İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Paypal Dolandırıcılığına Karşı Bilgilendirme

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Arkadaşlar gün geçtikçe paypal alım-satımı artıyor.Haliyle dolandırıcılarda artıyor ve gerçekten kendilerini aşmaya başladılar.

Forumda Paypal alım-satım konularına yazılan msn adreslerini gördüklerinde, kendilerine forumdan güvenilir kişilerin nickleriyle alakalı msn adresleri alıyorlar ve forumdaki konuda verilen kurban msn adresini ekliyorlar.
Ödemeyi geri alma (Chargeback) olayınada çözüm bulmuşlar ödemeyi alır almaz paypaldan parayı çekip hesabı kapatıyorlar.

Aynen alttaki konuda olduğu gibi,
http://forum.iyinet.com/paypal-e-gold/75297-32-paypal-bozdurulacaktir-garanti-bankasi.html
http://forum.iyinet.com/paypal-e-gold/74910-dolandirildim.html
Güvenliğiniz için lütfen paypal alım-satım konularında msn adresi vermeyiniz.

Paypal alışverşinizi öncesinde muhakkak PM ile karşılıklı konuşarak sonrasında gerekirse MSN den devam ediniz.

Dolandırıldığınızı hissettiğiniz anda neler yapabilirsiniz?
İlgili ödemenizin rapor sayfasında altta Resolution Centerdan hemen Report a problem e tıklayarak bir sorun olduğunu bildiriniz.
Karşı tarafın hesabı askıya alınır,hesabındaki parayı kullanamaz ve geçerli nedenleriniz ve orta seviyede ingilizceniz varsa ödemenizi alırsınız.

PM ile görüşmeden ve kişinin foruma üye olduğundan emin olmadan alışveris yapmayınız.

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya uzmeyın kendınıı gecmıs olsun kendı paranızı kredı kartınıza alıverın bulasmayın kımswye yws

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
peki paypalı biz alıyorsak karşı taraf dispute açsada haklı çıkamaması için paypal gönderim sebebine ne yazdıralım ?

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben paypaldan hiç memnun değilim,
2 kez alenen mağdur oldum, dispute lar hep kapatıldı. güvenlik sıfır adamlarda; email ve şifre ile giriş yapıyorsun, o kadar.
ama el mahkum kullanıyoz işte.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kimsenin güvenliğe ihtiyacı yok bu işleri yapanlar ya biz, ya vietnam, ya bangladeşliler zaten. Ben amerika'ya geldiğimde çok şaşırdım, alışverişlerde kartla yapacaksanız kimse kimliğe filan bakmıyor, hatta pos makinasi size dönük, kendiniz işlemi yapıyorsunuz. Geçirdiğiniz gibi işlem onaylanıyor, ne sifre ne kimlik ne de karta bakma filan yok. Sokakta kartımı düşürsem birisi markete gidip rahatlıkla istediği alışverişi yapabilir. Banka hesabına da e-maile girer gibi giriyorsunuz, sanal klavye-sms aktivasyon gibi şeyler yok, en azından benim çalıştıklarım da böyle.

Tanımadığınız adamlarla paypal alışverişi yapmayın. Referans sağlam filan diyenlerin zaten değildir, referansı sağlam olan insanın zaten bunu dile getirmesine gerek yok. Burada tanıyor olmanız lazım.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Çinlilerle geçen hafta bir ticaretim olucaktı ama olmadı. Ödemeyi moneybookersdan yapmıştım. Kredi kartımda. Adamlar Moneybookers hesabını kapatmışlar. Parayı western unionla yolladılar. Oda ingilizcem prof fln degil. Tek tük cevirmelerle yaptığım bir iş ti. Demek istediğim de şudur ki iyice özümseyiniz.Çok sağlam insanlarda var. Genelleme yapılmaz. Şahsen ben bir türkten çok güveniyorum şu anda çinli bir çekik kaşlı müşteri temsilcesine .Geçmiş olsun.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Her halükarda dispute açabilir, açabilmesi lazım.

ama paypal ekibi bakıyormuş paranın gönderim sebebine, mesela sunucu aldım gibisinden bir yazı yazar isek paypal geri ödemiyormuş (çünkü sunucularda geri ödeme olmaz mağdur etmemek adına) r10'da okumuştum bir konuda

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Benim haberim yok sunucudan filan, kanıtla? Service'de iyice nanay zaten kanıtlamak çok güç, öyle screen shot filan sallamazlar. Alıcı her zaman haklı gibi birşey var paypal'da, ebay ve gönderi takibi olan ürünler haricinde.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
ama paypal ekibi bakıyormuş paranın gönderim sebebine, mesela sunucu aldım gibisinden bir yazı yazar isek paypal geri ödemiyormuş (çünkü sunucularda geri ödeme olmaz mağdur etmemek adına) r10'da okumuştum bir konuda

paranın kaynağı çok önemli.

çalıntı yani unauthorized ise zaten hiç kasmaya gerek yok.
para olduğu gibi geri gider.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hım peki paypalın kaynağını nasıl öğrenebiliriz, mesela ben birisine sordum kaynak nedir diye ondan ne almam gerekliki bunu öğrenebileyim yarın birgün dolandırılmamak için soruyorum, teşekkür ederim

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63

bu kesin bir çözüm değil.

keza temiz parayı harcamış olabilir.
yada daha önceden transaction gerçekleştirmiş olabilir.
yada ss alma ve sizinle işlem yapma tarihine kadar para akıtabilir.

yani para kaynağını öğrenemezsiniz.

sedo der geçer.

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
bu kesin bir çözüm değil.

keza temiz parayı harcamış olabilir.
yada daha önceden transaction gerçekleştirmiş olabilir.
yada ss alma ve sizinle işlem yapma tarihine kadar para akıtabilir.

yani para kaynağını öğrenemezsiniz.

sedo der geçer.
Peki Benim Parayı Geri Alma Şansım Nedir?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
unathorized dispute aç alırsın geri

hayırlı olsun diye açıklama olmaz.

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
WHMDestek abi

İlk Defa Paypalla Ugrasıyorum Bilmiyodumki Ne Olup Ne Olmadıgını

Selim61 e şifremi verdim girdi bişeyler yaptı bakalım nlck?

hakimi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kesinlikle katılıyorum. Ben de birisiyle çalışıyorum 5 aydır. şu ana kadar bayağı yüklü iş yaptık ama adam yabancı adından başka bir şey bilmiyorum. tık diye ödemeyi yapıyor. Bizde de var bazıları 150-200 ytl için atmadıkları taklalar kalmıyor.
Kesnilikle yabancılarda da çok sağlam insanlar var. hatta daha sağlamlar diyebilirim :) yada bana yamuğu rast gelmedi. :)

Çinlilerle geçen hafta bir ticaretim olucaktı ama olmadı. Ödemeyi moneybookersdan yapmıştım. Kredi kartımda. Adamlar Moneybookers hesabını kapatmışlar. Parayı western unionla yolladılar. Oda ingilizcem prof fln degil. Tek tük cevirmelerle yaptığım bir iş ti. Demek istediğim de şudur ki iyice özümseyiniz.Çok sağlam insanlarda var. Genelleme yapılmaz. Şahsen ben bir türkten çok güveniyorum şu anda çinli bir çekik kaşlı müşteri temsilcesine .Geçmiş olsun.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.