İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PHP ve MYSQL ile Ders Kayıt Sistemi | YARDIM

elektronik

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.
Okulda bir projeyle ilgili olarak PHP ile bir sistem tasarlamam gerekiyor.Öncelikle yapmak istediğim şey laboratuvar websitesi üzerinden derse kayıt işlemlerini yapmak.
Yani öğrenci siteye girip boş bulunan kontenjana ve saatlere göre kaydını yapacak ve bu kayıtlar bittikten sonra liste admine(bana) gelecek ve ben onayladıktan sonra tekrar aynı sistem üzerinden yayınlanacak.
Düşündüğüm script basit bir üyelik kaydı ancak kullanıcılar üye olarak bir oturum içinde bulunmayacaklar ve belli bir kontenjan olacağı için mesela otobüs firmalarının online bilet sisteminde koltuğu seçer gibi öğrenciler ders saatini ve grubunu seçerek ders kaydını gerçekleştirecekler.İllaki görsel bir etkileşim olması gerekmiyor.Daha sonra aynı öğrenci numarasıyla bir kayıt işlemi yapılamayacak ve düzenleme gibi bir seçenek olmayacak.
Bu sistemi nasıl kurabilirim,yani üyelik sistemi üzerinden gitmem mantıklı mı yoksa farklı bir algoritma mı geliştirmeliyim ? Fikirlerinizi almak için konuyu açıyorum.
Kompleks bir işlem olmayacak.Örneğin;
1.Öğrenci kayıt sistemine girer.
2.Görüntülenen listede dolu ve boş kontenjanlar görünür.
3.Boş kontenjanlardan birine tıklar ve bilgilerini girerek üyeliği tamamlar.
4.Bu süreç 2-3 gün içerisinde olacak ve 2-3 gün sonunda yapılan kayıtlar bana gelecek.Herhangi bir aksilik yoksa onaylayacağım ve süreç sonunda en son halini almış laboratuvar listeleri sitede yayınlanacak,kayıt sistemi devre dışı olacak.
Kayıt kısmından sonrası kolay diye düşünüyorum ancak öncesinde neler yapmalıyım nasıl bir akış içerisinde gitmeliyim yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada PHP ve MySQL bilgim girişten biraz ileri bir seviyede.Çok şey bilmiyorum yani.
Şimdiden teşekkürler.

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
işe önce veritabanı oluşturarak başla. hangi veriler hangi tabloda vs yer alacak... daha sonra basit bir üyelik formu.. üye girişi yapan kişilere gösterilecek listedeki kontenjanları gösteren liste.php gibi bir sayfa oluştur. son listeyi yayınlamak için ilk index.php yi kaldırırsın yerine sonuçların olduğu bir index.php yaparsın. en basiti bu şekilde diye düşünüyorum.

yada tüm bunlarla uğraşmak yerine google dokümanlardan bir form oluştur. adı soyad, dersler... gibi bir form oluştur. gelenler burdaki formu doldursun. ama kullanıcılar buradaki "dolu veya boş kontenjanları" göremez. tüm kontenjanları görür. öğrenci bir kontenjanı seçer ve diğer bilgilerini girer ve formu kaydeder. "dolu veya boş kontenjanları göstermek" senin için çok önemli değilse. bu yolu tavsiye ederim. 5 dakikanı bile almaz.

elektronik

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
işe önce veritabanı oluşturarak başla. hangi veriler hangi tabloda vs yer alacak... daha sonra basit bir üyelik formu.. üye girişi yapan kişilere gösterilecek listedeki kontenjanları gösteren liste.php gibi bir sayfa oluştur. son listeyi yayınlamak için ilk index.php yi kaldırırsın yerine sonuçların olduğu bir index.php yaparsın. en basiti bu şekilde diye düşünüyorum.

yada tüm bunlarla uğraşmak yerine google dokümanlardan bir form oluştur. adı soyad, dersler... gibi bir form oluştur. gelenler burdaki formu doldursun. ama kullanıcılar buradaki "dolu veya boş kontenjanları" göremez. tüm kontenjanları görür. öğrenci bir kontenjanı seçer ve diğer bilgilerini girer ve formu kaydeder. "dolu veya boş kontenjanları göstermek" senin için çok önemli değilse. bu yolu tavsiye ederim. 5 dakikanı bile almaz.

Teşekkür ederim öncelikle.
Google dökümanlar pek cazip değil çünkü web sitesine PHP ile entegre bir sistem kurmam gerekiyor.Yani proje böyle olmalı.
dolu kontenjanları göstereceğim liste.php gibi bir sayfa oluşturmak hiç aklıma gelmemişti acemiliğimden heralde,teşekkür ederim.Biraz uğraşayım bakalım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.