İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PHP 5.2.5 çıktı

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
halen php4.4.7 kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok, gözüm yemedi şu php5 kullanmayıda, kurmayıda.

sanırım serverda kullandığım yazılımlar php4 desteklemediği gün gelene kadarda php5 geçmeyi düşünmeyeceğim. :)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
halen php4.4.7 kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok, gözüm yemedi şu php5 kullanmayıda, kurmayıda.

sanırım serverda kullandığım yazılımlar php4 desteklemediği gün gelene kadarda php5 geçmeyi düşünmeyeceğim. :)

Tavsiye var ısrar yok :)

vezir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende vps var 4.4.4 kullanıyormuş sistem, acaba vpsede nasıl yükseltirim.

birde yükseltmemin nelere faydası olur kısaca bilgi açısından soruyorum bunu.

Z

Zion

Misafir
Server alıp sıfırdan kurarken php 5 sorun yaratmıyor ama hali hazırdaki sunucunun php sürümünü yükseltince normalde hata vermemesi gereken uygulamalar dahi hata vermeye başlıyor. Sürüm farklılıklarından dolayı 1-2 hatayı hazırlıyorsun kendini psikolojik olarak ama beklediğinden fazlasını görünce vazgeçiyorsun.
Bu söylediklerim cPanel için geçerli.

Yalnız eninde sonunda geçmeye mecburuz onda hemfikiriz. Zira geçenlerde çok beğenip almayı planladığım bi community yazılımı php5 ile yazıldığı için alamadım mesela. Daha fazla direnmenin bir anlamı yok.

batubilir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilgilendirme için teşekkürler şimdi sunucumun php versiyonunu güncellemeden önce oluşabilecek herhangi bir sorun için ne yapmaliyim arkadaşlar ?
ayrica mevcut sistemlerle herhangi bir sorun yaratirmi

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
getirdiği yenilikler nelerdir? yeni fonksiyonlar gelmişmi nereden öğrenebilirim acaba. teşekkürler

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
apache 2 ve php 5.2.4 hali hazırda mevcut, php sürümünü 5.2.5 yapmak için easyapache ile php sürümünü tekrar mı seçmeliyim?

php 5.2.5 in stable olma durumu cPanel tarafından test edilip onaylanmadan cPanel update ile bu sürüme güncelleyemezsiniz alexis.

gördüğüm kadarı ile 8 kasımda çıkmış.
sadece 9 günlük bir sürüm.
henüz erken.

turkishinet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,
Server yönetimi konusunda pek bi bilgim yok, hesap açma kapama vb basit işlerden anlıyorum sadece.WHM / CPanel 'li bi VPS'm var ve kurmak istediğim bir script en düşük php versiyonu olarak 5.1 istiyor.(bendeki 4.7)
Bu konuda son sürüm php'den bahsettiği için burada sorayım dedim; güncellemeyi nasıl yapabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Alexis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Cpanel desteği ile, SSH dan daha hızlı olur. Sadece şu komutu verip yönergeleri takip etmen yeterli, php seçiminde 5 i işaretleyeceksin tabi.

Kod:
./scripts/easyapache

turkishinet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok teşekkürler Alexis
Php'mi başarıyla güncelledim :)
yanlız
./scripts/easyapache yazınca olmadı ama /scripts/easyapache yazınca oldu update..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.