İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reklam Fiyatlandirmasi

T

Turkyurdu.org

Misafir
Belirli hite sahip sitelerin reklam sayfalarini ziyaret ettim. Fakat standart bir reklam fiyatlandirmasi olusturamadim. Banner yada text olarak Sahis yada firmalardan reklam alirken uyguladiginiz reklam ucretlerindeki kriterleriniz nelerdir?
Yüksek fiyat verip musteri kacirmak yada dusuk fiyat verip siteyi kurban etmek yerine, kendi sitelerinde reklam yayinlayan (sedo yada adsense tarzi reklamlar degil.) arkadaslarin konu ile alakali fikirlerini ogrenmek istiyorum.

Iyi calismalar
 

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
Reklam fiyatını belirleyen faktör ziyaretçi profilidir eger olaya prof yaklaşırsan.
mesela turkcell gidip www.trgamer.com reklam verir ama besturk.nete (şu an hiti iyi diye örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın) yada iyinet.com a reklam vermez. halbuki bu iki sitesin hiti kat kat fazladır trgamerdan.
Kateli reklam almak istiyorsan tek konu yada belli konu üzerinde yogunlaşmak gerek.Eger siten bu şartları taşıyorsa çok kolay reklam bulabilirsin.
 
T

Turkyurdu.org

Misafir
Farkli bir acidan ama profesyonelce yaklasilmis. Acikcasi Sedo/Adsense/Adbrite ve turevleri olusumlardansa Kurumsal firmalara yonelik bir calisma icine girip reklam ve tanitim hizmeti icin bahsettigin gibi bir kullanici portfoyu olusturmak daha mantikli. Hobi olarak ugrasilsada insan standartlari yakalamak istiyor. Tesekkurler yoktur. Su anda sahibi oldugum sitelerde trgamer tarzi bir konu ustune yonelik icerik yok. Kacirdigim ufak ama onemli bir ayrintiyi bu vesile ile ortaya serdin.

absürt ve Mp3 ucgeninden uzak ne istedigini bilen kisilerin amaclarina uygun icerik veren bir site projesi ile basbasa kalma vaktidir. Tabi mesai saatleri disinda ..

Tesekkurler
 
E

erotikbul

Misafir
yoktur yanlışın var.
trgamer gibi siteler, zap medya reklamz gibileri ile çalışıyor. Ve bende bir zaman bunlarla çalıştım. Açıkçası hiç iyi değller, kazançları az..
 

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
31 Ağustos 2004
Mesajlar
1,201
Reaction score
0
Konum
In Hell
Şu an e-kolay reklamı var trgamer sitesinde.
 
Y

yaBgu

Misafir
hedef kitle
yoktur'un dediği gibi
ben de bir örnek vermek isterim
hatta tv kanalarındada reklam olayı yokturun dediği gibi mesela gündüzleri ve özellikle sabahları çizgi film aralarında.. danone reklamı .. oyuncak reklamı gibi reklamlar çıkar.. mesela geceleride show tv de ben polat samsundanım diye.. chat magic muhabbetleri .. eg-zotik reklamlar çıkar... mesela trabzonspor maçlarında aşağıda HORON yaz bilmem neye yolla diye çıkar..
 
S

SILAM

Misafir
yabgu vallahi tebrikler iyi gozlemcimissin..kacimiz bunun farkina vardik bilemiyorum.ama gercektende oyle.oncelikle insanlari kaza getirecek programlari koyar sonrada alisveris hevesleri dogar.memleketimin insanlari bu zamanda corap yikama makinesi reklamida ciksa onu bile aliyor:)
 
M

mavidusler

Misafir
Bu konuda herkese Friedrich Beibeder (ismini yanlış yazmış olabilirim) Türkiye'de 3.900.000 adıyla (ve aynı fiyatla) satışa çıkarılmış kitabını tavsiye ederim. (Orjinal adı 0.99 Frank)

Gerçi bu konunun da üstünde bir kitap. Daha çok reklam sektöründeki hedef kitlenin sömürüsü üzerine. Vakti olanlara şiddetle tavsiye edilir.
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
mavidusler' Alıntı:
Bu konuda herkese Friedrich Beibeder (ismini yanlış yazmış olabilirim) Türkiye'de 3.900.000 adıyla (ve aynı fiyatla) satışa çıkarılmış kitabını tavsiye ederim. (Orjinal adı 0.99 Frank)

Gerçi bu konunun da üstünde bir kitap. Daha çok reklam sektöründeki hedef kitlenin sömürüsü üzerine. Vakti olanlara şiddetle tavsiye edilir.

Frédéric Beigbeder DK Yayınlarından. İsmi fiyatına göre değişmekte o isimle sormayın.
 
M

mavidusler

Misafir
Düzelttiğin için teşekkür ederim tr.st
Ben ilk baskısını okumuştum ve o zamanlar fiyat da 3.900.000'di. Şimdi kaç paradır bilmem. İsmi de Fransız olduğunu bile bile ingiliz gibi yazmışım. Tekrar tşk.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst