phpbb kullanarak hazırlamış olduğum forum siteme (türkçe) bir süredir yabancı (hongkong vs.) IPli ülkelerden kişiler üye olup uygun-değilgrafik içerikli spam mesajlar atıyorlar. Kullanıcıları yasaklıyorum mesajlarını siliyorum ancak her gün en az 10 yeni üye ve en az 100 mesaj ile sitemi işlemez hale getiriyorlar. Bunları etkisiz hale getirmek içn ne yapabilirim?
php bilgim olmadığı için müdahele edemiyorum ama mesela şöyle bir hazır eklenti varmıdır? üye olma formunda tüm atatürk kaç yılında doğdu? , türkyeinin başkenti neresidir? gibi her türk kullanıcının cevaplayacağı bir field bvulunsa buraya doğru metni giremeyenler üye olamasa sanırım bu çekik gözlü uygun-değilcuları sitemden uzaklaştırabilirim?..
buna benzer bir mod bilen yazan varmı?
php bilgim olmadığı için müdahele edemiyorum ama mesela şöyle bir hazır eklenti varmıdır? üye olma formunda tüm atatürk kaç yılında doğdu? , türkyeinin başkenti neresidir? gibi her türk kullanıcının cevaplayacağı bir field bvulunsa buraya doğru metni giremeyenler üye olamasa sanırım bu çekik gözlü uygun-değilcuları sitemden uzaklaştırabilirim?..
buna benzer bir mod bilen yazan varmı?