İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Random.Org Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Botbeta

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Şubat 2011
Mesajlar
12
Reaction score
2
Random.org‘u neden tanıtıyorsun diyecek olursanız ,daha önce yayınladığım ” Kampanyaların Seo Üzerindeki Etkisi ” makalesini okumanızı öneririm. O makaleyi okuduktan sonra bu konu dahada bir anlamlı olacak
icon_smile.gif



Random.org Nedir ?
Random.org kullanışı ve yapılışı basit olan sizin girdiğiniz 2 sayı arasından rastgele bir sayı seçicidir. Örneğin siz 1 ile 256 arasında bir sayı girdiniz Generate butonuna bastığınızda ekranda 1 ile 256 sayısı arasında rastgele bir sayı ( mesela 200 ) gösterecektir.


Random.Org Neden Kullanılır ?
Random.Org‘un bir çok kullanılış amacı var. Fakat en çok neden kullanılıyor ve biz neden kullanacağız derseniz : Sitemizde yaptığımız çekilişlerin adil -hilesiz- bir şekilde yapıldığını göstermek için kullanacağız. Random.Org H@ck diye bir şey yok tabiki
icon_smile.gif
ama ufak eklentilerle oradaki sonuç değiştirilebilir yada Photoshop ile o sonuç değiştirilebilir ama tabi bunlar çok çocukça davranışlar olur bence.

Çekiliçe katılacakların isimlerini bir excel dosyasında A sütununa dizersiniz. Ardından ilk ve son sayıları Random.Org’da istenilen yerlere girersiniz ve rastgele bir sayı bulursunuz. Böylece kampanya/yarışma ‘nızın birincisini , ikincisini üçüncüsünü vs bulursunuz.


Random.Org Nasıl Kullanılır ?
Çok karışık birşey değil Random.Org’un kullanımı , aşağıdaki resimden takip edebilirsiniz.


(Büyük Boyutta Görebilmek İçin Üzerine Tıklayın)​

Kaynak :E-Simsar
 
X

Xman

Misafir
Hocam şevkinizi kırmak istemem ama bu konuyu bu sitede bilmeyen yoktur sanırım, yüzlerce kez yazılmış, anlatılmış bir konu yerine enerjinizi bilinmeyen daha değeri paylaşımlar için saklasanız çok daha iyi olur ;)
 

Botbeta

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Şubat 2011
Mesajlar
12
Reaction score
2
Rica ederim nedemek :) Şevkimi kırmazsınız. Fakat biliyorsunuz internet dünyası sürekli gelişiyor. Yeni Webmasterlar aramıza katılıyor. Sade bir bilgilendirme yapmak istedim kendimce ayrıca Random.org'u Seo için nasıl kullanılacağını anlatmaya çalıştım :) Yani kendimce farklı bir açıdan yaklaşmayı denedim , bence başarılı oldum. Tabi sizin fikriniz benim için değerli :) Yorumlara açığım
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Kampanya düzenleyenlere sormak lazım artık nasıl bir yarar sağlamışlar.
 

Botbeta

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Şubat 2011
Mesajlar
12
Reaction score
2
Sitenizde kampanyanın duyurulduğu sayfa diğer sayfalardan daha çok hit alır ( Tanıtımı iyi yaparsanız )
2. si Kampanya / Yarışma yaparken iyi bir ödül seçmelisiniz, buna bağlı olarak sitenize yarar dokunacak eylemler istemelisiniz kullanıcıdan ( Facebook ve Twitter paylaşımları , yorumlar ,forum tanıtımları vs )

Böylece sitenize seo yapmış olacaksınız ve kalıcı okuyucu kazanacaksınız
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Yarışma iyi planlanmalı. Bence sadece siteme backlink ver, facebooka da üye ol, twitterden de paylaş, fedburnerden abone ol tarzı yarışmalar çok ilgi görmüyor. Katılımcı sayısı kısıtlı oluyor. 5-6 kişi katılıyor, yarışma amacını bulmuyor.
Yarışma düzenleyen kişi katılımı arttıracak bir şeyler düşünmeli. Dediğiniz gibi ödül iyi olmalı. Yarışma da eğlendirici olmalı. Hem yarışmayı düzenleyen hem katılımcılar eğlenmeli. Belki içerik ekleme, resim ekleme tarzı bir şeyler de olmalı, bu şekilde siteye katkı sağlamalı, düzenleyen kişinin hayal gücüne bağlı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst