İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Projem:Pegason(Web tabanlı Frp Oyunu)

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Merhaba beyler :) Normalde konu açayacaktım ama neyse açayım dedim canım sıkıldı napayım :p Yeni bir oyun yapıyorum yapıyorum demeyelim bitti bile. :) Sadece Sınırısız bir hosting alacam ve oyunu www.pegason.net adresi üzerine 2 hafta içinde açacağım.Çok küçük sorunlar var onlara düzelteceğim.Şimdi biraz oyundan bahsedeyim. :)
OYUNUN ADI:
Oyunun adı Pegason olup Oyun Web tabanlı Frp oyunudur.
FRP NEDİR:
Frp'yi Rpg'ye benzetebiliriz aslında.Rpg gibi Level,exp sistemi mantığı vardır.Frp'nin açılımı Fantasty Role Playing'dir.Türkçemiz ile Fantastik Rol yapma. :) Size ait olan bir karakteri özellikleri ile öykülendirirsiniz.Frp sadece bu konu altında değildir.Çeşitli yöntemler ilede oynanabilir.Oyunun bir efendisi olur ve senaryoyu bu efendi oluşturur.Karakterinizi Efendi'nin Senaryosuna sokup geliştirirsiniz.Sizin nasıl Dünyanız var ve burda gelişiyor,yetişiyor,büyüyor iseniz sizin karakterinizde Efendi'nin oluşturduğu dünyada gelişiyordur,Tabi bu karakter size ait onu siz geliştiriyorsunuz.
OYUN NASIL OYNANIR:
Efendi'nin oluşturduğu evrende efendi'nin belirttiği Irklar ve Sınıflar vardır.Irk ve sınıf birbirini tamamlar.Örnek vermek gerekirse; İnsan-Savaşçı yani Irkı İnsan Sınıfı savaşçı.İnsan büyücüde olabilirdi.Burda anlatmak istediğim asıl gaye Sadece Irk ile yaşanılamaz.Seçtiğiniz ırkın bulundurduğu bir Sınıf seçmelisiniz.Zaten Sadece Irk seçip oynayama oyun izin vermeyecektir.Neyse bunları geçtikten sonra devam edelim.Gayet başarılı bir şekilde karakterimizi oluşturduk.Karakterimizin Level ve Exp adlı iki tane önemli özellikleri var.Exp gerektiği kadar olduğunda 1 Level atlıyorsunuz.Gereken Exp her level atladığınızda katlanıyor bunun sonucunda oyun her level atlamaya,gelişmeye zorlaşıyor.Bu anlattıklarım oyunun en önemli unsurları oyunda daha Grup/Party sistemi,Diğer oyuncularla savaş gibi özelliklerde var.
OYUNDA BULUNAN IRKLAR:
HUMAN(İNSAN)
ORC(ORK)
DWARF(CÜCE)
ELF
TROLL
GOBLİN
Yukarıdaki ırklar dışında Pegason ırkı var.Pegason ırkında sadece ayrıcaklı olanlar yer alıyor,Oyunun Efendileri ve Özel Sınıflar.
Pegason Irkında en üst kademede bulunan oldukça güçlü olan bu oyundaki evren'in oluşturucaları,efendileri.
1:Shageon Pegason|||Irkı ve sınıfı:pegason/Shageon
Shageon Pegason
Oyunun 1. derece efendisidir.Evreni oluşturan Shageon ona yardım eden ise Oloros'tur.Oloros Shageon'un kardeşidir.
1:Oloros Pegason|||Irkı ve sınıfı:pegason/Oloros
Oloros Pegason
Oyunun 2. derece efendisidir.Shageon evreni oluşturmuş Olorosta Shageon'a yardım etmiştir.Bu etken Oloros'u asla küçük düşürmemektedir.Shageon'un yaptığı herşeyi Olorosta yapabilir.
OYUNDA BULUNAN SINIFLAR:
BARBARİAN
Barbarlar normal diğer savaşçılara oranla daha vahşi ve yabani aynı zamanda da oldukça gurur sahibi geleneklerine de bağlı savaşçılardır. Onları normal bir savaşçıdan daha üstün kılan yanları dövüşlerine tüm benliklerini katmalarıdır, öfkelerini dövüşte itici bir güç olarak kullanırlar.
PALADİN
Paladin cesur ve saf bir savaşçıdır, iyi ve doğru olan her şeye örnek olarak gösterilebilecek birisi. Bir dövüşçü gibi bir paladin de savaş adamıdır. Fakat bir paladin doğruluk idealleri, adalet, dürüstlük, dindarlık ve yüreklilik için yaşar. Bu değerlerin yaşayan bir örneği olmak için kendini paralar ki böylece başkaları ondan öğrenecekleri kadar davranışlarından da ders alabilsin.
SORCERER(SİHİRBAZ)
Sihirbaz şekillendirdiği ve büyü olarak kullandığı büyüsel enerjilerin efendisi olmak için elinden geleni yapar. Bunu yapmak için garip diller ve anlaşılması güç gerçekler üzerinde çalışır.Hayatının büyük bir kısmını büyüsel araştırmalara adar.
Bir büyücü hayatta kalmak için bilgisine ve aklına güvenmek zorundadır.Büyücüler nadiren bir savaşçı grubunun eşliği olmadan maceralara çıkmış olarak gözükürler.
