Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

PHP ile upload yapılamıyor. (Klasör yazılabilir değil hatası)

selch

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
7
Merhaba,

Web sitelerine php ile upload yapılamıyor. Bunun sebebi olarak da klasörün yazılabilir olmadığı mesajı veriliyor. (Error: Destination directory can't be made writeable) Her yolu denediysem de çözüme ulaşamadım. Klasörün read only özelliğini kaldırdım, IIS_IUSRS 'e tam yetki verdim yine de olmadı. Forumlarda okuyup denediğim ve şimdi hatırlayamadığım birkaç şey daha denemiştim ama yapamadım.

Sistemim : Win 2008 Server / IIS7

Teşekkür ederim

selch

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
7
klasör izinlerinde "everyone" 'a modify izni verildiğinde yüklemeyi gerçekleştiriyor. Bu güvenlik açısından bir sıkıntı doğurur mu?

mtehan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
0
upload

Merhaba,

Web sitelerine php ile upload yapılamıyor. Bunun sebebi olarak da klasörün yazılabilir olmadığı mesajı veriliyor. (Error: Destination directory can't be made writeable) Her yolu denediysem de çözüme ulaşamadım. Klasörün read only özelliğini kaldırdım, IIS_IUSRS 'e tam yetki verdim yine de olmadı. Forumlarda okuyup denediğim ve şimdi hatırlayamadığım birkaç şey daha denemiştim ama yapamadım.

Sistemim : Win 2008 Server / IIS7

Teşekkür ederim

slm arkadaşlar bnde yazı ile resimi bir formda kaydetmek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar!!

CryForLive

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
2
form taglarında enctype="multipart/form-data" bunu kullan sonra ya cpanelden tabi cpanel ugrastırıcı cuteftp programını indir ve ftp baglan sonra o update yapmak istediğin klasöre saga tıkla özellilerden orda yazılabilir yap yada sayı yerine 777 yaz sorun kalmayacaktır.

Güvenlik açısından bir sorun yok zaten update işlemi yapan sitelerin hepsinde bu kullanılıyor.