para bozdurmak icin en güvenli yol, güvendiginiz arkadasin adresine para gecsin ve o kendisi bankasina alsin.

peki bloke olan hesabı açtıramazmıyız :S şimdi hesabım bloke olursa içinde para var gidermi onlar. Ama teşekkür ederim yazılıydı açıklamada bundan sonra bu konuda dikkatli olacağım

husay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Lisans umarım paranı alırsın, geçmiş olsun.

Merlin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
peki bloke olan hesabı açtıramazmıyız :S şimdi hesabım bloke olursa içinde para var gidermi onlar. Ama teşekkür ederim yazılıydı açıklamada bundan sonra bu konuda dikkatli olacağım

Suan senin hesap bloke olmadi. Eger aciklamani kabul etmezlerse o zaman bloke olur ve parani alamazsin. Para geri iade edilir.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
demek istediğim şu o arkadaştan aldığım paranın haricinde 100$'ım daha vardı, bunada el koyacak halleri yok zaten arkadaşın gönderiği ücret paypal tarafından çekilmiş, bloke olursa hesabım haksızlık olmazmı :S

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.