İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Presence tema yayımda!.. (Magazin, blog, yerleşik manşet, nosidebar vb...) [ücretli]

sermat

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Haziran 2008
Mesajlar
36
Reaction score
0
Haftalardır üzerinde çalıştığım. Bir wordpress temasından daha çok şey vaadeden Presence ismini verdiğim temayı bitirdim. Tema'nın magazin ön paneli ve yazı bilgilerinin sidebar kısmı comfy klonudur.

Kısa bir girişten sonra özellikleri listeleyelim:

1) Temada 2 farklı ana sayfa göstermi mevcut. Birincisi blog diğeri ise magazin tarzı.
2) Sayfa ve yazılarda nosidebar (yan panelsiz) içerik ekleme desteği vardır.
3) Temiz bir görünüm açısından yazar bilgisi, kategori bilgisi gibi bilgileri sidebar'a aldım.
3) Kategori, yazar, tarih ve etiket sayfası archive dosyasından çağrıldığından benzer görünümü vardır. Yani blog sayfasına benzer.
4) Blog tarzı ana sayfa xhtml validdir. Ancak magazin tarzı değildir. CSS valid değildir. Nedeni ise bazı yerlerde CSS3 kullanmış olmam ve gecko ile webkit tabanlı tarayıcılarda aynı görüntüyü yakalamak için o tarayıcıların kodlarını kullanmak zorunda olmam. Örneğin border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; -webkit-border-radius:5px; gibi... Bunları silerseniz tema valid olacaktır. Ancak her şey kontrolüm altında
5) Buradan yola çıkarak Chrome, Firefox, Safari, Opera ile aynı görüntüyü alırsınız. Ie8 ile temayı sorunsuz görüntüleyebilirsiniz. Daha alt ie sürümlerine destek vermiyorum. ( Hep birlikte ie'den nefret ediyoruz! ) Şöyle söyleyim mesela. Eğer ie olmasaydı tarayıcılar arasında 110kb olan resimler yerine CSS ile 10kb tutacaktı...
6) Neredeyse her şeyi kontrol edebileceğiniz bir admin paneli vardır. Hiç bir şeyi değiştirmek için temayı düzenlemek zorunda değilsiniz.
7) Manşet alanını yönetici panelinden açıp kapatabilirsiniz.
8) Yönetici panelinden temaya yerleşik olan kategorilere göre benzer yazıları açıp kapatabilirsiniz!
9) Tüm önizleme görüntüleri otomatik olarak oluşturulur. Yazıya eklediğiniz ilk resim thumbnailinizdir. Bunun için timthumb kullandım.
10) Temada yönetici panelinden ayarlanabilen 4 farklı reklam alanı vardır. Başlık, yan panel, alt kısım ve yazı içinde başlığın altında görünecek şekilde tüm reklam kodlarınızı oradan ekleyebilirsiniz.
11) Kendi stil dosyanızı oluşturup yönetici panelinden bu stili seçip kullanabilirsiniz.
12) Magazin ve blog stilinde anasayfadaki widgetler hareket ettirilebilirdir. Bunun için jquery'den yararlandım çünkü dbx js kütüphanesi çalışmıyor.
13) Temayı ingilizce hazırladım. Türkçe desteğini .po,.mo dosyaları ile sağladım. Bu sayede başka dillere de tercüme edebilir ve farklı işlerde kullanabilirsiniz.
14) Lazy load sayesinde sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda sitede bulunan resimler efektle görünür hale gelir.
15) Sarkan menüler için superfish kullanıldı.
16) Dinamik tabları ve manşet alanını oluşturabilmek için DD Tab Menu kullanıldı.
17) Yerleşik seo'lu title sistemi mevcuttur. Aldığınızda inceleyebilirsiniz.

Tüm sırlarımızı verdikten sonra temayı nasıl kullanılır onu anlatalım şimdi de:

1) Temayı themes klasörüne attıktan yada zip dosyasını admin panelinden yükledikten sonra direk aktifleştirin. (Ön izlemede bir şey görememeniz normal)
2) Admin paneline yeni bir menü eklenecek oradan hemen varsayılan ayarları yükle kısmına geliyoruz ve varsayılan ayarları yüklüyoruz.
3) Ardından istediğimiz görünüm seçenekleri ve kategorileri belirleyip temanın keyfine varıyoruz.
4) Sidebar'sız sayfa eklemek için yazı yazarken yan taraftan seçim yapabiliyorduk ancak yazıları nasıl sidebarsız yaparız anlatıyorum: Yazıyı yazdıktan sonra özel alan kullanmamız gerekiyor. Özel alan değeri singletemplate yanındaki kutuya girmeniz gereken alan ise nosidebar eğer siz özel bir yazı sayfası tasarımı yapmışsanız adını şöyle yapıp siz de kullanabilirsiniz. single-ozel.php o halde yapmanız gereken şu, özel alana singletemplate yazıp yanındaki kutuya ozel yazmanız. Örnek nosidebar sayfasına ve yazısına bakabilirsiniz.
5) Şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor. Ancak gelirse belirtirim tabiki. Her şeyi otomatik ayarlamaya çalıştım.

Admin paneli görüntüsü:

http://i43.tinypic.com/2je5o3b.png

Magazin demo: http://presence.sermat.org/
Blog demo: http://www.sermat.org/

Footer'ı şifrelemedim tamamen açıktır. İstediğiniz gibi düzenleyip silebilirsiniz. Tema istenildiği kadar domain adresine kurulabilir. Ancak temayı başkasına vermeyin yani vicdan meselesi bu biliyorsunuz. Pek sevmediğim bir konu olduğundan tüm imtiyazları göstermek istiyorum...

İletişim için msn adresimi kullanabilirsiniz. [email protected]

Ücret olarak 50 TL düşünüyorum. Eğer PSD dosyalarını da isterseniz 70TL takdir sizin. Fiyatı çok uygun fırsatı değerlendirmek sizin elinizde...
 

OnuR

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
1,817
Reaction score
52
Konum
makedonya
Elinize sağlık hayırlı satışlar ben öncelikle sermat.org'dekini çok çok beğendim. İlerleyen günlerde iletişim kurabilirim sizinle almak için.
 

SavaS

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2007
Mesajlar
234
Reaction score
4
Konum
Antalya
Bu temaya benzer hatta birebir aynısıydı sanırım yabancı bir sitede satşa sunulmuştu, sz mi satıyordunuz?
 

sermat

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Haziran 2008
Mesajlar
36
Reaction score
0
Hayır mesajımı okursanız ilk paragrafta anlattım benzerliği.

Temayı ingilizce hazırlama sebebim ise kullanacak kişiye yarayacak olması. gettext ile çeviri sağladım yani Türkçe .po .mo dosyaları var. Yani tema aynı zamanda Türkçe ve hatta istenildiği kadar dil desteği eklenebilir...
 

gurcan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Temmuz 2006
Mesajlar
88
Reaction score
0
Konum
Istanbul
Elinize sağlık, güzel temaymış.

Eric Meyer kimdir bu arada?
 

sermat

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Haziran 2008
Mesajlar
36
Reaction score
0
CSS reset denen kavramı ilk ortaya atanlardandır kendisi. Her tarayıcıda benzer görüntü yakalamak için temel özellikleri belirlersiniz. Onun reset ifadelerini kullandım. Yani adını silmedim... Bunun yanında yahoo'nun css reset kodları da vardır. Arama yaparsanız görebilirsiniz...
 

gurcan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Temmuz 2006
Mesajlar
88
Reaction score
0
Konum
Istanbul
Teşekkür ederim bilgi için, tekrar belirteyim güzel tema olmuş. İyi satışlar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst