İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Psd To Xhtml/Css to Wordpress - Ders 1

T

trgy

Misafir
Bir ders dizisine başlamaya karar verdim herkesin merak ettiği ve Türkçe kaynağın neredeyse yok denecek kadar az olduğu bir konu seçtim. Bazı kaynaklar var elbette Psd To Xhtml/Css to Wordpress ile ilgili, örnek vermek gerekirse webdeneyimleri.donanimhaber.com. İlk dersimizde neler gerekli olacak ve nasıl kolay yol katedebiliriz onları anlatacağım. Diğer dersler resimli ve ya zorluğa göre videolu olarak yapılacaktır. Bismillah ile başlayalım.

Öncelikle çizilmiş bir psd olacak ve bu psd nin düz bir tasarım olmasına dikkat edelim başlangıç olarak. Yani bizi zorlamayacak ve resim dosyaları az olan bir tasarım seçelim ki mantığını kavrayabilelim.

Yapacağımız tasarımda yaparken kodlama kısmına pek önem vermiyeceğim ve ie6 ile uyumluluğuna hiç bakmıyacağım bile onun yerine bir kod ile ie6 tarayıcı kullananlara uyarı vermesine sağlamak daha mantıklı geliyor bana. Nedeni ise tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum mantığını kavramak.

Açıkçası söylemek gerekirse Xhtml/css işlemi bittikten sonra wp tema da bitmiş demek oluyor. Çünkü tüm zorluk Xhtml/css yapan kadar. Gerisi temayı header, sidebar, footer, index ve single.php gibi dosyalara bölmek hatta çoğu zaman ise kopyala yapıştır yapmak.

Wordpress kodlarını yerleştirirken ise codex.wordpress.org adresinden yararlanacağız. Başlık, etiket, arama vs kodların hepsi orada bulunmakta. Yani ezberleyeceğimiz birşey de olmayacak sadece pratik önemli wp kodlarken.

Kullanacağımız araçlar ise kodlamalar için notepad++, resimleri kesmek için Ps cs4, ve localhost için xampp.

1.dersimiz bu kadar aslında bu pek ders de sayılmaz. 2. dersimiz görsel bir ders olacak ve psd temamızı tanıyacağız.

Herkese derslerinde başarılar. :)

Not: Tüm dersler başka sitelerde yayınlanırken kaynak olarak forum.iyinet.com gösterilme zorunluluğu vardır.
 

bybart

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
509
Reaction score
2
çok teşekkür ederim, güzel bir çalışma düşünmüşsünüz :)
 
T

trgy

Misafir
Devamını hazırlıyorum yarın boş bir zamanımda ekliyeceğim arkadaşlar. :)
 
T

trgy

Misafir
Devamını hazırladım sayılar yapacağımız temayı değiştirdim o yüzden böyle gecikiyor. Güzel bir tema yapacağız hep birlikte. Temadan bir önizleme koyayım daha tam bitmedi ama beklediğinize deyecek. :)

temaonizleme.png
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst