İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Profil Sayfası

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Beyler ben bir profil sayfasi yapmak istiyorum.uyenin bilgisini çekerken şöyle bir kod kullanıyorum.

Kod:
include"baglanti.php";

$uid=$_GET['uyeid'];

$sorgu = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE uye_id='$uid'"));

$uye_ad = $sorgu['uye_ad'];

echo"Kullanici Adi:$uye_ad";

yukarıdaki gibi bir kodla uyenin adını alıyorum ama ben daha geişmiş istiyorum bir uye diger uyeninde profilini görebilsin sadece kendisinin değil.Örneğin sıralama sayfası olacak orda id'ye göre dizilmiş tüm uyeler olacak.Bu uyelerden hangisine tıklarsam onun bilgilerini gösterecek.

Birde birşey daha sormak istiyorum yine bununla ilgili.

örnegin benim veritabanda para adlı veri var.bir uyenin parası 1000 bunun 500'ünü baska bir üyeye yollamak istiyor bunu nasıl yapacak?

Şimdiden teşekkürler ;)

Ekleme: Biri cevap versin lütfen ya :(

Ekleme: Kimse yardım etmeyecekmi yahu :/

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Öncelikle o query'leri cache'lemiyorsan DB Server'ı çok yorar bu kod.

Atıyorum domain'nin www.xyz.com olsun. Kullanıcıların bir ID'si olduğunu farz ediyorum.

Kullanıcı adlarını ve ID'lerini bir listele SELECT userID,username FROM tbl_user LIMIT 0,25 şeklinde bir sorguyla.

While döngün aşağıdaki şekilde olsun;

while($row = mysql_fetch_array($execQuery)){
print("<a href='www.xyz.com/profile.php?uid=".$row["userID"].">".$row["username"]."</a><br/>");
}

Bu kod aşağıdaki şekilde sonuç verecektir;

Ahmet
Mehmet
Ayşe

Şimdi profile.php sayfasında

$_GET["uid"] ile gelen id'yi alıp o id'li kullanıcısının profilini gösterebilirsin.

Para düşme konusundada transfer oranını ve hedef kullanıcı id'ni POST edeceğin bir form hazırlayacaksın. PHP kısmında bu post'u alıp gönderen bakiyesine eksi, alıcı bakiyesine artı ekleyecek şekilde basit bir UPDATE sorgusu yazacaksın WHERE şartında userID olacak şekilde.

Güvenlik ve OOP konularında biraz araştırma yaparsan ilgili uygulamanı daha rahat geliştirebilirsin.

iyi çalışmalar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.