İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php ?

R

REdBuLL

Misafir
Php hangi programda yazabiliriz?
mesela html yi note defterinde veya front page de düzenliyebilLiyoruz.
ama php yi düzenleme veya tamamen oluşturm programı varmı
önerebileceğiniz?

ejder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
php'yi de notepad'de düzenleyebilirsin. ben notepad veya dreamweaver kullanıyorum

R

REdBuLL

Misafir
düzenLemde değil tamamen oLuşturmak istiyorum.
çünkü düzenLeyecek elimde örnek yok.

R

REdBuLL

Misafir
türkçe ye çevirme imkanımız varmı ?
kendi içerisinde kattığı bazı özellikler eklentiler vs. varmı?

S

Skeleton

Misafir
EditPlus +1

Sadece php değil her dil için konfigüre edilebiliyor. Ben şu an txt, c, assembly, htm ve php için bu programı kullanıyorum. Görüntüsü o kadar jan janlı olmasa da işlev açısından gayet güzel. Ama illa janjanlı bir şey kullancam diosan (ne biliyim içinde php debugger falan olan) http://www.php-editors.com/ adresinde hemen hemen tüm php editörleri açıklamaları, yorumları ve aldıkları puanları ile beraber var.

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
REdBuLL istediginiz herhangi bir text editoru ile php kodlaması yapabilirsiniz.

PHP derlenmeye gerek kalmadan çalıştığı için herhangi bir problem yaratmaz fakat editör seçiminde en çok işinize yarayacağını düşündüğüm şey fonksiyonların kayıtlı olması, yazdığınız eski değişkenleri listelemesi ve renklendirme ile yazım hatalarını daha rahat bulabilmenizi sağlaması gibi etkenler...

Ben PHPEd kullanıyorum (ingilizce) ama tabi program yabancı bir firmaya satıldıktan sonra ücretli hale geldi fakat ben eski versiyonunu kullandığım için ücret sözkonusu degil..

Önerebileceğim editörler;
- PHPEd (www.phped.com)
- PHP Expert Editor (www.ankord.com)

NOT: PHPEd tercih ederseniz size eski versiyonunu verebilirim..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.