İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

paypal ile site almak ne kadar riskli

E

erimkirca

Misafir
merhaba

internetten tanıştığım bir ingilizin web sitesini almak istiyorum. fiyatta anlaştık.adamın adres tel gibi bilgileri elimde var.ama ödemeyi paypal ile yapıcam.bir miktar peşinat vericem kalanı iş bitiminde göndericem.ama peşinat bile bir hayli yüklü.adam bana güvenilir geldi ama yine de soru işareti kalıyor kafada.

bu adam peşinatın üstüne yatarsa hakkımı nasıl arayabilirim? paypala dolandırılıdğımı ispatlarsam paramı geri verirmi ? bu yasal süreç nasıl işler?200-300$ için uğraşmaya değermi
 

ploop

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Ekim 2004
Mesajlar
6,964
Reaction score
0
Konum
karavan
escrow servisleri aracılığıyla siteyi alırsan başın ağrımaz. sedoya versin söyle satılık ilanını. sende sedoya komisyon ödeyerek al siteyi. güvenilir gelip, adamları düdükleyen çok dolandırıcı var.
 
E

erimkirca

Misafir
paypal ile yapılan ödemelerde -sadece site satışı olarak düşünmeyin,hosting vs satışı da olabilir- herhangi bir dolandırıcılığa maruz kaldığımda durumu PayPal'a izah ederek ödememi geri alabilirmiyim? Dolandırıcılık işlemlerine kaşrı PayPal nasıl bir prosedür işletiyor şikayet geldiğinde?
 

hotweb

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2004
Mesajlar
590
Reaction score
0
Konum
Mars
Eger o adam seni dolandirirsa sende Paypal a basvurursan Paypal parani geri verebilir. Ama vermeme ihtimalide var. Bazilari dolandiricilik olmadigi halde mesela vatandas 1 site aliyor vatandas 2 den. Vatandas 2 site yi tesim ediyor. Vatandas 1 paypal ile odemeyi gonderiyor. Hic bir sorun yokkan vatandas 1 tekrar paypal a basvurup parasini istiyor. Paypal da onu hakli buluyor.
Kendini inandirmana bagli, hersey oluyor.
Ama para yuklu bir miktar ise kesinlike le Paypal a guven me. Hic kimse yede guvenme, hele yabancilarin %95 sahtekar, iyice arastir.
Ben bir deomain almistim, Ploop un dedigi gibi, escrow ile yaptim. hersey guvenimilir o yontemde.
 
E

erimkirca

Misafir
escrow ile 75$lık bir domaini devretmek istiyorum bana ve satıcıya maliyeti ne olur?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst