İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Protesto ediyorum!

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Forumlarımızda bakıyorum büyük bir kitlenin başını çektiği Anketörler bulunuyor ve alakalı alakasız bölümlere;

-Hangi toplist daha iyidir
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=31933
-Hangi forum daha iyidir.
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=31301
-Kimin babası kimin babasını döver

Şeklinde konular açılıyor....

Bu forumun görünümünü ve kalitesini kanımca düşürmektedir.

@iyinet'ten ricam. Madem bu kadar anketörü içimizde barındırıyoruz neden "iyinet anket forumu" şeklinde bir bölüm yok...

Ben artık PHP bölümünde "Hangi forum, hangi toplist" şeklinde konu görmekten sıkıldım. Böyle bir forum açılırsa arkadaşlarda anketörlüklerini orada yapabilirler şeklinde düşünüyorum.

Lütfen "Ama hangi toplist demiş php bölümünde doğru o konu" demesin çünkü başlığı açarken PHP mi olacak asp mi olacak belirtmemiş.

Lütfen alakasız yerlerde ANKETÖRlük yapmayı bırakalım ve @iyinetten bu mesajı dikkate almasını bekleyelim..

Herkese iyi günler.

leet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
protestoyu destekLiyorum. foruma katıLalı çok uzun zaman oLmuş oLmasa da gözüme çarpan noktaLardan birisi..

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben bunları anketten daha çok fikir alma gibi görüyorum. Beğendiğiniz PHP forumlarını yazar mısınız? gibi. Sizin bilginiz ve tecrübeniz yeterli olabilir ama buraya hergün işe yeni başlayanlar geliyor. Önceki konuları okumayanlarda olabiliyor ama tecrübesiz birinin toplist önerisi istemesi ya da hosting önerisi istemesi bence kötü birşey değil.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
trextra o zaman PHP bölümüne "en iyi toplist" degil "en iyi php toplist" şeklinde başlık açılacak. Ben kendim açımdan söylersem bu forumlara anket oylamak için girmiyorum gördüğüm zamanda alakasız yerlerde sinirleniyorum...

Anket bölümü olsun orada oylansın işler ciddi bir şekilde yapılsın.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Anket bolumu gibi bir fikirin gerekli oldugu kanisinda degilim. Sonucta PHP bolumu sadece PHP'yi bilenlerin girebilecegi bir yer degil, ogrenmek yada problemlerini cozmek isteyenlerin katilimi ile guzellesecek bir yerdir. Fakat Hazir Scriptler ve Sorunlari icin PHP bolumu altinda bir alt kategori acilmasi yerinde olur diye dusunuyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Anketin mantigi nedir ki yahu, bana ne kim hangi toplisti begenmis, onemli olan benim kafamdaki seye hangisinin daha yakin oldugudur. Topik acip, hit sayma metodolojisinde proxyleri ayiklayan var mi diye sorsan, yanaktan bir opucuk veriyim sana, ama obur turlu cok genel. Kimseye bir katkisi yok

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben bu şekilde açılan konular sayesinde çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Yaşım 30 fakat çok yeniyim yazılım konusunda . Bu forumdan çok şey öğrendim özellikle acemi olanlardan . Ne varsa onlarda var olarak görüyorum çünkü birşey sorsanız arayıpta bulamadığınız yardımcı oluyorlar . Biraz bilgili olanlar kesinlikle üstünlük yarışı halindeler forumda yeni olan kişilere acemiler kadar yardımları dokunmuyor. Bu zorlukları yaşamakta güzel ..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hayir acemilikle, bilgili olmakla alakali bir durum yok. Yabancilarin bir lafi vardir RTFM (read the fucking manual). Dokumantasyonda yazan basit seyleri soran insanlar aslinda yardim istemiyor, sana saygisizlik yapiyor. Senin dokuman tarayip veya pratik edip ogrendigin seyleri, ugrasmadan zahmetsizce, ben bilmiyorum sen biliyorsun iste anlat diye sana soruyor. Sonra da bunun adi paylasim oluyor. Mantigini anlatiyorsun boyle boyle yapman lazim diye, ne yazdigini okumuyor dahi, istedigi hicbir sey yapmadan tamamen hazir bir sekilde elde edebilmek. Ben de sunu yaptim ama burada soyle oldu dese, ugrassa, gercekten boyle insanlara birseyler katmak guzel olurdu, ama obur turlu bosa vakit harcama olarak goruyorum.

Sorulan sorular dunya sirri degil, veya bilenler bunlari gizli ilim kitaplarindan ogrenmedi, hepsinin cevabi internette daha once milyon kez verilmistir, "aramaya inanmak" , "dokumantasyon takip etmek". anahtar bunlar.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Üstte yanlış da olsa bir anket altta da yorumlar olduğu sürece anket yararlıdır. PHP bölümünde de olsa olur, özel bölümde de..

Y

ysf

Misafir
Bende protesto ediyorum, bir insan bir ise girerken bir takim insanlarin fikrini almak icin bir baslik / anket aciyorsa, o basligi acan insan senin verecegin oya / yada mesaja saygi duydugunun, ihtiyaci oldugunun gostergesidir. Dikkat ettiyseniz "PHP .... hizlandiricilar" yazmakta orda, buraya boyle basliklar acip ortaligi karistirmak yerine, cevap vermek daha olumlu olur.

+ Bu forumla ilgili bir istek oldugundan dolayi " iyinet forum " kismina nazik bir dille baslik acmayip, gelip burda bilmislik yapan zihniyetide protesto ediyorum.

+ RTFM icin ordada gerekli bir manual olduktan sonra okumayan adama yüklenilir, yada url gosterilir olay biter. Gelip protesto ediyoruaaam!! diye bagrilmaz.

+ Tekrar hatirlatirim hizlandiricilar olan o konuda daha hizli bilgi edinmeye kasiyor o insanlar.

+ iyinet adminden bir istek " lütfen bu gibi anketleri ilgili forumda sabitleyinki, insanlar oradan baksinlar tekrar sormazlar, hizli bir sekilde istediklerini bulurlar.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ysf' Alıntı:
+ iyinet adminden bir istek " lütfen bu gibi anketleri ilgili forumda sabitleyinki, insanlar oradan baksinlar tekrar sormazlar, hizli bir sekilde istediklerini bulurlar.
Her konuyu sabitlersek yeni mesajları 4. sayfaya tıklayıp okumak zorunda kalırsınız.

Y

ysf

Misafir
Tabii her konu değil. Sadece anketleri gidişata gore bakip sabitleyin. O zmaan gercekten forum kirliliği olmaz.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
anket yapmak istiyorsanız;

www.oyumsana.com

Burada dilediğiniz anketi düzenlersiniz burası forum bilgi paylaşımı yeri, bana hazır kod verin, benim babam mı senin baban mı yeri değil???

Her gün bir çok kişiye yardım ediyorum burada, emin ol senin ettiğin yardımdan daha fazla... Kimseden şu güne kadar bilgilerimi eksik etmedim. Bir kişide bunun aksini söylesin. Herkesin düşüncesi farklıdır. Ben protesto ediyorum ve o saçma anketler silinmeden de PHP adlı forumda bir allahın kuluna yardım etmeyeceğimi altını çizerek söylüyorum. Buda benim kendime göre protestom.

Y

ysf

Misafir
Caesar' Alıntı:
anket yapmak istiyorsanız;

www.oyumsana.com

Burada dilediğiniz anketi düzenlersiniz burası forum bilgi paylaşımı yeri, bana hazır kod verin, benim babam mı senin baban mı yeri değil???

Her gün bir çok kişiye yardım ediyorum burada, emin ol senin ettiğin yardımdan daha fazla... Kimseden şu güne kadar bilgilerimi eksik etmedim. Bir kişide bunun aksini söylesin. Herkesin düşüncesi farklıdır. Ben protesto ediyorum ve o saçma anketler silinmeden de PHP adlı forumda bir allahın kuluna yardım etmeyeceğimi altını çizerek söylüyorum. Buda benim kendime göre protestom.

Hayır anket vs. yapmak istemiyoruz, burda sizin gibi bilgili insanlarin bilgilerini ciddi anlamda mütevazi bir sekilde paylasmasini istiyoruz. Ama gelip boyle yaparak değil. Dediğim gibi adam derdi fikir almak, fikir ya verirsin ya vermezsin ama bu protesto etmeyi gerektirecek bir konu değil. Bu protesto mesajinizin icerigi, "iyinet forum istekler" kismidir. Protesto etmek yerine gecilip orada tartisilsa muhtesem olurdu. Anket yerine gore gerekli, yerine gore gereksiz.

Örnet trextra logo için anket hazirlamis adam. Sebebi kendi gorusu kadar, diger forum kullanicilarinda gorusunu almak. Girip bir bakin o anket hala orda, ve insanlar biseyleri tartismis biseyler hazirlamis. Php konusunda yapilan anketdede belki bir cok insan 400-500 kullanicidan sonra kağnı gibi calisan sistemini degistirip 400-500 üyesinden olmayip, aylarini heba etmemis olacak.

Son olarak belirtmek isterim, senin ettigin yardimlardan en cok yararlananlardan biriyim.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Benim derdim anket olmasın değil saçma anket olmasın

Örneğin:

PHP mi ASP mi (Bu olumlu)
En iyi forum (Bu olumsuz)
PHPde ajax kutuphanesimi yoksa GTK compiler mi? (bu olumlu)
bilmemne haber scriptimi dubele haber script mi (bu olumsuz)

Benim demek istediğim insanlar hazır scriptleri tartışıyor bu çok yanlış, hazır yiyici mantık bu. İşe yarayan fikirleri ankete cevirmiyorlar.

Oraya adam PHP mi JAVA mı dese ben ona kendi önerilerimi yaparım ama şu scriptimi çalmalıyım yoksa şunun kaynak kodunumu almalıyım derse sinirden çatlarım:)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
yada ne biliyim "en iyi kasmayan toplist" yazacağına "böyle bir toplistim var charset değişimlerinde ereg_replace kullanmışlar sizce ereg_replace mi daha mantıklı str_replace mi hangisi daha hızlı olur" dese ben o adama canımı veririm.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bilene, bilmislik tasliyorsun dersen, ogrenebilecegin kimse kalmaz etrafta. Her sorana git dokumantasyon oku demeye kimsenin haddi olmadigi icin, sadece sessizce izlenebiliyor bu tarz postlar. Sonra da protesto basliginda yaziliyor, bu gayet dogal. Oyle yazsan ya da url versende cevaplari belli cunku, iki dk yazsaydin elin mi kirilirdi, bunu bende buluyorum Google'dan falan filan

Y

ysf

Misafir
Belki sizlerin yardimiyla bu adam gelecek ay " merhabalar gecen onerdiginiz toplisti kurdum muhtesem ama image verification eksigi var bunu nasil yapabilirim " diyecek, ve birileri cikip ona "bunu kullanmak icin su kutuphaneleri ihtiyaciniz olacak ornek kodlari kutuphane kisminda bulabilirsiniz" deriz. yada o zaman ona hep beraber RTFM der, php.net den manual okumasini tavsiye edebiliriz. ama bence bu insanlar su an bilmedikleri bu kod olayini, girdikleri hazir CMS ler sayesinde oghrenecekler. once bir mod indirip edit yaparken bozup daha sonra, hata kodunu gosterp, cozumu alacak. ve daha sonra o hata kodlarina asina olup " hee bunu soyle cozmustuk" diyip ogrenecek.

Linux son 3 yila kadar neden ulkemizde hep bir kesim tarafindan bilinirdi ? bilen insan az, gelip soran insan cevap bulamazdi. Ama simdi noldu hosting işi kârli, ee linux da guzel oluyor. Sonra sorunlardan baş edemeyip gelmesi, ve cozum bulmasi, baskalarina yardim etmesi bir cok insani bilgilendirdi.

En azindan bu forumu bilen insanlara yardimci olabilecek sayili 3-5 insan varsa ( angelo & caesar & dsgnr en cok bu insanlarin postu var burada ) bence bu insanlar er yada gec bisey ogrenecek. Ama madem konusu gecti, " en iyi kasmayan toplist" diyen bu insana biri "xyz toplist muhtesemdir " dediginde digeri gelip " @salladim arkadasim bence yaniliyorsun o toplistte bir cok eksik var en azindan turkce problemi var, ve sql sisiyor bir yerden sonra ve bir cok bug i var" dedikten sonra bu adam yine senin istedigin duruma gelmis olacak. " himm demekki bir toplistte aramam gereken ozelliklerden biride buymu$" diyip ona gore bir arama yapacak..

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hazır yiyicilik derken umarım yazılımcı olmak isteyipte size bunları yapan arkadaşlardam bahsediyorsunuzdur. Site sahibi olmakla yazılımcı olmak arasında fark var . Ben sitenin bir bölümünde javada 1 dakikada yapılabilecek bir sorun var ise gidip java yazılım dilinimi öğrenmeliyim . Yada siteme bir tema ekledim sorun yarattı eski haline getirmek istiyorum sadece bunu size sormak diyelim sormadım yaparmısın dedim bunun neresi hazır yiyiciliktir? O zaman mirc scripting yada irc hakkında bana diğer forumlarda soranlara yardım ettiğim için ben eşşeğim öylemi? Beni tanıyan tanır bilen bilir kimsenin yaptığını karşılıksız bırakmadım hayatımda . Kısaca sözüm burası paylaşım forumu bunun sayesinde birbirimizi tanıyoruz . Tuhaf çok tuhaf yazık sitem tam 8 saat kapalı kaldı sadece php bilmiyorum diye buradan okuduğum kadarı ile php yi en iyi bildiğini düşündüğüm 4 kişiye yazdım vsvs kendimi yüzlerce hiç anlamadığım birsürü dosyanın içinde buldum . O anlamadığım dosyalara ulaşmamıda Caesar sağladı. Neyse yaklaşık 8 saat sonra arkadaşım işten geldi ve sonuç tam 20 saniye. Ha mecburmudur kimse bir şekilde yardım etmeye tabiki değildir . Ama ben birisi problem yaşıyorsa o konuda bilgili isem ve karşı tarafın çıkarı değilde basit bir sorunu varsa yaparım ki yapıyorum + bir daha olursa düzeltsin diye gösteriyorum. Tabi irc dünyası daha yardımsever web dünyasından o ayrı konu.
Burda atıp tutmakla olmuyor bu işler kısaca . İyi bizde döküman tarayalım artık bilenler bir işe yaramıyor çünkü mü diyelim? Artık 1 dakikada yapılabilecek bir işi sırf yiyicilik demesin kimse diye yazalım googleye büsürü saçma sapan spam sayfa ulaşsan bile konuya doğru anlatım değil. Haklısınız ben desemki size arkadaş ben yazılımcı olmak istiyorum . Öyle niyetim olsa en iyi kurs hangisi ise zaten giderim kimseye bişey sormamki . Angeloya ben java ile ilgili birşey sormuştum oda bana javadan fazla anlamadığını başka bir konu olsa yardımcı olabileceğini söylemişti . Şimdi angelonun javada bir sorunu olsa gidip javamı öğrenmesi gerekir? Kusura bakmayın kızdım çünkü parası ile dahi ufak tefek şeyleri yaptıracak kimseyi bulamıyorum . Bari konu dağılmasın anket olacağına bizim gibilere bir bölüm açılsın . 0 dan yazılım yapıyor bilenler genelde , yazalım o bölüme sorunlarımızı parası ile halletsinler mesela örnek bir bayan arkadaşım sitesini yedeklemiş kurulumu yapamamış diyor 40 50 ytl ye yapacak kişi yokmu yada bir resim modülü kurulacak ufak çözülemeyen sorunlar uzarda uzar hem biz milletten yardım istemekten kurtuluruz hemde yapan bu işten sebeblenir. Php bölümüne ne yazabilirimki hazır yiyici değilim ben parası neyse veririz . Bu şekilde bölüm olursa iyi olur derim. Tekrar kusura bakmayın dolumuyum neyim . doluyum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5