Merhabalar,
Belirttiğiniz bütçeye profesyonel iş yapacak uzman asla bulamazsınız. Bu bütçeye iş yapacak kişinin;
1. Kesinlikle alt yapı bilgisi (örnek PHP) amatörden öteye geçmez.
2. Tasarımda işin içine dahilse zaten sadece bu işi amatör ve hobi olarak yapan kişilerle çalışabilirsiniz.
Belirttiğiniz sistemi hazırlayanları tanıyorum. Daha önce bir fikrimi, o şirkette çalışan bir yazılımcıyla uzun süre birlikte farklı bir sektörde iş yaptığımız için anlatıp detay vermiştim. Fikrimi çalmışlardı (elbette düşündüğüm firmaysa, isim vermek istemiyorum). Bu nedenle açıkcası bu firmaya bende sizler gibi belirttiğim ve farklı nedenlerden dolayı asla sıcak bakmıyorum.
Sizlere tavsiyem hazır bir sistem almanız, biraz daha piyasayı araştırmanız olacaktır ya da uzman kişiler tarafından yapılmış bir iş olmayacağına size garanti verebilirim.
Lütfen mesajımı yanlış anlamayın. Sadece uyarıda bulunmak istedim. Belirttiğiniz sitenin sadece alt yapısını 0'dan yazmak için alınacak ücret, uzman birileri tarafından hazırlanmasını istiyorsanız size vereceği ücret kesinlikle 8000 - 10.000 TL altında olmayacaktır.
Hazır sistemleri bile en azından 1500 - 2000 TL'ye satılırken (ki hazır sistem paketidir, bir çok kişiye satılır) kendinize özel, özgün olarak istediğiniz işi kesinlikle 8-10.000 TL altına uzman (profesyonel) bir iş yaptıramazsınız.
Ek olarak belirtmek isterim;
1. Piyasada sözde uzman çok var. Alt yapıda uzman olunup olunmadığı sitenin nasıl çalıştığına 1-2 gün bakarak anlamanız çok zor olur (kodlama v.s. hiç bilmiyorsanız neredeyse imkansız olur).
2. Kesinlikle kopyala yapıştır çalışılmamalı. Baştan aşağıya kullanılacak kodları kendileri yazmalılar (Jquery, CSS, PHP). Başınıza çok daha büyük telif hakları işi çıkarabilirsiniz.
3. Grafikte uzman olan, yazılımda kesinlikle uzman değildir, yazılımda uzman olan grafikte uzman değildir. Bunu asla unutmayın. Webmaster kavramı kalkalı yıllar oldu. Web Designer (Web Tasarımcı), Web Developer (Web Yazılımcısı) olarak çok uzun süreler önce ayrıldık. Bu ayrılmanın ardından zaten SEO, Social Marketing gibi farklı alanlara bakan sektörlerde çıktı. 10 Yıl kadar önce bu bütün site işlerine bakan tek bir kişi olabiliyordu, o zaman adımız Web Masterdı.
Bir sitenin ücreti aşağı yukarı ne kadar tutar diye merak ediyorsanız;
Bir İnternet Sitesi (Web Sitesi) Ne Kadara Yapılır?
Neden Uzman yazılımcılar aynı zamanda uzman tasarımcı olamaz dediğim konuyu merak ediyorsanız, sadece PHP Güvenliğine giriş için belirttiğim makalemdeki linklere bakınız (
http://www.owasp.org en önemlisidir bana göre, her yazılımcının kendisine "uzman" lakabını takmadan önce bu sitenin altından girip, üstünden çıkıp yutması ve hergün takip etmesi gerekir)
PHP'de Güvenliğe Giriş
Projenizde başarılar dilerim.