Bir sorcerer büyüyü bir nevi kanında taşır ve büyüleri yoğun çalışmalar sonucu olmaktan çok yetenekleri ile yapar.
RANGER
Kolcu bir savaşçı ve orman adamıdır. Silahlarla ustadır ve iz sürme ve doğa konusunda bilgilidir.Kolcu sıklıkla kaybolmuş yolculara ve köylü halkına rehberlik eder ve onları korur. Yaşamını sonuna kadar yaşayabilmek için bir kolcunun doğanın yollarında güçlü ve bilge olması gerekmektedir.
Roque
Roque bir okçudur.Bir Roque için hız ve nişandan başka hiçbirşey önemli değildir.Gelişim olarak hızlarını ve nişan almarını geliştirirler.Hızlıca koşarlar ok atarlar ve düşmandan uzaklaşırlar yine ok atarlar,yine uzaklaşırlar.Vuruş taktikleri bu şekildedir.
MONK(KEŞİŞ)
Keşiş (Monk) silahsız vuruşları hızlı ve sert olan bir yakın dövüş ustasıdır, egzotik güçlerin bir efendisi. Bir keşişin büyük özelliği silahsız savaşmasıdır. Onun zırhı derisi, silahları ise yumruklarıdır. Keşişler büyü yapamasa da kendi içlerinde büyülü güçleri vardır. Bunlardan en çok bilineni ise “Ki” saldırılarıdır. Bu özellikleri ile düşmanlarını tek bir yumrukta felç edebilir ya da kendilerini medite ederek daha da güçlendirebilirler. Canlı kalabilmek için vücuduna iyi hükmedebildiğine ve kullandıkları özel “Ki” enerjisine güvenmesi gerekmektedir.
WOWCULARA MÜJDE!! TAUREN
Oyunu sevmeniz için tauren ırkını bir sınıfmış gibi Orc ırkına ekledim.Orc/Tauren olabiliyorsunuz.Geliştirmesini bilene gayet sağlam bir karakter oldu. :)
OYUNDA AYRICALIK HAKKI VARMI:
Evet var.Öncelikle şunlardan bahsedeyim.Oyunda her karakterde pcp adlı bir özellik var.Açılımı,Pegason Canavar Puanı.Karakteri açtığınızda 800 pcp ile başlarsınız.Her canavar kesip exp aldığınızda pcp 1 eksilir.Pcp'niz bittiğinde artık canavar kesemezsiniz.Diğer günü beklemelisiniz.Her karaktere günlük 800 Pcp verilmektedir.Bu 800'lük miktar sadece günlük 800 pcp'yi bitirdik bir daha oyunu oynayamayacağız diye birşey yok.Örnek vermek gerekirse bugün 800 pcp'yi bitirdiniz.Sadece o gün canavar kesemiyorsunuz.Yeni güne girdiğimizde tekrar 800 pcp yükleniyor hesabınıza.Bu Pcp'yi sınırsız hale getirmek için uygun bir fiyat ödeyip madalyon alabiliyorsunuz.(Fiyat daha belli değil.)Madalyonların süresi 1 ay'dır.1 Ay Sınırsız karakterini geliştirebilirsiniz.1 Ay sonunda tekrar alabilirsiniz.Sadece bu madalyon yok birde Pegason madalyonu var.Bu madalyon ile oyunda bulunmayan istediğiniz bir karakter çizdiriyorsunuz bana yani özelliklerini,Tipini,Özel yeteneklerini Irkının adını Sınıfını sıfırdan oyundan olmayan bir karakter çizdiriyorsunuz bana tabiki bu karakter diğerkilerinden daha güçlü oluyor,ve sizin özel yaptırdığınız karakter başka hiç kimsede olmuyor özel yapılan karakterlerde pcp sınırsız.Yani hiç pcp gitmiyor.
OYUNDA BAŞKA NELER:
Neler var neler :) Oyunda bir sürü özellik var.
1:Exp-Level sistemi
2:Kırmızı iksir içip hayat doldurma,Mavi iksir içip Mana doldurma
3:Envanter sistemi>>Eşyalarınızı çıkartıp takabiliyorsunuz(Kılıç,zırh,kask,kalkan,yüzük,boyunluk,çizme)
4:Canavarlardan eşya düşürme(Kılıç,zırh,kask,kalkan,yüzük,boyunluk,çizme--Düşen eşyalar envantere geliyor.)
5:Market sistemi(Canavarladan düşürdüğünüz eşyaları para karşılığı satabilme.)
6:Kabileler(Bildiğimiz Klan sistemi isteyen herkez başvuru yapıp çeşitli kabilelere girebiliyor.--Onun dışında Kabile savaşlarıda oluyor.)
7:Oyuncular arası savaş(Oyunu oynayan herkes birbiri ile savaşabiliyor.)
8:Grup/Party Sistemi(Arkadaşlarınız ile online oyunlardaki gibi Party kurup beraber daha iyi gelişip exp kazanmak)
9:Stat Sistemi(Güç,beceri,vucut,zihin,karizma--Her karakterde farklı farklı dağıtılıyor.)
OYUNDAN RESİMLER GÖSTERECEKMİSİNİZ?
Tabikide göstereceğim. :) Kendi karakterim olan oyunun efendisi,oluşturucusu Shageon Pegasondan oyun içi resimler göstereceğim.
Karakter Ekranı:

