İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Referans Amaçlı Ücretsiz İç Seo Çalısması

imparator20

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
2
Reaction score
0
Arama Motoru Optimizasyonu Google kullanımının giderek yaygın duruma gelmesi ile birlikte meydana çıkmıştır.

Seo, tam karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” olan “Search Engin Optimization” kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Websitelerin veya sayfaların, arama motorlarında ilk sıralarda yer alabilmesi için gerçekleşen hemen hemen her çalışmayı içerir.
Seo’nun asıl amacı; açılımındaki haliyle, arama motoru optimizasyonu sayesinde, web sitelerde bulunan bilgi, hizmet ya da satışın daha fazla hedef kitleye ulaştırılabilmesini sağlamaktır.

Websitelerinin normal yöntemlerle ulaşamadıkları popülerliğe, Arama Motoru Optimizasyonu sayesinde doğal gibi algılanan yollar kullanılarak ulaşılmaktadır. Oluşacak bu popülarite beraberinde arama motorları sıralamalarında artışı da getirir.

Pekâlâ, websiteye bu optimizasyonu nasıl gerçekleştiririz.

Web siteye seo uygulayabilmek için; seo nedir öğrenmek ve biraz akıl yürütmek, arama motorlarında aranacak kelime veya kelimelerde çok daha üst sıralarda çıkabilmeye yeterli olacaktır. Kullanıcılar bir bilgiyi arama motorlarında en çok ne ifadelerle ararlarsa, konu başlıklarının o ifadelerle uygulanması web siteye daha fazla hit çekmeyi sağlar. seo nasıl yapılır? sorusuna ise, binlerce madde yazılsa yeterli olmaz. Kısa kısa anlatmaya gayret edelim…

Şu 2 esas faktör, arama motorlarında sıralamayı belirler:

1- On Page Faktör: Sayfada yapılacak optimizasyon çalışmasıyla elimizde olan faktör.

2- Off Page Faktör: Sayfalar harici, elimizde olmayan faktör. Sayfaya diğer sitelerden verilen linklere bağlı, Pagerank adı verilen etkendir.

Arama Motoru Optimizasyonu Google ın gün geçtikçe yaygın duruma gelmesi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Bir günde milyonlarca internet kullanıcısı googledan aramalar yapmaktadır ve sitelere ziyaretlerde bulunmaktadır.

Örneğin; ikinci el bir araba satın almak isteyen kişiler arama motorunda “ikinci el araba” veya “ikinci el araba satın al” ifadesiyle arama veya aramalar yapacak ve karşısına gelen arama sonuçlarından birinci sayfada, öncelikle de birinci sırada görünen yere tıklayacak ve bire bir alakalı websitesine giriş yapacaktır. Bir olasılıkla bu websitesinden bir araba alacak ve sitenin sahibi de kazanç sağlayacaktır. Her gün yüzlerce hatta binlerce araba satın almak düşüncesine sahip insan Google da arama gerçekleştirecek ve sıralanan ilk adreslere tıklayacaklardır. Bu yüzden, googlda hedeflenen kelime veya kelimelerde üst sıralarda çıkmak website sahibi için çok değerlidir.

Burada dikkatli olunması gereken detay, Arama Motoru Optimizasyonu yalnızca Googledaki ve diğer arama motorlarındaki, organik arama sonuçlarını etkileme amaçlı yapılan işlemlerdir. Adwords kampanyaları kullanılarak tıklamaya ödeme yaparak, sponsor link biçiminde arama sonuçlarında görünen sonuçların optimizasyonu, Arama Motoru Optimizasyonu’nun konusu değildir.

Web kullanıcılarının, çoğu zaman başlangıç noktası bir arama motoru ve bu da çoğunlukla Google arama motorudur. Bir konuyu araştırırken, bir ürün almadan önce, bir filmin yorumlarına göz atmak için, aklımıza takılan neredeyse her konuda googleda bir arama yaparak, sonuca ulaşabiliyoruz. Karşımıza çıkan bu arama sonuçları hangi kurallara göre sıralanır?

Googleda üst sıralarda çıkabilmek için bir web sitenin, seo projesine başlamadan önce google algoritmasını yakından anlamak ve bu algoritmadaki gelişmeleri yine yakından izlemek gerekiyor. Arama Motoru Optimizasyonu alanını zorlu bir meslek durumuna getiren zaten sıkça güncellenmesi. Bundan 12 ay önce Arama Motoru Optimizasyonu için çok önemli sayılan optimizasyon tekniklerinin bir kısmı şimdi ya tamamen önemini kaybetmiş veya azalmıştır. Bunun için Arama Motoru Optimizasyonu konusu|, günlük takip ve güncelleme gerektiren bir iştir. Google algoritmasını ve arama motorlarının işleyişini iyice kavradıktan sonra, web sitesinin, projenin ve optimizasyonda kullanılacak kelime gruplarının seviyelerine göre bir yol haritası çizerek çalışmaya başlanmalıdır.

Herhangi bir Arama Motoru Optimizasyonu projesinde öncelikle yapılması gereken; anahtar kelime ve rakip analizidir. Anahtar kelime araştırması ve çalışması yanlış olan bir Arama Motoru Optimizasyonu projesi, asla istediği verime ulaşamaz.

İnternetin artık her alanda hayatımıza girmesiyle, arama motorlarının önemini daha iyi anlıyoruz. Hele ki Google’ın, her internet kullanıcıları tarafından başvurulan bir rehber olması sebebiyle, bu farkındalık ile birlikte arama motorları piyasasındaki çekişme de artmıştır. Websitesi sahipleri için de Google yine ilk hedef durumuna gelmiştir.

Oluşan bu rekabet ortamı içinde yer alan website sahiplerinin bir müddet sponsor reklam alanlarını tercih etmeleriyle alınan dönüşümler, internetin ne denli önemli bir reklam kaynağı olduğunu her gün biraz daha fazla doğrulamış ve böylelikle doğal aramalarla web sitelerinin google ve diğer arama motorlarında üst sayfalarda yer almasının kattığı fayda fark edilmiştir. Bunların yanı sıra, internet kullanımının daha da bilinçli hale gelmesiyle, kullanıcılar kaliteden de ödün vermeyerek, sponsorlu reklam kısımlarındaki adresler yerine ilk sıralardaki internet sitelerini seçmeye başlamıştır. Bu durum da web site sahiplerini, Arama Motoru Optimizasyonu çalışması sayesinde sponsor reklam alanı ücretlerinin külfetinden kurtularak, üst sayfalarda daha fazla ziyaretçi çekmenin ardına düşürmüştür. Uygulanan Arama Motoru Optimizasyonu çalışması, bu rekabet nedeniyle çok çeşitli yöntemlerle desteklenmelidir ve en doğru seo teknikleri kullanmaya önem verilmelidir.

Bir web sitesinde; seo , google dostu olması ve tasarımı, hatasız biçimde bir araya geldiğinde, büyük bir ticari merkez olması mümkündür.
 

sewox

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Nisan 2013
Mesajlar
6
Reaction score
0
Pm Gönderdim Hocam Hala Devam Ediyormusunuz Bilmiyorum
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst