İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

php toplu curl

LeYFeaR

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2010
Mesajlar
140
Reaction score
0
Konum
İstanbul
arkadaslar 50 siteye ayni anda curl ile baglanmak mumkunmu ve ne kadar kasar sunucuyu?

Curldan kastim sadece baglanmak.
 

YuqseLx

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Tabiiki kasar bence 50 tane sekmeyi açtığını var sayarsak. Mümkündür tabiiki
 

Lansewebtr

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Aralık 2010
Mesajlar
256
Reaction score
3
Multi-thread olayından bahsediyosun sanırım. Php de aynı anda birden fazla işlem yapma özelliği yoktur.

Örneğin Javascript ten örnek verelim. Dedinizki div lerin içine abcd yaz. Tüm yazma işlemlerini aynı anda başlar.

Ama Php de birden fazla işlemi bu şekilde aynı anda başlatamazsınız. Yapacağı tek bi işlemi yapar bitirir sonra bi başkasına başlar.

Zaten sen 50 siteye sorgu yapıcaksan bunu illaki bi döngü içine sokup yapıcaksın. Döngü içine sokunca da illaki tek tek yapıcak zaten.

Tavsiyem ya döngü içerisinde flush() ile her bi döngünün ekran çıktısını ekrana yazdır ve masaüstü program gibi o anda ne yapıldığını gör. ya da Javascript ile işlem listesi yap, Ajax ile her bir işlem için gitsin yapsın gelsin tamam yaptım abi diğer işleme geçebilirsin desin. O zaman yeni bi Ajax sorguya gitsin.

Sanırım online account cracker tarzı bişey yapmaya çalışacaksın :) Bu tür şeylerden uzak durmanı, ille de yapacam dersen kişisel gelişimin için masaüstü programlama olayına girmen gerekeceği için girmemeni tavsiye ederim :) Hazır Php konusunda bişeyler yapmaya çalışıyoken Php den sapma bence.

Daha üst seviye açıklaması: Multi-thread konusu Php nin en baba alanlarından birisidir. Burda bahsettiğimiz şey: Farklı bir dilde yazılmış kodu o dilin çalıştırıcı mekanizmasında çalıştırtıp çıktısını Php de kullanmak. Örneğin atıyorum Php de dosya içerisine yazı yazdırma olmasaydı da sadece Python dilinde olsaydı. Siz yapılacak işlemi Python dilinde yapıyosunuz dosyaların içine Python satırlarında ki kodlarla yazma işlemi yapılıyo ve netice olarak yapıldı veya yapılamadı hata oldu gibi bi ekrana yazdırma alıyosunuz ve çıktıyı Php de alıp yazılmışsa ona göre işlemlere devam ediyosunuz.

Facebook, Google, Twitter zaten bu konuyu bu kadar iyi becerebildikleri için bu kadar başarılılar ( yazılımsal olarak ).
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst