İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php site içi arama kodu

Azkais

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar, PHP öğrenmeye daha yeni başladım sayılır baya şeyi çözdüm ama site içinde arama yapamıyorum tabloları,alanları giriyorum ama bi hata var çözemedim ve o kodu komple sildim çünkü çıldırdım.

Site şöyle ürünler var ve aramada ürünün her hangi bir kelimesini yazarsan onlar yazdırılacak.

Ben size tablo ve alanları vereyim bana yardımcı olun.
Tablo
ilanlar

Alanlar
mkare,kat,oda,banyo,bkat,yasi,yapitip

Şimdiden teşekkürler.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
mkare, kat, oda, banyo, bkat, yasi : bu alanlar sayisal degerler. Bunlarda direkt girilen deger esit mi diye bakabilirsiniz. yapitip de sanirim sayisal.
Arama kriterlerini tek bir alana mi giriyorsunuz yoksa her alanin kendi kutucugu mu var?

Azkais

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorunu hallettim fakat başka bir sorun çıktı sadece bir alanda arama yapabiliyorum bunu değiştirmem lazım. Aynı tabloda birden fazla alanda arama yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz ?

- - - -Güncellendi - - - - - -

Kodlarda böyle;

$result = mysql_query("SELECT * FROM `ilanlar` WHERE mkare LIKE '%$search%'");
$bulunan=0;
while($r=mysql_fetch_array($result))
{
$bulunan++;
$mkare=$r["mkare"];
$oda=$r["oda"];
$banyo=$r["banyo"];
$bkat=$r["bkat"];
$yasi=$r["yasi"];
$yapitip=$r["yapitip"];

?>

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5