Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

PayPal ile igili bir soru

D

doLob

Misafir
PayPal bozuyorum bildiginiz gibi bugun hesabima girdigimde hesabimin limited oldugunu goruyorum
Feb. 14, 2006: Our system requires further account verification
Durup dururken bunu neden ister?

- Recent statement for any bank account
- Proof of address for xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Utility Bill

daha once boyle birr sorun yasiyanlar yardimci olursalar sevinirim

ayrica boyle bir mail daha gelmis sanirim odemedede problem bulunuyor

PayPal Notification: Temporary Hold Pending Investigation (Routing Code: XXX-XXXX-XXXXX-XXX)

Transaction Date: Feb. 13, 2006 11:46:13 PST
Transaction Amount: $X00.00 USD
Payor's Email: [email protected]

simdilik olay acikliga kavusana dek mailleri ve diger bilgileri kapali tutuyorum

bu transferi dogurlamami istiyorlar fakat ben paypal bozup arkadasa havale yaptim. banka bilgileride mevcut bunlari paypala mail ile gondermem islemi cozecekmidir?

D

dnturkey

Misafir
benim başıma gelen seninkine de gelmiş.

alt tarafta investigation olan para senden geri çekilmiş.

D

doLob

Misafir
arkadasla ve paypalla mail ile iletisimdeyim sonuclari buraya yazacagim

turkiyede is yapilmaz bir daha bunu anladim milletimiz herseyin en iyisini(!) hak ettigi icin burada helal olsun

D

doLob

Misafir
evet suanda limited yarin gerekli evraklari faxlayip paranin geri yatmasini bekliyecem eger yatmazsa hesap sahibi hakkinda yasal islem baslatacam

C

C0mplicat3d

Misafir
Paranın geri yatması söz konusu bile değil.. Sadece hesabının limited durumundan çıkması için istiyorlar faxı..

D

doLob

Misafir
paypal tarafindan yatmazsa o kisi tarafindan yatmasi sorunu cozebilir
Feb. 14, 2006 Temporary Hold By PayPal Placed ... -$X00.00 USD $0.00 USD -$X00.00 USD
suan boyle gozukuyor

C

C0mplicat3d

Misafir
neden laf anlamıyorsun o para yollayanın bile degil. Eğer yollayan geri çekmek istese paypal sana paranın geri istendigini ve bunu ispat edip edemeyecegini sorar.. ve bunun adı refund dur. Para en fazla 1-2 gün içinde asıl sahibine geri dönecek.. Kaldıki sen faxı yolladıgnda sana durum ile ilgili bilgiyi 3-5 gün içinde veriyorlar. Yani hesabın açılacaksa bile bu iş 3-5 gün içinde olur.

D

doLob

Misafir
anlamadigim bisey yok o para bana eglmezse o hesabin sahibinin basi yanar sonucta ben ona transfer yapmisim

C

C0mplicat3d

Misafir
Bunu ispat etmen imkansız. Kaldıki paypal seni dinlemez bile.. :) Adama söyle böyle böyle oldu parayı geri yollasın oda yollarsa tabi.. Başka çıkış yolun yok. Verified hesaplarla işlem yapın, büyük paraları bozmayın ve hesapların dogrulugunu isteyin. Çok zor degil!

D

doLob

Misafir
merak etme hesap verified ve 1 yillik bir hesap

ben zaten paypal icin konusmuyorum. havale yaptigim hesap icin konusuyorum herhangi bir cikmazda noter e paranin gelmedigini(geri cekildigini) tasdikletip hemen savciliga basvuru yapacam. sonucta burasi muz cumhuriyeti degil yasalar var hukuk var. ayrica arkadasla iletisime gectim konu biraz karisikmis gelismeleri takip ediyorum

culpable

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
93
doLob' Alıntı:
merak etme hesap verified ve 1 yillik bir hesap

ben zaten paypal icin konusmuyorum. havale yaptigim hesap icin konusuyorum herhangi bir cikmazda noter e paranin gelmedigini(geri cekildigini) tasdikletip hemen savciliga basvuru yapacam. sonucta burasi muz cumhuriyeti degil yasalar var hukuk var. ayrica arkadasla iletisime gectim konu biraz karisikmis gelismeleri takip ediyorum
yasal bir islemi nasil baslatabilirsinki basltasan bile kazanma sansin %0
indigo isimi sahisda mail atmisti paypalda durum karisik benden bazi belgeleri istediler hesabimi acmak icin bende onlari faxliycam 2-3 gune kadar duzelir parayi geri gonderirim paypaldan yada banka havalesi ile diye aradan 15 gun gecmesine ragmen ses cikmadi paypalin yazdigi mailde ayunen su sekilde. o sahisin mailini vermis bu maille iletisime gecin diye sonuc elde var sifir

D

doLob

Misafir
merak etme notere tasdiklettikten sonra hersey tamam

elimde mail loglar, msn meseengerdaki loglar, paypal loglari, hesap ekstresi, ip loglari mevcut

hersey benim yanimda gozukuyor. arkadasta cozmeye calistigini yazmis ben guzellikle cozebilecegimi dusunuyorum olmazsada notere tasdiklettikten sonra yapacak biseyim kalmiyor

F

Flasci

Misafir
Maalesef yasal bir işlem başlatman çok zor,çünkü hukuki makamlar Paypal adlı bir internet bankacılığının Türkiye'de bir işlevi olmadığından ve Türkiye sınırları içerisinde birşey ifade etmediğinden bunu başarman olanaksız.

Fakat Paypal'ın geçerlilik sahibi olduğu bir ülkeden bu yasal işlemi yapman yararına olacaktır.

Kolay gelsin...

D

doLob

Misafir
olayin oraya kadar gidecegini sanmiyorum arkadasta iyi niyetli biri gibi gozukuyor ama olmazsa sonuna kadar butun haklarimi kullanirim

WaffenSS

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
14
dost acı söyler ne yazıkki dolandırılmışsın. aynı şey benim de başıma geldi. Şahsın adı:ŞABAN KORKMAZ

Soyadı benziyor diye şüphelenmiştim ve de haklı çıktım. Hesap no'ları da aynı.

"KORKMAZ ŞABAN
GEBZE-İZMİT/KOCAELİ Şubesi
Hesap No: 2420 1459078 "

Yolladığı mail de şu

"merhaba,
Paypal benim hesabımı anlamadığım bir nedenden dolayı limited yapmış ve
benim para gönderdiğim hesapların bazılarından paraları geri
çekmiş...Şu an
paypal benden bazı belgeleri fakslamamı istedi onlarla uğraşıyorum...BU
durumu birkaç gün içinde açığa kavuşturacağım...Eğer birkaç gün içinde
paypal parayı geri iade etmesse sizin zararınızı kendi cebimden
ödeyeceğim,bu konuda şüpheniz olmasın...Böyle bir durumla
karşılaştığınız
için özür diliyorum, bende hala olayın şokundayım...ve paypaldan cevap
bekliyorum...Lütfen beni gelişmelerden haberdar edin...msnde online
değilsem
bana mail göndermeniz yeterli... [email protected] yada
[email protected]"

WaffenSS

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
14
O günden sonra bir daha da online olmadı zaten. Paranın da üstüne yattı. Sizin paypalla muhatap olmanızı önleyip durumu kendi lehine çeviriyor bir şekilde. Bu durumda o 2 kere kar ederken siz zarar ediyorsunuz.

D

doLob

Misafir
400$ karsligi 465 ytl ( odendi )
şube no: 2420
hesap no: 1445155 YTL
Deniz Korkmaz adına
şube adı:gebze ili: kocaeli
islemin dekontu mevcut

kisinin banka bilgileri bunlar

mail adresi : denizkorkmaz34[at]gmail[nokta]com
com kullandigi msn adresi : cat_darks[at]hotmail[nokta]com

yontimden maillerin silinmemesini istiyorum sonucta bircok kisiyi dolandirabilir

paypal adresi : denizkorkmaz34[at]gmail[nokta]com

iyinet nicki : BillyJOE

son gonderdigi mail metni:

Deniz Korkmaz to me
More options 5:44 pm (4 hours ago)Merhaba
Paypal bana gelen parayı geri çektmiş, benim size gönderdiğim parayıda sizden geri çekmiş...ve sonra hesabımı limited yaptış...Neden parayı geri çektiğini ,ne de 1 senelik paypal hesabımı neden limited yaptığını anlamış değilim...şu ana kadar böyle bir sorun yaşamamıştım..Benden bir sürü belge fakslamamı istediler..şimdi ben paypala mesaj attım onun cevabını bekiyorum, ayrıca ödemeyi aldığım kişiyede ulaşmaya çalışıyorum...bu konuda bir gelişme olursa sizi haberdar edeceğim...bu arada size yapılan açıklama nedir ve ben sizin için ne yapabilirim ?

Not: paypala para bozdurduğunuzu değil bir servis sattığınızı söyleyin...eğer para bozdurduğunuzu söylerseniz veya anlarsa sizin hesabınızıda limited yapabilir...

her kimse yarin bu isi halletmez ise ilk isim notere bunlarin yaninda diger bilgileride dogrulatip dava acmak olacaktir.