İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

progressbarla ilgili

A

Anonymous

Misafir
programlamacılıkta yenyim 1kaç sorusorucam progressbarla ilgili
mesal bir form açtım formun üzerinde 1 command button , progressbar
birde text varbenim istedigim command buttona basıldıgında progressbar calıssın doldugunda textin yazisi degissin bunu yapabilen bir kodu buraya yazarsaniz çok sevinirim

A

Anonymous

Misafir
hazır koda dağlar dayanmaz.
bunu için while wend döngüsü kullanman yeterli.Toplam 4 satırlık bir iş.
bir ipucu daha progressbar'ın max ve min özelliklerinide kullanacaksın.

Düşünmeye başlamışsındır umarım

A

Anonymous

Misafir
progress bara pbar dicem simdilik
pbarin minimum degeri 0 maximum degeri 100dur defaultta sen bunu herhangi bir sayacla arttirabilirsin
pbar.value=100 bu maximum degeridir yani sondaki bunuda
bunu bir timerin içine yaz ve interval degeri kafana gore yap bisiler mesela 100
ve dim a as integer diye tanimla

if pbar.value = a then
msgbox "islem bitti"
text1.text="bitti"
else
a=a+1
pbar.value=a
end if

kolay gelsin

A

Anonymous

Misafir
öncelikle cok saolun özelliklede corpseking isime yaramadı degiller ama
bence timer a pbar.value=val(pbar.value+1) yazmak daha kısa ve kolay yine de cok saolun yardımlarınızın devamını bekliyorum daha cok sorum olacak:)

herkese iyi gunler.

A

Anonymous

Misafir
ya dostum bu isler tek cozumlu olsaydi eger bir tek kitap c1kardi ve programcilik memuriyet olurdu :))) benim amacim sadece mantigini anlatabilmek ondan sonrasi tamamen senin kullanis amacina bagli ayrica istedigin kadar soru sorabilirsin elimden gelen bisi olursa neden olmasin kolay gele...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.