İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php’nin Dedikodusunu Yaptık! :)

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Merhaba arkadaşlar,bugün ben kafayı Php’ye taktım,yok yok aslında bütün kodlara kafayı taktım ama boynuzu Php’ye geçirdim : D İşte bu Php kardeşi öğrenebilmek için başka kod öğrenmenize gerek yok vs. diyenler oluyor tabii kendilerince haklıdırlar fakat ben diyorum ki azcıkta olsa Html ve Css bilgisi olmalı… Aslında Php hakkında birşey sorsanız bilemem ama kodları inceledimde Css ve Html hafifte olsa var zaten bu iki kodlama dili her kodta vardır sanırsam. Neyse,bence Html ve Css’i adam akıllı bilmeden Php’ye girmeyin derim. Bugün birkaç makale okudum Php hakkında ama Php’yi şimdi öğrenme niyetinde değilim biraz daha zaman geçsin öğrenicem inşallah ama öncedende şöyle bir göz atmak ve Php ile ilgili makaleler okumak mantıklı geldi. Anladığım kadarını size anlatıyorum;

Php’nin kod yapısı aslında C,Pern ve Java diline benziyormuş. Php daha yeni yeni ünlenen bir dilmiş yani 21. yüzyılda ünlenmeye başlamış. Bu Php Html gömülüymüş yani Html kodları arasında Php’mizi görebilirsiniz. Bunun için kapama etiketini kullanır.

phptest.png

Bu Php’nin açılış etiketi varmış:
PHP:
<?php

?>

Vikipedi: “Yazarak yapabilirsiniz. ise bitirir. Eğer herhangi bir kod ?> dışında kalırsa o kod geçersiz sayılır ve PHP derlemez.”

Yorumlar‘da varmış. Vikipedi’den gene bir kod bularak size göstereyim:

PHP:
<?php
// Bu bir tek satırlık PHP yorumudur
/* <- Başladı
Bu
çok
satırlı
PHP yorumu
Bitti -> */
?>

Ben bu yorumu css’de şöyle kullanıyordum mesala Mozilla’da kenarın yuvarlak olması için kod’a şöyle başlardım:

HTML:
/* Mozilla Firefox İçin Ovallik */

Yani ovallik ayarlarını tarayıcılara göre ayırıp,kodların karışmamasını sağlardım.

Çıktı
diye bir terim daha var onu da açıklayayım.

Php’de yazı yazmak için değişik ifadeler kullanılırmış. Bunlardan en çok echo kullanılıyormuş zaten bende en çok bu terimle karşı karşıya geliyordum. Bu sözcük PHP’nin çıktı vermesi için kullanılır gösterim için kullanılır. Çıktı bazen görüntü bazen yazı bazen de im,sayı ya da ifadelerdir. Php ile şöyle yapılıyormuş:

PHP:
<?php
echo "Merhaba Nurçin";
?>

Çıktı:

PHP:
Merhaba Nurçin

Bu kadar dedikodu yeter,sakın Php’ye söylemeyin eh Nurçin seni araştırmış diye yoksa o da gider Css’e söyler Css’de beni kıskanır ve ağlar!
Tabii bu yazdıklarımın hepsini kendim yazmadım bazı cümleleri Vikipedi’den aldım kodları vs.’yi...Belki 2. yazımızda buluşuruz. Birşey demeden de edemeyeceğim;”Bu yazıları,makaleleri yazarken kendimde öğreniyorum aslında,yoksa pekte bilgim var denemez…”

Kaynak: Php’nin Dedikodusunu Yapalım :) - Kişisel Blog!

Nurçin Özer

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
İnsan en iyi yazarak öğrenir.Makale yazarken bir bakıma bilginizi pekiştirmiş oluyorsunuz.
Başarılarınızın devamını dilerim yalnız derslerinize dikkat edin Php yi 2. sırada tutun :)
+rep verdim.

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
İnsan en iyi yazarak öğrenir.Makale yazarken bir bakıma bilginizi pekiştirmiş oluyorsunuz.
Başarılarınızın devamını dilerim yalnız derslerinize dikkat edin Php yi 2. sırada tutun :)
+rep verdim.

Konuyu birde ders biçiminden anlatayım;
Mesala ben sınava hazırlanacağımda önce okur sonra yorumlar sonra öğrendiklerimi temize çekerim.
Teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.