İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

plugin container.exe Sorunu ve Kapatılması

abuz89

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,400
Reaction score
34
Güncellenen firefox yanında bir takım sorunlar da getirdi. Önceki sürümlerde meydana gelen eklenti bağlantılı çökmeleri engellemek için yeni sürümde eklenti kontrolünü mozilla ile birlikteimage çalışan ek bir programcığa verdiler. Bu programcığı görev yöneticisini açtığımız zaman plugin container.exe olarak görüyoruz. Lakin, hayatımızı kolaylaştırsın diye yapılan bu değişiklik bilakis daha da zorlaştırdı. Özellikle flash oynatan sitelerde sık sık soruna neden olan bu program yer yer hiç alakası yokkken de firefox’u tamamen kitleyebiliyor bu durumda görev yöneticisinden plugin container.exe‘yi kapatmak yeterli oluyor ama sık sık aynı sorun meydana gelince bu da internette gezmeyi zorlaştırıyo. Bunu ototmatik kapatacak bir kısayol girmeyi düşündüm ama bu da geçici bir çözüm olmaktan öte gitmeyecekti. En iyisi bu programı kapatmaktı biraz nete göz attıktan sonra kapatmanın kolay olduğunu gördüm kapattıktan sonra da pek bir sorunla karşılaşmadım.

Kapatmak için önce adres çubuğuna about:config yazın.

Sonra ipc yazıp filtrele deyin ve üstten ilk beş değeri tersine çevirin yani true‘lar false false‘lar ise true olsun.

dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll – true şeklindeki ifade,
dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll – false olacak…

sn0308.png
 

Kavi

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
124
Reaction score
0
böyle yapınca eklentiler çalışıyormu ?
 

netster

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2004
Mesajlar
445
Reaction score
24
Konum
Ankara
evet bende de sürekli kilitliyor tarayıcıyı... firefox kendi kendini bitirdi. bir çok kişi alternatif tarayıcılara geçti. bizim gibi alışmışlar yada eklentiler nedeni ile firefox kullananlar da ciddi ciddi değiştirmeyi düşünüyor tarayıcısını. en azından ben öyleyim.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst