İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

regexp ile puan durumu

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar,
ben bir taraftar sitesi hazırlıyorum,puan durumunu regexp veya curl ile çekmek istiyorum.

kendim yapmak isterdim ama suan ne regexp ne curl öğrenecek zamanım yok,yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim veya ücreti ile yapacak arkadaşlar var ise pm olarak atabilir.

Coded

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
siteyi ve çekmek istediğin yerleri yazarsan yardım ederiz.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
PHP:
<?PHP
$url = 'http://www.haberbaz.com/gadget_puan.asp?m=puan';
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
$resp = curl_exec($ch);

$data = explode('<tr',$resp);
$c = count($data) - 1;
$split = '<td class=MainTextSmall';

for ($i=3; $i<=$c; $i++) {
  $bol = explode($split,$data[$i]);

$takim = explode('</td>',$bol[2]);
  $takim = strip_tags($split.$takim[0]);

$o = explode('</td>',$bol[3]);
  $o = strip_tags($split.$o[0]);

$puan = explode('</td>',$bol[9]);
  $puan = strip_tags($split.$puan[0]);

echo 'takim: '.$takim.' - oynadigi: '.$o.' - puan: '.$puan.'<br>';
  }

?>

hızlıca karaladım, hata var mı bilemiyorum.
tasarıma oturtursun echo'dan bakarak.

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arasçım çok teşekkür ederim gerçekten.sunucu'da denedim çalışıyor ellerine sağlık.

local'de çalıştıramadım curl yüklü değil sanırım.

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aras'çım kodları açıklayabilir misin?başka yerlerde de kullanmak istiyorum bu düzenli ifadeleri zamanım olunca yazdıklarına bakıp pratik yapmak isterim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Düzenli ifadeler ile yapmadım. Bölme mantığı ile yaptım. Sayfayı aldıktan sonra bakıyorsun takımların olduğu satırdan veri çekeceksin, tekrar eden ne var diye. <tr> her satırın açılışında var. Sayfayı <tr'ye böldüm bu yüzden. Daha sonra bakıyorsun takımlar başlamadan <tr 'nin geçtiği iki satır var, o yüzden döngüyü i=3 ten başlattım. Dizinin eleman sayısından -1 çıkartana kadar döndürmenin nedeni de böldüğün zaman dizi 0 numaralı elemanla başlıyor, dolayısıyla uzunluk - 1 son eleman oluyor.

Mesela sayfa uzun olsaydı başka <tr 'ler olsaydı, 18 takım çekeceğin için i=20 ye kadar döndürebilirdin alternatif olarak. Sonra döngü başladığında bakıyoruz <td ye göre kolonlar ayrılmış. dolayısıyla </td ye göre bölüp, sıfır numaralı elemanı aldığımızda, html kodlarını kesersek strip_tags ile o kolondaki veriyi alırız. 2 numaralı kolon takım, 3 oynadığı, 9 puanı. Farklı kolonlar o şekilde alınabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.