Envanter:

Market:

Kabileler:

Oyuncular Arası Savaş:

Canavarlar ile savaş:

Canavar Kesince çıkan hamle raporu:

Sizin için Eşya düşürdüm tonla canavar kestim :D Resim aşağıda:

Sizden sadece birşey istiyorum beni destekleyin.Yorumları bekliyorum.
Bu Scripti ya güzel bir fiyata satacağım yada kendim sürekli geliştirip oyuna eklediğim ayrıcalık hakları ile para kazanacağım.
İyi Forumlar ;)

C

Cao

Misafir
Satma geliştir ve tanınır bir ad haline getir.
Proje'nin iyi olması ve ya olmaması şuna bağlı Düşündüğün şeyin hiç bir şekilde alıntısı olmadan hiç bir yere bakılmadan yapılması gerisi zaten her zaman gelir. Başarılar.

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Sağolun benim düşüncelerimde buna yatkındı zaten :) Demek istediğim bu scriptten para kazanmam lazım kazanamazsam bir anlamı kalmaz. :) ALLAH bANA ve diğer tüm webmasterlere+müslümanlara yardım etsin.

C

Cao

Misafir
Sağolun benim düşüncelerimde buna yatkındı zaten :) Demek istediğim bu scriptten para kazanmam lazım kazanamazsam bir anlamı kalmaz. :) ALLAH bANA ve diğer tüm webmasterlere+müslümanlara yardım etsin.

Amin, öncelikle bir siteyi para kazanmak için açarsan o sitenin grafiği bence çok saçma bir halde ve kodlaması yarım yamalak olur. İlk amaç insanlara hizmet vermek ve iyi bir ortam sağlamak en önemlisi kesintisiz bir ortam sağlamak. Başarılı olacağına inanıyorum. CSS bilgini ve photoshop üzerindeki bilgini geliştir ve iyi bir arayüz sağla.

Ekleme:
javada flashta kendini geliştir ve darkorbit gibi bir oyun yapmanı dilerim.

Java tamam da flash en sevmediğim şeydir saçmalık bence.
CSS bin de bin basar. her türlü :)

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yok para anlamında değil oyunumda öyle bir ortam kuracağım ki yani süper olacak.İyi fikirlerim var ilk önce oyunu bu grafiklerle açacam kullanıcların yorumlarına önerilerine göre oyunuda ne istiyorsa banada uyarsa yapacam ve grafiğide oyuncular oynarken hem benim moral yüksek olur :D O zaman uğraşıp iyi bir tema çıkartmaya çalışacağım.

C

Cao

Misafir
Yok para anlamında değil oyunumda öyle bir ortam kuracağım ki yani süper olacak.İyi fikirlerim var ilk önce oyunu bu grafiklerle açacam kullanıcların yorumlarına önerilerine göre oyunuda ne istiyorsa banada uyarsa yapacam ve grafiğide oyuncular oynarken hem benim moral yüksek olur :D O zaman uğraşıp iyi bir tema çıkartmaya çalışacağım.

En iyi yöntem, 7/24 kod ve tasarım konusunda yardım isteyebilirsin benden ;)

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Birde cüceler falan artık bunları geçin. Yeni bir dünya yaratıp yeni isimlr karakterler yaratın. İllaki orta dünyada geçmesi mi gerekli bu oyunların. Bence güzel şeyler yapıyorsun fakat senaryo bakımından tanıdık ve çok işlenmiş konular seçmişsin.

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ya zaten bunları bilmeyenler var.Tanınmış bir oyun olması için bunları gerekli Bir Frp sever bunlrdan başka karakterler ile oynamak istemez.

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence yenilik gerek Devamlı para amaçlı düşünülünce olmuyor özgün olmalı.

EGEDATACENTER

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncelikle tebrikler işin içinde çok emek olduğu bir gerçek ancak bu tür oyunlar kollektif çalışma gerektirir..

emekleriniz karşılığını almak için oyunu her hali ile test edin ve test ettirin hata arayın eleştirilere kulak verin ve ciddi anlamda tanıtın, unutmayınki .! çok rakipleriniz var

Saygılarımızla

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güzel bende beğendim ama demek istediğim senaryonların hayal gücünün değişmesiydi.

zazagame

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yani oyunu bu şekilde daha çabuk öğretirler.EGEDATACENTER sizin görüşünüze gelince vet doğru söylüyorsunuz bende böyle bir hedef zaten ALLAH'IN izniyle hedefi başarıyla bitircez İNŞALLAH. :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5