İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Sayı Arttırmama Nedeni

esntpli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar ben php tabanlı bir web site kodlaması yaptım.
Biraz gelişmek ve büyümek amacıyla yeni bir şey yapmaya karar vermiştim.

Mesela bir yazı tablom var. Bu tablode yazı bilgileri vesaire var ve bunun yanında bir de deger sütunu var. Bunda değer neyse onla toplayıp üyenin bilgisindeki değer toplayıp güncelliyor.

Örneğin "Ev" adlı bir yazının değeri "30" diyelim. Onu paylaşan üyeninde bilgilerindeki değeri "60" diyelim. Ben mesela 30 ile 60'ı toplatıp sonucunun 90 yazıp üyenin 60 olan değerini 90 olarak değiştirmek istiyorum.

Bunu yapıyorum ancak normal toplamasını vermiyor, kendinden kat kat fazla sonucunu veriyor. örneğin 360, 500 gibi değer atıyor.

Kullandığım yani kullanmaya çalıştığım kod ise:

PHP:
$linkdeger = $linkcek['deger']; $linkuyeid= $linkcek['uye_id']; 
$uyedegerikontroluu = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from uyeler where id='$linkparaaaid' limit 1")); 
$werewrew = $uyedegerikontroluu['deger']; $uyedegersonucu = $werewrew+$linkdeger; mysql_query("UPDATE uyeler SET deger='$uyedegersonucu' WHERE id='$linkuyeid'");
Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.