İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Protesto ediyorum!

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Angelo' Alıntı:
Hayir acemilikle, bilgili olmakla alakali bir durum yok. Yabancilarin bir lafi vardir RTFM (read the fucking manual). Dokumantasyonda yazan basit seyleri soran insanlar aslinda yardim istemiyor, sana saygisizlik yapiyor. Senin dokuman tarayip veya pratik edip ogrendigin seyleri, ugrasmadan zahmetsizce, ben bilmiyorum sen biliyorsun iste anlat diye sana soruyor. Sonra da bunun adi paylasim oluyor. Mantigini anlatiyorsun boyle boyle yapman lazim diye, ne yazdigini okumuyor dahi, istedigi hicbir sey yapmadan tamamen hazir bir sekilde elde edebilmek. Ben de sunu yaptim ama burada soyle oldu dese, ugrassa, gercekten boyle insanlara birseyler katmak guzel olurdu, ama obur turlu bosa vakit harcama olarak goruyorum.

Sorulan sorular dunya sirri degil, veya bilenler bunlari gizli ilim kitaplarindan ogrenmedi, hepsinin cevabi internette daha once milyon kez verilmistir, "aramaya inanmak" , "dokumantasyon takip etmek". anahtar bunlar.

bu forumda hiçmi soru sormadın ? Hiçmi bilmediğin yokdu ? Neden sordun ? Kitaplar da yazmıyormuydu ? Hazırcılıkla, öğrenmek arasındaki farkı atlıyorsunuz sanırım.

Hazırcılık : Bana birisi şu scripti verebilirmi ?
Öğrenmek : Bir php script kurdum, bir hata verdi düzeltemiyorum.Sizce bu hata nedendir ?

Senin dediğin mantığı yaparsak foruma girmek çok yanlış olur.Geyik forumuna girmemiz gerekir bana göre sadece.Tasarım, yazılım, adsense herşeyde herkezin farklı bir bildiği vardır.Bunlarda paylaşılarak gözükür.ASP de iyiyim diyordum.Burada A kişisi script kurarken hata almış.Forumda soruyor bunu nasıl düzeltirim diye.HAZIRCILIK YAPMIYOR.Ben alttaki cevabı görmeden kafamdan şöyle düzeltir diyorum.Bakıorum birisi cevap yazmış.aa bu yöntem benimkinden dahada basitmiş diyorum.Başkasının sorduğu sorudan birşeyler öğreniyorum.

Hangisi daha güzel şeklindeki anketleride destekliyorum.Sadece zamanla silinmesinin gerektiğini, arşivlenmesinin gerektiğini düşünüyorum.İki toplisti kıyaslamak, alt yapısı hakkında bilgi almak güzeldir.Böylece daha görsel, daha sağlam bir alt yapıya ulaşılır.Zaten genel ve sürekli içeriği olan anketler, yazılar da admin ve modaratörler tarafından sabitleniyor.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
"parasi neyze veririz" bu hoş bir deyim değil ben istemedikten sonra milyon dolarda sersen ayağıma gram yardımcı olmam amaç para değil hiç bir zaman. @ysf ben basindan beri hair scriptlere karsi oldugum için dikkat ettiysen sadece forumda yazilarimi normal konularda gorursun hiç bir hazır script ile sorun yasayanlara yardım etmedim. Hatta bugun 2 kişi msn de özelime geldi hatta bu yazımı okurlarsa onay vermelerini isteyeceğim.

Birisi "ben şöyle bir hazır script kullanıyorum şu sorunu yaşıyorum" dedi. Benden aldığı cevap "bu tür teknik sorunlara 100 ytl karşılığı bakıyorum".

İkincisi "şu şekilde bir script yazıyorum ama şurada sorun yaşadım ne yapsam ki takıldım kaldım" oldu. Verdiğim cevap "dosyayı gonder halledip geri gonderiyim nasil yaptigimi incelemiş olursun bu şekilde belki birşeyler öğrenirsin"

Aradaki farkı anlayabilene ne ala

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@beceriksiz_acemi seni okuyamamandan dolayı kınıyorum kusura bakma. @angelo orada direk kod isteyenlere kızıyor aynı konu milyon kez acilmiş adam araştırmıyor direk kod verin diyenlere kızıyor! Lütfen detaylı okuyalımki seviyeli muhabbetimizi tartışmaya dönüşterecek yazılar yazmayalım

Y

ysf

Misafir
Son olarak bir post daha atayim. Caeasar & Angelo & dsgnr php kisminda zaman zaman elimden geldigince bende. İlgili foruma ciddi anlamda yardim olmasi acisindan post atan cok nadir insanlar var. Pardon birde iyinet var. yardimci olan. Hazir sistemlere en az senin kadar bende karsiyim. Türkiye 'de webmaster olmak yazili postundada belirtmistim. Bir PHP-NUKE cikti, Internet 'in cok büyük bir % sini bu CMS aldi. Artik PHP-NUKE kurabilen modul ekleyebilen bir cok insan webmaster(!) olup is yeri sahibi bile oldular. Asıl büyük sıkıntı her site hemen hemen birbirinin aynisi oldu. Ama biri gelipte PHP NUKE mi JOOMLA mı dese, "bence kendin kodla, yada birine kodlattir. Ama ikisinee olumsuz bakarsan Joomla tercihimdir. Cunku xxxxxxxxxx " der en azindan soruyu sorani, bilgi vermeden ugurlamam. Ki sizlerde bunu zaten yapiyorsunuz ( cozum isteyene, cozum sunmak ) bir cok insan yazidiniz postlardan fikir edinmistir. Ama hazir sistemlere karsiysak, en kötü ihtimalle "yerinde olsam hazir bisey aramazdim, cünkü xxxxx" diyip bilgilendirmek yine muhtesem bir yardim bana göre.

tyranid di sanirim ( yanlis ise affola ) php forumuna türlü türlü basliklar acip oyun scripti yazdi, helal hoş olsun. Bunu siz sagladiniz, cms lerden insanlari uzaklastirmayida saglayabilirsiniz.

ama kendim adina bugune kadarki her yardimci postunuz icin tesekkuru borc bilirim size.
kolay gele..

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Demekki her site açan kendi yazılımını yazmalı . Kapatın windowsları linuxları kendiniz yazın bir yazılım öyle girin nete o zaman. beceriksiz_acemi +rep

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@galadre sana bir nasihat, eğer azcık bir yere gelmek istiyorsan dediklerimizden bir anlam çıkarmaya bak... hakkındaki son yorumum. bu sana yararlı olarak donecektir. istersen bana karşı ol, istersen benden nefret et ama senden 100 kat daha iyi bir şekilde neyin ne olduğunu bildiğimi iyi düşün ve dediklerimden hatta dediklerimizden birşeyler çıkart.

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Caesar amacım yazılımcı olmak değil siz beni anlamadınız . Ufak tefek sorunlar yaşıyorum bazen ve bunları yapmak içinde php öğrenmek istemiyorum . Dediğim gibi öyle olsa kursa giderdim . neyse ben yazmak istemiyorum artık.
Ben bu kadar basit şeylerden kimseye kin gütmem yada nefret etmem . Etmem için sebeb varmı ? Hatalı olan benim bir daha kimseye gidipte bilmemne arıza yaptı yardımcı olurmusun ben hiç anlamıyorum demem olur biter . Sırf bu başlık yüzünden şişlide şirket kurmaya karar verdim 2 de bu işi bilen arkadaşı kar ortağı yapacağım. Para pulda istemez kirayı çıkarsınlar yeter , en azından ufak sorunlarımda kimseden yardım istemem . iyi akşamlar hepinize .

M

mfk_1868

Misafir
bende katılıyorum arkadaslara. php asp vs dillerin bolumleri dısında en azından birde hazır betik bolumu acılsın insanlar orada tartıssın. php veya asp java bolumlerinde sadece kod performans gibi seylerin tartısılması daha dogrusu uretici seylerin tartısılması taraftarıyım.

blink

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
burası ek$i sözlük değil, burası forum. forum'lar da anket açılır, basit sorular sorulur.. yanlışlıkla görüp özendiğiniz bir konsepti "forum" lara taşıyamassınız. anketörler tabii ki olacak.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@blink açılmasın demiyorum mantıklı bir insan anketin düzgün yere açıldığını görür. Ayrıca ek$i sozluge baktığımızda zaten bir anket yuvası olduğunu görüyoruz

"bilmemne diyalogları"
"vs vs vs"

karıştırdın sanırım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
beceriksiz_acemi' Alıntı:
bu forumda hiçmi soru sormadın ? Hiçmi bilmediğin yokdu ? Neden sordun ? Kitaplar da yazmıyormuydu ? Hazırcılıkla, öğrenmek arasındaki farkı atlıyorsunuz sanırım.

Hazırcılık : Bana birisi şu scripti verebilirmi ?
Öğrenmek : Bir php script kurdum, bir hata verdi düzeltemiyorum.Sizce bu hata nedendir ?

Valla acikcasi ben google'a yazdigimda bulabilecegim hicbirseyi sordugu mu hatirlamiyorum. PHP Script kurduysa, hata verdiyse, install.txt'i acinca orada yaziyor adim adim ne yapilacagi. Sordugu soruya cevap verecek insan da o install.txt'deki dosyada yazilanlari soyleyecek. Inanilmaz formuller vermeyecek. Dolayisiyla ogrenmek diye isaretledigin cumle de bir nevi hazircilik. Hayir ben kiskaniyorum yabanci forumlari, herkes birseyler yapmaya calisiyor, digitalpoint, WHT, sitepoint vs. Oradaki hicbir mesaj da bu tarz sorular sorulmuyor, hep gelistirmeye yonelik mesajlar yaziliyor, insan bir mutlu oluyor.

Hazirciliga karsi cikmakta paylasimdan kacinmak olacaksa diyecek soz yok zaten, Gelismis Arama diye bir olgu var yukarida, oradan ilgili nickname ve ilgili forumlar aratildiginda bu tarz mesajlara verilmis zilyon tane cevap bulabilirsin. Savunulan sey iyi/kotu/guzel/cirkin/beyaz/siyah degil, savunulan sey birseylere gayret edilmesi, arastirmaci gelistirmeci ruhla yaklasilmasi. Ancak bu sekilde herkesin isini daha ileri goturebilecegi.

Arti bir de, birisi cikip ben burada acemilerden daha cok yardim goruyorum, digerleri paylasmayi sevmiyor, ukalalara getirirse lafi, insan aliniyor, e kader kiymet. :)

blink

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Caesar' Alıntı:
@blink açılmasın demiyorum mantıklı bir insan anketin düzgün yere açıldığını görür. Ayrıca ek$i sozluge baktığımızda zaten bir anket yuvası olduğunu görüyoruz

"bilmemne diyalogları"
"vs vs vs"

karıştırdın sanırım.

herhangi birşeyi karıştırdığım yok, sözlükte sadece bu konseptin dışına çıkılmış ama çemkirerek bağırıyorlar anket yapmayın diye.

forumlarda tabiki anket olacak, ama manasız olanlara bende karşıyım orda hem fikiriz. ama güncel anketler için söylediğin geçersiz, 3 sene önce açılan hangi forum yazılımı daha iyi ile bugün açılan aynı soruyu soran anket arasında dağlar kadar fark olacaktır..

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
caesar bir kaç sorum olucak...

ingilizce biliyormusun?
yazılım bilgin ne seviyede?
nasıl geldin bu seviyeye ?(kitapdan öğrendim okulda öğrendim hazır scriplerden öğrendim gibi cvplar bekliyorum)
sen internet sektöründe bir profesyone misin?
insanların kendilerini ifade edicekleri bir blog açmak için oturup php öğrenmeleri gereklimidir?
sence şuan kodlama yapan insanların arasında ne kadarlık bir pay hazır scriptlerle öğrenmiştir kodlamayı?
bir forum açıcak olsan kendin kodlamayımı tercih ederdin yoksa hazır bi script yeterli olurmuydu?

(ilk sorularda anlatmaya çalıştıgım şey bazı soruları sorabilmek açıp dökümanları okuyabilmek için bilgi gerekir.. bakınız yazılım bilgisi bakınız ingilizce.. bilgi seviyenin yüksek oldugunu bi topicden hatırlıyorum o yüzden sen soruların seviyesinin ayarlanabiliceğini düşünüyosun ama ya o insanın okdr bilgisi yoksa? hazır scriptlere karşısın ama ben hazır scriptlerden başlıyarak kodlama öğrenen insanlar anımsıyorum... sektörde profesyonel olmanın gerekliliği olarak özgün bir yazılıma saygı gösteriyor olabilirsin.. ama günde 10 arkadaşının giriceği bi kaç sayfa için 4 5 ay yazılım öğrenme gerekliliği oldugunu düşünmüyorum... ve son soruma vericeğin cevabı gerçekten merak ediyorum)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@firar bizza kendim yapmış oldugum bir forumda var emin ol... :) ben hazir scripte karşıyım derken hiç kullanılmayacak diye bir şey yok.. onemli olan birşeyler ogrenebilmek... İnsan ailesinin yanındayken yemek yapmasını annesinden hazır bekler ama tek yaşamaya başladığı zaman mecbur kendi yapmak zorundadır.

Ayrıca yazılım = ingilizce demişsin buna çok güldüm... Unutmayalım ki;

Yazılım = MATEMATİK

Diğer sorularına gelince;
1. ingilizce biliyormusun? (evet biliyorum 4 senedir abd de yasiyorum)
2. yazilim bilgin nedir? (profesyonel olduğum alan C,C++,PASCAL,JAVA dir.)
3. Nasil geldin bu seviyeye. (Merak, Başarı , Eğitim)
4. Sen internet sektöründe bir profesyonelmisin? (Neye göre kime göre)
5. İnsanların kendini anlatabilecekleri bir blog açmak php ogrenmeleri gereklimidir? (hayir, asp de ogrenebilirler :) )
6. Hazır scriptle ogrenenlerin yüzdesi nedir? (Yazılımı ögrenmek <?phpinfo();?> yazmak değildir)
7. Bir forum açıcak olsan kendin kodlamayı tercih edermisin? (Cevap aşağıda)

7. sorunun sorulacağını bildiğim için zamanında bir forum yapmistim ama yoğun olduğum için yönetim panelini yapamadım phpmyadmin den konu silmek zorunda kaldım askıya aldım onun için projeyi.
IRCd kuralim dedik zamanında piyasadakileri beyenmedik tr-ircd yi yazdik (bkz: www.time2code.org)
Ortalikla asp ile yapilmiş hazir ek$i sozluk scripti vardi ama ben gittim PHP ile baştan kodladım.
Türkiyede bir online oyun scripti yoktu ben gittik muttefiki yarattım.
+ Milyon örnek sınırlandırabilirim.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yazılım ingilizce yakıştırmasında ben yanlış anlatmışım veya sen yanlış anlamışsın orda bahsettiğim yazılım ingilizceden oluşur diğil yazılım ingilizce ile öğrenilir... yazılım için webmaster olmak için ingilizce gereklidir demek istemiştim.. profesyonellik o işi meslek edinmiş insanlara denir.. geriye kalanlar amatördür.. profesyonellik dediğimiz kavram insanlara veya nesnelere göre sınıflandırılıcak subjektif bi kavram diğildir..

not: şimdi sen güldün diye bende dönüp sana bu yüzden gülsemiydim? veya amerikada yaşadıgın belli diye laf falanmı atsaydım... aspden phpden anlamaya bilirim.. ama en azından insanları küçük düşürmicek, savundugum konuda karşımdaki insanı çürütmek yerine karşımdakinin tezini çürütmeye çalışıcak kadar olgunum...

http://www.tdk.org.tr/tdksozluk2/SOZBUL.ASP?Kelime=profesyonel

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
alexius' Alıntı:
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ringofon şu an sadece telsim çalışıyor turkcell çalışan bir sponsor varmı ?....
Çok doğru bir yerde sormuşsun sorunu seni tebrik ediyorum :D

Bunu internette para bölümünde konu olarak açarsan cevap verilecektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5