İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Paypal <-> YTL transferleri icin komisyon oranlari

mrt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hic kimse bir baskasinin kazandigi parayi nasil, hangi zorluklarla kazandigini bilemez ve hic kimse kimsenin malina ortak degildir, geceler boyu pc karsisinda kalacam 3 5 $ icin , birisi diyecek ki bozmak istiyorsan %40...
kusura bakmayin ama olsem bile bozdurmam ben o parayi, gider adam akilli 2 3 siteye donate yaparim ama yinede bozdurmam

wu (western union) ile bile parayi tr ye getirsen %10 dan fazlasi alinmaz, sen almanyadaki parayi once amerika, sonra japonya ( yani dunyayi tersten dolastirmak ) uzerinden getiriyosan o zaman diyecek lafim yok %40 normal bir rakamdir

sirf merak icin soruyorum , parayi getirene kadar neler cekiyoruz yazmissin, neler cekiyorsun lutfen aciklarmisin cahilligime verip ?

ve makul rakamlarla bozan bunca insan varken inanin bu konuyu sadece gulmek icin aciyorum surekli :)

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hey masallah... 2000 dolara ustu 20%...

Ben $9000 7% ile bozarim. Kaynagini gostermek ve account verified oldugu surece....

Soyle bir senaryo yazayim. Paypalda $9000 var. Istanbuldayim. Kis aylarinda Istanbul NY arasi ucusun fiyati $600-$800 arasina duser. Vizeydi, pasaporttu $300 masraf yaptik diyelim. Toplam masraf oldu $1100. NY de iki gun kaldigini gunluk $150 harcadigini dusun. Masraf oldu $1400.

O iki gun icinde herhangi bir bankaya git. Ben her hafta $9000'i Turkiyeye gonderecegimde, sana hemen yildizli, mildizli, gold, silver artik neyse hesap acarlar. Amerikan bankalari gak guk eder ama $9000'i duyunca, benjamin askina agzinizin icine girer. Senden alacagi swift masraflari cabasi.

$1400 ede parayi cevirmis olur. Ustune NY gezisi cabasi. Hadi bu vize isleri, yolculuk uzun surdu. Arkadasin 4 is gununu aldi. Calistigi ger gun $80 kazaniyor diye kabul etsek, $320 potansiyel parasini kazanamamis olacak. Swift masraflarini saymadim, zira bu 9000'in yaninda hicbirsey degil.

Niye 20% ile parasini bozdurup sana $1800 versin?

NY ta kaldı paypal bozduran adam bu bütçeyle :p 600$ verin de dönsün vatana :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.