İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php basit dil oluşturmak

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Beyler Phpte basit bir dil oluşturmak istiyorum.Birşeyler yapmaya çalıştım fakat olmuyor.Yani internet üzerinden basit bir dil.Html ile bir textarea oluşturdum.Kodları bu textareanın içine yazsınlar diye.ben şöyle birşey istiyorum.Kendi beynimde tasarladığım bir kod.
Kod:
/komut(adburaya).
Bu benim hazirladiğim bir kod kısaca şöyle birşey istiyorum.Örneğin ben textarea içine /deneme(deneme). ve /deneme2(deneme2). yazdım.Bir buton yapacam ve butona tıklayınca bu kodları tanımlayacak,İki tane kod yazdım mesela,şöyle tanımlayacak.
deneme adında bir değişken oluşturuldu.
deneme2 adında bir değişken oluşturuldu.
Kısaca anlayabileceğiniz şekilde Şöyle olsun istiyorum.
Textareaya yazdığım kodlar:
Kod:
/deneme(deneme).
/deneme2(deneme2).
Makinaya gönder butonuna bastıktan sonraki kodları yorumlayıp gönderdiği sonuclar: (Kodları yazdıktan sonra butona tıkladığımızda çıkacak olanlar.)
deneme adında bir değişken oluşturuldu.
deneme2 adında bir değişken oluşturuldu.
Yardımlarınızı bekliyorum böyle birşeyi çok istiyorum uğraştım ama yapamadım :S

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Merhaba,

Bunun için yüksek seviyede PHP bilginizin olması gerekli. Anladığım kadarı ile bir render engine programlamak istiyorsunuz. Bunun için öncelikle PHP tarafında bütün veya istediğiniz HTML kontrollerini tanımlamalısınız. Daha sonra REGEX ile Render object(Class)'i profesyonel şekilde programlamanız ve native caching yapmanız gerekli.

Ben daha once Webinux için WQL(Webinux Query Language) yazmıştım. Gerçekten çok iyi planlamanız gerekli, sonradan müdaheleler ile bir noktaya kadar düzenleyebiliyorsunuz. Daha sonrası işin içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

Eğer özel değil ise, neden böyle bir şey yapmak istediğinizi açıklarsanız belki hazır tool'ları veya open source benzer projeleri editleyerek veya component yazarak istediğinizi yapabilirsiniz.

Diğer ihtimal olarak eğer istediğiniz kendi file extension'ı olan bir dil oluşturmak ise Compiler Design kitaplarını araştırmalı ve software engineering üzerine çalışmalısınız ama sanırım böyle bir şey yapmayı planlamıyorsunuzdur.

iyi çalışmalar.

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Söyledikleriniz dikkate alacağım. :) Konudada bahsettiğim gibi kendi komutlarımı yapmak istiyorum,basit bir dil gibi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.