Merhaba arkadaşlar,bugün ben kafayı Phpye taktım,yok yok aslında bütün kodlara kafayı taktım ama boynuzu Phpye geçirdim : D İşte bu Php kardeşi öğrenebilmek için başka kod öğrenmenize gerek yok vs. diyenler oluyor tabii kendilerince haklıdırlar fakat ben diyorum ki azcıkta olsa Html ve Css bilgisi olmalı
Aslında Php hakkında birşey sorsanız bilemem ama kodları inceledimde Css ve Html hafifte olsa var zaten bu iki kodlama dili her kodta vardır sanırsam. Neyse,bence Html ve Cssi adam akıllı bilmeden Phpye girmeyin derim. Bugün birkaç makale okudum Php hakkında ama Phpyi şimdi öğrenme niyetinde değilim biraz daha zaman geçsin öğrenicem inşallah ama öncedende şöyle bir göz atmak ve Php ile ilgili makaleler okumak mantıklı geldi. Anladığım kadarını size anlatıyorum;
Phpnin kod yapısı aslında C,Pern ve Java diline benziyormuş. Php daha yeni yeni ünlenen bir dilmiş yani 21. yüzyılda ünlenmeye başlamış. Bu Php Html gömülüymüş yani Html kodları arasında Phpmizi görebilirsiniz. Bunun için kapama etiketini kullanır.
Bu Phpnin açılış etiketi varmış:
Vikipedi: Yazarak yapabilirsiniz. ise bitirir. Eğer herhangi bir kod ?> dışında kalırsa o kod geçersiz sayılır ve PHP derlemez.
Yorumlarda varmış. Vikipediden gene bir kod bularak size göstereyim:
Ben bu yorumu cssde şöyle kullanıyordum mesala Mozillada kenarın yuvarlak olması için koda şöyle başlardım:
Yani ovallik ayarlarını tarayıcılara göre ayırıp,kodların karışmamasını sağlardım.
Çıktı diye bir terim daha var onu da açıklayayım.
Phpde yazı yazmak için değişik ifadeler kullanılırmış. Bunlardan en çok echo kullanılıyormuş zaten bende en çok bu terimle karşı karşıya geliyordum. Bu sözcük PHPnin çıktı vermesi için kullanılır gösterim için kullanılır. Çıktı bazen görüntü bazen yazı bazen de im,sayı ya da ifadelerdir. Php ile şöyle yapılıyormuş:
Çıktı:
Bu kadar dedikodu yeter,sakın Phpye söylemeyin eh Nurçin seni araştırmış diye yoksa o da gider Csse söyler Cssde beni kıskanır ve ağlar!
Tabii bu yazdıklarımın hepsini kendim yazmadım bazı cümleleri Vikipediden aldım kodları vs.yi...Belki 2. yazımızda buluşuruz. Birşey demeden de edemeyeceğim;Bu yazıları,makaleleri yazarken kendimde öğreniyorum aslında,yoksa pekte bilgim var denemez
Kaynak: Phpnin Dedikodusunu Yapalım
- Kişisel Blog!
Nurçin Özer
Phpnin kod yapısı aslında C,Pern ve Java diline benziyormuş. Php daha yeni yeni ünlenen bir dilmiş yani 21. yüzyılda ünlenmeye başlamış. Bu Php Html gömülüymüş yani Html kodları arasında Phpmizi görebilirsiniz. Bunun için kapama etiketini kullanır.

Bu Phpnin açılış etiketi varmış:
PHP:
<?php
?>
Vikipedi: Yazarak yapabilirsiniz. ise bitirir. Eğer herhangi bir kod ?> dışında kalırsa o kod geçersiz sayılır ve PHP derlemez.
Yorumlarda varmış. Vikipediden gene bir kod bularak size göstereyim:
PHP:
<?php
// Bu bir tek satırlık PHP yorumudur
/* <- Başladı
Bu
çok
satırlı
PHP yorumu
Bitti -> */
?>
Ben bu yorumu cssde şöyle kullanıyordum mesala Mozillada kenarın yuvarlak olması için koda şöyle başlardım:
HTML:
/* Mozilla Firefox İçin Ovallik */
Yani ovallik ayarlarını tarayıcılara göre ayırıp,kodların karışmamasını sağlardım.
Çıktı diye bir terim daha var onu da açıklayayım.
Phpde yazı yazmak için değişik ifadeler kullanılırmış. Bunlardan en çok echo kullanılıyormuş zaten bende en çok bu terimle karşı karşıya geliyordum. Bu sözcük PHPnin çıktı vermesi için kullanılır gösterim için kullanılır. Çıktı bazen görüntü bazen yazı bazen de im,sayı ya da ifadelerdir. Php ile şöyle yapılıyormuş:
PHP:
<?php
echo "Merhaba Nurçin";
?>
Çıktı:
PHP:
Merhaba Nurçin
Bu kadar dedikodu yeter,sakın Phpye söylemeyin eh Nurçin seni araştırmış diye yoksa o da gider Csse söyler Cssde beni kıskanır ve ağlar!
Tabii bu yazdıklarımın hepsini kendim yazmadım bazı cümleleri Vikipediden aldım kodları vs.yi...Belki 2. yazımızda buluşuruz. Birşey demeden de edemeyeceğim;Bu yazıları,makaleleri yazarken kendimde öğreniyorum aslında,yoksa pekte bilgim var denemez
Kaynak: Phpnin Dedikodusunu Yapalım
Nurçin Özer