Merhaba serverın performasını artırmak için değişik yöntemler aramaya başladım. Windows 2003 server kullanıyorum ve nerdeyse sayfaların %90 ı Php ile çalışıyor. Şimdi serverın hızını biraz daha artırmak istiyorum Donanımsal olarak yapılması gerekenleri yaptım ama ben Php üzerinde cache olayı varsa onu kullanmak istiyorum forumda ve internette aratmama ragmen işe yara bişeyler bulmadım (ing. yetersiz)
Yapmak istediğim şey php her zaman mysql e sorup veri getirmesin 1 kere gelen sayfa derlendikten sonra 3 dk aynı sayfa gözüksün mesela
Asp.Net'te bu olayı çok güzel yapmışlar acaba php de böyle bişey yaptı mı ?
asp.net'te serverda sayfa bir kere derlendikten sonra jet gibi çalışıyo. Buda hızı etkiliyor.
Eger php nin böyle bir uygulaması yoksa Kullandıgınız ve önerebileceginiz cache programları varsa adını yazarsanız çok sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler.
Yapmak istediğim şey php her zaman mysql e sorup veri getirmesin 1 kere gelen sayfa derlendikten sonra 3 dk aynı sayfa gözüksün mesela
Asp.Net'te bu olayı çok güzel yapmışlar acaba php de böyle bişey yaptı mı ?
asp.net'te serverda sayfa bir kere derlendikten sonra jet gibi çalışıyo. Buda hızı etkiliyor.
Eger php nin böyle bir uygulaması yoksa Kullandıgınız ve önerebileceginiz cache programları varsa adını yazarsanız çok sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler.