PuTTY kullanarak SSH hesabına bağlanma

furkansayers

İyinet Üyesi
Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
163
Reaction score
44
Sunucular düz kullanıcı adı ve şifre yerine anahtar tabanlı SSH kimlik doğrulaması kullanır. Site sunucularındaki SSH portu , varsayılan port 22 yerine 18765'tir . (Bu port bazı sunucularda değişiklik gösterebilir)

Paylaşılan hosting hesabınıza PuTTY kullanarak SSH üzerinden bağlanmak için bu bağlantıdan PuTTY, Pageant ve Puttygen'i indirmeniz ve yüklemeniz gerekir .

Yazılım kurulumunu tamamladığınızda, cPanel -> SSH / Shell erişimi -> Yeni SSH anahtar çifti oluştur bölümünden bir SSH anahtar çifti oluşturmanız gerekecektir .

Not: Puttygen 0.70 kullanıyorsanız, "&", "[", "]", "{", "}" gibi özel karakterler içeren parolaları kabul etmediğini unutmayın.

Gerekli alanları doldurun ve Oluştur seçeneğine basın. Daha sonra, alt kısımdaki “Geçerli anahtarları yönet” bölümünden , tablodaki yeni oluşturulan girişin yanındaki Özel Anahtar düğmesine tıklayın. BEGIN ve ENDsatırları dahil tüm içeriği , bilgisayarınızda private_key.ppk adlı yeni bir dosyaya kopyalayın .

Bunları yükledikten sonra puttygen.exe dosyasını çalıştırın ve Dosya -> Özel Anahtarı Yükle'ye gidin , özel anahtarınıza gidin, açın ve parolayı girin. Şifre cPanel'de SSH anahtar çiftinin üretilmesi sırasında belirtildi.

Her şey doğru yapılmışsa, başarılı bir şekilde yabancı anahtar içeri aktarıldı diyen bir mesaj alacaksınız . Tıklayın Özel anahtarı kaydet butonu ve dosya için (* .ppk) biçimini seçin.

Özel anahtar dosyasını sağ tıklayın ve "Pageant'e yükle" seçeneğini seçin. Alternatif olarak, pageant.exe dosyasını açabilir ve özel anahtarınızı içine yükleyebilirsiniz. Anahtarınızın parolasını girmeniz istenebilir.

Başlangıç putty.exe ve oturumlar kategorisinde şu bağlantı ayrıntılarını girin:

  • Ana bilgisayar adı - bağlanmak istediğiniz sunucunun ana bilgisayarını / IP adresini girin
  • Bağlantı noktası - bağlantı için bağlantı noktası - 18765'i kullanın .
  • Protokol - SSH
Bağlantı kurmak için Aç'a basın . CPanel kullanıcı adınızla aynı olan bir Kullanıcı Adı istenecektir .

CPanel kullanıcı adınız, sunucu ana bilgisayar adınız ve barındırma hesabınızın IP adresinin tümü Kullanıcı Alanınızda -> Hesaplarım -> Bilgi ve Ayarlar'da bulunur (bağlanacağınız barındırma hesabının altında).
 

reel03

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
26 Nisan 2019
Mesajlar
16
Reaction score
0
Konum
TR
Gerçekten güzel ve detalı bir makale olmuş. Putty ile genelde poe switch ayarlaması yapardım, bunuda öğrenmiş oldum.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst