İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Pc Wireless Tanımıyor Ve DVD-RW'de Cd Tanımıyor Acil Yardım

pussaq

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Temmuz 2011
Mesajlar
190
Reaction score
1
Arkadaşlar bilgisayarım masaüstü olduğu için içinde wireless yoktu bende çareyi bir wireles adaptör almat BULDUM aldığım wireless AirTes WUS-201 54 Mbps dür. Bu ürünü ilk başta çok rahatlıkla kullanıyorum bilgisayarımı açtığımda hemen kullandığım ağa kendisi bağlanıyordu. Ama bir süredir bilgisayarımı açtığımda Usb bu aygıtı tanımadı diyor. Bende sorun gider deyince Bulunan sorunlar Ağ kablosu düzgün takılmamış veya kopuk olabilir diyor. Bende wirelessi birkaç kere çıkarıp tekrar takıyorum bazen hemen geliyor bazende 1-2 saat sonra kendinde geliyor. Bu arada üstündeki ışıkta normalde yanıp sönmesine rahmen hep yanıyor...
İkinci sorunuma gelirsek benim pc casper nirvana ve bugun farkettiğim bir sorunda pc de DVD-RW çalışmıyor. Cd yi veya Dvd yü takıyorum mousenin yanında cd işareti göürünüyor ve bilgisayardan cd nin döndüğüne dair sesler geliyor ama bilgisayarıma girince Dvd sürücü boş görünüyor. Bu sorunlarda bana yardım edebilirseiniz minnettar kalırım​
 

kgbi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
2
Reaction score
0
bilgisayarın masaüstümü yoksa dizüstümü ? usb adaptörü başka bir usb portuna takmayı denedinmi ? diğer usb portlarındaki aygıtları çıkarıp sadece wifi adaptörü takmayı denedinmi ?
bilgisayarın dizüstüyse dvd-rw'ı açtığında orda küçük yuvarlak bir okuyucu göz vardır onu toz bırakmayacak pamuklu bir beze biraz kolonya dökerek okuyucuya bastırmadan hafifçe silebilirsin.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
USD Wifi adapter'in için..
1- Wifi bozulmuş olabilir.
2- USB portun bozulmuş olabilir
3- USB portlarında arızalı bir cihazın varlığı bu tarz hatalar almana sebep olabilir

DVD-RW rom un için
1- Her CD yimi tanımıyor yoksa bazılarını tanıyor bazılarını mı tanımıyor.
2- Toz için arkadaş öneride bulunmuş bunu dene.
3- DVD - CD rom gibi aygıtlar yeni çıkan CD leri okuyabilmeleri için firmware güncellemesi gerekebilir. Bunu şu şekilde izah edeyim. Bildiğiniz üzere bazı belirli aralıklarla kapasitesi yüksek CD veya DVD üretiliyor. Mesela daha düne kadar 600mb lik CDler kullanılabilirken bugün 750mb lık CD lerde bulunuyor. Sizin cihazınız 700mb lik CDler piyasada yokken üretilmişse bunu okuyabilmesi için içerisindeki gömülü yazılıma 700mb CDler için okuma özelliği yüklenmesi gerekiyor. Yani elektron atılacak yuvaların birbirlerine yakınlığı artmışsa DVD yada CDrom bu aralıkları seri şekilde okuyabilecek şekilde çalışması gerekir. Bununla birlikte DVD ve CDrom firmwareleri dikkatlice yüklenmesi gerekir aksi halde hiçbir şekilde cihazınızı kullanamayabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst