İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PHP dosya yükleme

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam yine ben, daldan dala atlıyor gibi görünüyorum ama hehe
- Haber girisi yapılan formda baslık içerik gibi 4-5 alandan sonra resim ekleme kısmı var.
- Önceki kodları yazan kisi, resim yüklemeyi zorunlu tutmus.
- Yapmam gereken kullanıcı resim yüklemese de, haber girisinin yapılması.
- Ama resim yüklenmeyince de, resim yükleme olayına ait kodlar doğal olarak hata veriyor resim yüklemedin yüklesene diye, dolayısıyla hata veriyor.
- Resim kontrolünü sağlamak da gerekli olduğu için sanırım resim yüklememe ve haber girme olaylarını bir arada gerçeklestiremeyeceğim gibi görünüyor :)
- Habere ait resim galerisi de koymayı planlıyorum, fakat yapı kısmında dediğim gibi sıkıntılar var yine (Zaten böyle gökten düser gibi PHP ile bogusursam böyle olur :p)

en önemli nokta:

- Simdi, her haber eklendiğinde haber id +1 artıyor, ve id'nin ne olduğunu haber girisi sırasında görmem imkansız (diye biliyorum). Bu yüzden veritabanında resim tablosundaki haber_id alanına veri girmem de imkansız (önceki inancıma göre). Ne yaparım ederim de bu id'ye haberi eklerken ya da haberi ekledikten sonra elde ederim. Eğer haberi ekledikten sonra elde edebilirsem, ona göre resim yükleme olayını da yapabilirim güzel olur.

- PHP yüzünden uyumadığım için 2 gündür saçma sapan sorular soruyor olabilir . Geçici rahatsızlık için özür dilerim :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
- Simdi, her haber eklendiğinde haber id +1 artıyor, ve id'nin ne olduğunu haber girisi sırasında görmem imkansız (diye biliyorum).

yok görürsün:)

Bu yüzden veritabanında resim tablosundaki haber_id alanına veri girmem de imkansız (önceki inancıma göre).

bak çok sihirli birşey var.

mysql_query("INSERT into dumbuk VALUES ('kelaynak','hipopotam')");
$id = mysql_insert_id();

oh my god. velakin 2 nokta da ben yazayım bunun üstüne sadece senin 2 inancın yok:)

1. istediğin id'yi de girersin ayrıca, auto-increment olması bişeyi değiştirmez, 2500'e atlayacağım bir anda kim karışır.

2. herkes aynı anda abanıyor, bu mysql_insert_id() son çektiği benimki olmazsa ne olacak. düşük bir ihtimal ama LOCK TABLES ile tabloyu kendine kitleyip sonra queryi çalıştırıp, last id yi alıp sonra LOCK'u kapatmak buna bir çözümdür. ama yine de gerek yok diye kısaca da kesebilirdik niye uzattım bilmiyorum.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nasıl rahatladım var ya :) Kıymalı börek yiyip geleyim hemen gelirim :) Tatlı belanız ploop :p

fan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kayıt etmeden önce bi sorguyla enbüyük idyi bulup +1 yaparakta bularbilirsin gelecek idyi : )

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tesekkurler, Angelo'nun söylediği isimi gördü, fazla kurcalamamak lazım :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.