İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Porto-Beşiktaş Kader Maçı

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
554
Reaction score
0
Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu’ndaki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki son maçında deplasmanda Porto’ya konuk oluyor.

Beşiktaş için olmak ya da olmamak anlamına gelen maçı İsveçli Peter Fröjdfeldt yönetecek. Fröjdfeldt’in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Henrik Andren ve Fredrik Nilsson yapacak. Daniel Stalhammar ise 4. hakem olarak maçta görev yapacak. İki takım arasındaki karşılaşma TSİ 21.45′te Estadio Do Dragao’da yapılacak.
Grupta şu ana kadar 6 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, kritik sınavda rakibini yenerse gruptan çıkma başarısı gösterecek. Ligde şu ana kadar yaptığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 yenilgi alan Beşiktaş, Porto’yu yendiği takdirde hem gruptan çıkacak, hem de İstanbul’da uzatma dakikalarında mağlup olduğu rakibinden bu yenilginin rövanşını almış olacak.
Ferreira temkinli konuştu
Porto Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira, Beşiktaş’ın güçlü bir ekip olduğunu ve bunun farkında olduklarını söyledi. Maçın oynanacağı statta bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Jesualdo Ferreira, Beşiktaş’ın gruptaki yerine rağmen iyi futbol oynadığını ifade ederek, “Özellikle Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçlar en zor ve en önemli maçlardır. Ben bu maçların bir favorisi olduğuna inanmıyorum. Maçın favorisi Porto olarak gösterilmesine rağmen ben futbolcularıma maç için maksimum konsantreyi sağlamalarını söyledim. Zaten Beşiktaş için bu maç çok önemli ve kritik bir maç. Bunun da farkındayız. Galibiyet için rakibimizin büyük çaba sarf edeceğini biliyoruz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Bizim de istediğimiz sonuç galibiyettir” dedi.
“Galibiyetten başka bir seçenek düşünmüyoruz”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da Porto maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Dragao Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Hem Türk futbolu hem de Beşiktaş camiası adına Porto ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Gruplar belli olduğu zaman Beşiktaş’ın bu gruptan çıkmasına fazla şans verilmiyordu. Marsilya ile Beşiktaş’ın üçüncülük mücadelesi vereceği tahmini yürütülüyordu. Şu anki tabloya baktığınız zaman ise gruptaki 4 takımın da hem gruptan çıkma hem de çıkamama ihtimali var. Futbolcularımız, bu ana kadar bize birçok mutluluk yaşattılar. Eminim ki buraya kadar gelen futbolcularımız, galip geldikleri takdirde yaşayacaklarının farkındalar. Buraya kadar da gelmişken burada kaybetmek olmaz. Futbolcularımız ellerinden gelen çabayı gösterecekler. Galibiyetten başka bir seçenek düşünmüyoruz. Kazanmak için sahada elimizden geleni yapacağız. Futbolcularımız da galip gelmemiz halinde Beşiktaş tarihindeki bir ilki yaşayacaklarını biliyorlar. Maça da bu konsantrasyonla hazırlandılar” diye konuştu.
Beraberlik de yaramıyor
Beşiktaş’ın Porto karşısında alacağı muhtemel beraberlik bile siyah-beyazlı takıma yetmeyecek. UEFA Kupası’na katılma şansı olmayan Beşiktaş, Porto’ya mağlup olduğu takdirde Şampiyonlar Ligi’ne de veda edecek. Rakibiyle berabere kaldığı takdirde puanını yediye çıkaracak siyah-beyazlı takım, bu durumda da elenmekten kurtulamayacak.
Beşiktaş’ta 5 sakat oyuncu bulunuyor
Beşiktaş’ın Porto ile yapacağı karşılaşmada, 5 oyuncu sakatlıkları nedeniyle forma giymeyecek. Sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Diatta, Mehmet Yozgatlı ve Gökhan Zan ile geçtiğimiz hafta sakatlanan Ricardinho’nun yanı sıra antrenmanda sol alt baldırından sakatlanan Nobre maç kafilesinde yer almadı.
Bu arada, sakatlıkları geçen Serdar Kurtuluş ile İbrahim Kaş ise kafilede yer alırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın görev vermesi halinde bu iki futbolcu Porto maçında forma giyebilecek.
Tello için ayrı bir maç

Beşiktaş ile Porto arasındaki karşılaşma siyah-beyazlı takımın Şilili futbolcusu Tello için de ayrı bir önem taşıyor.
Siyah-beyazlı ekibin Portekiz’in Sporting Lizbon takımından sezon başında transfer ettiği Tello, geçen sezon eski takımı forması altında Porto’ya Estadio Do Dragao’da serbest vuruştan bir gol atmıştı.
Uzun bir aradan sonra Portekiz’de Beşiktaş formasıyla görev yapacak Tello, Porto karşısında siyah-beyazlı takımın başarısı için ter dökecek.
Muhtemel 11′ler:
Porto:
Helton
Bosingwa
Fucile
Emanuel
Alves
Assunçao
Lucho
Meireles
Tarık Sektio
Quaresma
Lisandro
Beşiktaş:
Rüştü
Ali Tandoğan
İbrahim Toraman
Baki
İbrahim Üzülmez
Serdar Özkan
Cisse
Delgado
Tello
Burak
Bobo
STAT: Estadio Do Dragao
SAAT: 21.45
HAKEM: Peter Fröjdfeldt
YAYIN: Star TV
Kartal 126. sınavında
Beşiktaş, Portekiz’in Porto takımıyla yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu son maçıyla Avrupa kupalarındaki 126. karşılaşmasına çıkacak. ”Kara Kartallar”, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 125 maçta, 40 galibiyet, 58 yenilgi, 27 de beraberlik aldı. Avrupa’da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 145 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 192 gol gördü. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti.
Portekiz takımlarıyla 15. kez
Beşiktaş’ın, Porto ile oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu son maçıyla birlikte Türk ve Portekiz takımları Avrupa kupalarında 15. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke takımları arasında bugüne dek oynanan 14 maçın 5′ini Türk, 5′ini ise Portekiz takımları kazanırken, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Türk takımlarının 17 golüne, Portekiz ekipleri 26 golle yanıt verdi.
Beşiktaş’ın 3. maçı
Beşiktaş, Portekiz takımları ile daha önce 2 kez karşılaşırken, 1 kez galip geldi, 1 kez de yenildi. 2005-06 sezonunda UEFA Kupası grup maçlarında deplasmanda Guimaraes takımıyla karşılaşan siyah-beyazlılar, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, Porto ile bu sezon İstanbul’da oynadığı karşılaşmayı ise 1-0 yenik kapadı.

Porto, Denizlispor’u elemişti
Beşiktaş’ın rakibi Porto ise daha önce 2002-03 sezonunda UEFA Kupası’nda Denizlispor ile eşleşmiş ve turu geçen taraf olmuştu. İlk maçı 6-1 gibi farklı bir skorla kazanan Porto, ikinci maçta ise 2-2 berabere kalmıştı. Porto, o yıl UEFA Kupası’nı müzesine götürmeyi başarmıştı.
ZORU BAŞARIRSIN!..
 

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
5,299
Reaction score
11
Konum
<?=selim61?>
sistem kuponumda banko portoya vericem maçı, yenilirsede çok üzülmem beşiktaş kazanmış olur :D
 

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
1,920
Reaction score
36
haydi kartallar yüzümüzü kara çıkartmayın, biz inandık sizde inanın
 

Zanza

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
1,760
Reaction score
1
Porto'nun sahasında.
Porto 3-0 Alır maçı.
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
1-0 olsun bizim olsun, daha doğrusu 0-1 olsun bizim olsun. İki takım birden üst tura çıkarsa muhteşem olur, daha üst tur fantastik, final hayal :p
 

ByRON

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Reaction score
2
Konum
"Türkiye"
Ben macı izlemezsem geberirirm!!! Hadi Karakartalım yüzümüzü kara cıkarma :S
 

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
935
Reaction score
0
Konum
Berlin/Almanya
Bende izlemesem ama ya tersi olur diye izlemeden zafere kosalim diyom cunku nezaman böyle mac seyretmesem kazaniyoruz insallah bugun kazaniriz. Bügün kazanalim ligde 10.cu olalim bee sonra liverpool gelsin onuda yensek ah ah ligden dusmesine bile raziyim :) herkes belirli para verse porto oyunculari satin alsak maci kaybetseler nasil olur :ppPppP
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
Bu Baki'den başka adam yok mu oynayacak ilk 11'e alıp duruyorlar. Adam saatsiz bomba. Beşiktaş Porto'yu yenerse, Porto Beşiktaş'ı burada nasıl yendiyse öyle yener. Uzun süre gol yemeden götürebilirse şans da yanında olursa 1-0 alabilir bu haftaki lig maçı misali. Şık bir ilahi adalet örneği olur. Öyle 3-4 gol atması hayal derim.
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Beşiktaş'ın işi zor.
Çok stresli bi maç olacak, beraberlik bile bütün herşeyi bitiriyor!
 

captainzap

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Aralık 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
en az üç gol olur ama biz mi galip geliriz onlar mı bilinmez :) beşiktaş süpriz yapmayı sever
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
beşiktaş süprizleri sever. inş bi süpriz yapcak
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst