İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PHP ile şifre gönderme

RENNIE

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar sorum şu şekilde olacaktır.

Bir panel giriş sayfası var ve sayfada şifremi unuttum kısmı var. Buradaki amacım şu olacak. Kullanıcı email adresini input içine yazacak ve şifre sıfırlama gönder butonuna basınca veritabanı sistemdeki o email adresinin şifresini email adresine gönderecek. Bunun nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim..

szgn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Veritabanına o mail adresini sorgulatacaksın kayıtlı ise
şifresini çekip mail adresie göndereceksin

RENNIE

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dediğin gibi yaptım ama sonuç çıkmadı bu konuda kod paylaşımı istiyorum.

soulmy

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
8
Siz, şifreleri veritabanında nasıl saklıyorsunuz? Eğer md5 gibi bir şifreleme metoduyla saklıyorsanız, bu dediğiniz mümkün değil. Çünkü md5 geri dönüşüm olan bir şifreleme metodu değildir. (Şifre sıfırlamak için birşeyler yapabilirsiniz tabi, tıpkı bu forumda olduğu gibi.)

Yok, şifreyi hiçbir şifreleme yapmadan direk veritabanında saklıyorsanız; bu ciddi bir güvenlik açığıdır ve en kısa zamanda düzeltmenizi öneririm.

RENNIE

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tabiki şifre saklama yapıyorum.. ( Aslında şifre sıfırlama yapmak değil, var olan şifreyi tekrar geri göndermek )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.