İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reklam Networkü hakkında

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Arkadaşlar, sizden değerli görüşlerinizi rica edeceğim. Uzun zamandır bir reklam networkü kurma düşüncem vardı.Ancak tabiki çok değişik çekincelerim var. Bunları sizlerle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.

İlk olarak; günlük ödemeler yapmayı planlıyorum. Yani ödemesi 3-5 TL gibi bir bütçeye ulaşan kişi günlük bile hesabına parasını alabilecek. ( tabiki bu düşünce, hilelere karşı önlem için beklemede olabilir )

En byük çekincem; reklamvereni bulmak tabiki. ama onuda bir şekilde sizlerin görüşleriyle aşılacağını düşünüyorum. Mesela; reklamveren getirene de kazançtan kar gibi farklı sistemler düşünüyorum. Profosyonel bir kadro kurarak, en az 4-5 destek elemanı ilede sistemi ilerletmeyi arzuluyorum. Hatta site hedefli reklamlara içerik bazlı reklam çıkması gibi durumları bile tartışıp görüşüyoruz. ( google tarzında olacak, tabiki reklamveren potansiyeli arttıkca bu olacaktır)

Sizlerin bu konudaki önerilerini gerçekten de merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
hocam düşünce güzel ama öncelikle insanların gelirlerini sorunsuz dağıtacak bir bütçeniz var mı? sonrasında Türkiye piyasası belli. reklamveren neredeyse bulunmaz bursa kumaşı, reklam veren bulmak sorun olacaktır. ha reklamvereni de yayıncı getirisin diyorsanız o zaman işler iyice çetrefilli hale gelir bence. şevkinizi kırmak istemem ama durum ortada :( keşke şöyle güzel bir sistem kursanız da biz de google efendiden kurtulsak...

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Eğer ciddi bir bütçen varsa, tabikide günlük ödeme yapabilirsin,şuan piyasadaki birçok reklam networku önce reklamverenden parasını alıyor ardından yayıncılarına dağıtıyor ve reklam verenden önce parayı almak için bir nebze kendini kanıtlaman gerekiyor.Açıkcası eğer ciddi bir bütçen yoksa ilk zamanlar günlük ödeme yapabilsende ilerki zamanlarda yayıncı sayısı artınca problem yaşanacaktır.

Diğer soruna gelicek olursak, mobil sektörünü vs. düşünüyorsanız açıkcası hiç girmeyiniz bile, her şeyin başı para olduğu gibi buradada devreye para giriyor, kendi ürünlerinizin reklamını yapabilirsiniz veya kendinize ait ciddi bir projeniz varsa onun reklamını yapabilirsiniz ( zayıflama , vpils , partner , ilan , alışveriş ) şuan günümüzde yaygın olarak kullanılanlar bu şekilde.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
hocam düşünce güzel ama öncelikle insanların gelirlerini sorunsuz dağıtacak bir bütçeniz var mı? sonrasında Türkiye piyasası belli. reklamveren neredeyse bulunmaz bursa kumaşı, reklam veren bulmak sorun olacaktır. ha reklamvereni de yayıncı getirisin diyorsanız o zaman işler iyice çetrefilli hale gelir bence. şevkinizi kırmak istemem ama durum ortada :( keşke şöyle güzel bir sistem kursanız da biz de google efendiden kurtulsak...

Bütçe konusunda hiç bir sıkıntı yok açıkcası. Gerekirse ilk ay, tanıdıklarımın sitelerinin reklamını yaptırır, yine o paraları öderim.Çünkü projeye geçici olarak asla bakmıyorum. Reklamyayınlayan reklam getirmek zorunda asla değil. Zaten kendi müşteri portföyümde mutlaka olacaktır ve sürekli bu büyük firmaların reklamları dönecektir. ama onların yanında, reklamveren getiren webmasterlerde bundan ayrıca kazanç elde edebilecektir. Google gibi komplike olmak ve bir anda onun yerini almak tabiki çok zordur. Ama google tarzında, hedef anahtar kelimeli reklamlar hazırlamayı gerçekten de çok arzuluyorum.. düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Eğer ciddi bir bütçen varsa, tabikide günlük ödeme yapabilirsin,şuan piyasadaki birçok reklam networku önce reklamverenden parasını alıyor ardından yayıncılarına dağıtıyor ve reklam verenden önce parayı almak için bir nebze kendini kanıtlaman gerekiyor.Açıkcası eğer ciddi bir bütçen yoksa ilk zamanlar günlük ödeme yapabilsende ilerki zamanlarda yayıncı sayısı artınca problem yaşanacaktır.

Diğer soruna gelicek olursak, mobil sektörünü vs. düşünüyorsanız açıkcası hiç girmeyiniz bile, her şeyin başı para olduğu gibi buradada devreye para giriyor, kendi ürünlerinizin reklamını yapabilirsiniz veya kendinize ait ciddi bir projeniz varsa onun reklamını yapabilirsiniz ( zayıflama , vpils , partner , ilan , alışveriş ) şuan günümüzde yaygın olarak kullanılanlar bu şekilde.

Reklamlarını yayınlayan firmalardan, ödeme zaten peşin alınacağı için, günlük ödemelerde bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.Buradaki tek çekincem, hileli hurdalı hitlere ödeme yapılması durumu.Sanırım bunada bir önlem mutlaka alınacaktır.

Reklam seçenekleri olarak; şu sektör olmıyacak bu sektör olmıyacak dememiz eminimki yanlış olur.Ama benim düşüncem şu şekilde. Webmaster panelinden hangi yayıncının reklamını istiyorsa onun kodlarını alabilecek. Eğer sms istemiyorsa onu eklememesi yeterli olacak. İçeriğinde otomatik reklam çıksını seçse bile, yine çıkmamasını istediği reklamları engelleyebilecek.

Satış ortaklığı mutlaka olacaktır ama onuda biraz geliştirmek istiyorum. Firmalar genelde bu işlerde %50 sinden fazlasını kendine alıp, geri kalanını yayıncıya dağıtır. Bunu tam tersine çevirmek istiyorum. Sürekli sabit reklamlar gibi seçenekleride eklemek istiyorum. Giriş sayfalarında 5 saniyelik reklamlar v.s. gibi çokca seçeneği sunarak, kesin kazanç sağlamalarını istiyorum.

Değerli görüşlerin için teşekkür ederim gerçektende.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
hocam umarım emeğinizin karşılığını alırsınız, ve emeğimizin karşılığını verirsiniz. böyle bir sistem yapabilirseniz gerçekten kullanmak isterim

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Rica ederim, fakat şunu üzülerek belirtmeliyim ki birçok reklamveren firma, aracı firmaya sonra ödeme yapar, ve bu şekilde birçok kişinin xx.xxx lerce para dolandırıldığını biliyorum, yani herşey göründüğü gibi kolay değil, ilk başlarda zaten kendi sitelerinizin reklamlarını yaparakta temel yapabilirsiniz aynı zamanda yayıncılar gözünde güvenilir kimliği alabilirsiniz.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
hocam düşünceye bir katkım daha olsun. eğer açarsanız hem de içerik bazlı olursa; alakalı reklam çıkmayınca google nasıl genel hizmet reklamı gösteriyor sizde baska bir firmanın reklamını gösterebilirsiniz. tabi daha işin başındayken vazgeçmesseniz,çünkü ortam gerçekten iç karartıcı :(

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Şimdi amerikanın yıllık reklam parası 28 milyara yaklaşırken bizim 20 milyon civarı eh bunun %80 inide google alıyor geriye kalan ortamda dolanan çakallık yaparak para kazanmaya çalışan , yerlerini sabitleştirmiş ve bir çok firmayı bağlamış reklamcılar var.

İşe girmek için çok dandik bir sektör seçmişsiniz.Ha şimdiden bişiler yapıyım para kazanmaya gerek yok , yerimi sabitleştiriyim bi 5 yıl sonra sektörde olarak 1-0 başlıyım derseniz ayrı.Bekleyin 7-8 yıla bizim piyasada da taşlar yerine oturur.Tabi dayanabilirseniz okadar zaman:)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Değerli yorumlarınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sanırım işi biraz daha sizlere açmam yararlı olacak. Şu ana kadar bu proje ile ilgili olarak 30 un üzerinde büyük holdingle temasımız oldu. Bunlardan 10 tanesi ile büyük olasılıkla en az bir yıllık sözleşme imzalıcağız. Onlara ait olan 50 nin üzerindeki sitenin reklamı sürekli olarak dönecek. Geri kalan firmalar sistemimizi test edecek ve memnun kalırsa reklamlar sürekli olacaktır. Aslında reklamveren konusunda ki sıkıntım sadece yeni gelecek reklamverenlerin içerklerinin znginliği. Bir arkadaşımızın dediği gibi; sadece oyun, cinsel ürün ve kontör üzerine bir reklam networkü olmak istemiyorum. Bankalar, büyük ajanslar daha da ötesi TV ye reklam veren firmaları portföyüme katmak istiyorum.

Kategorize bir reklam ağı oluşturmak ilk hedefim. Reklam veren isterse reklamını yayınlıyacağı siteleri kendiside seçebilecek. Sadece para kazanmanın yanı sıra, reklam yayınlayan isterse sitesine geri hit dönüşümüde sağlayabilecek.

Saldırı gibi konularda tecrübem sıfır gerçektende. Bu konuda sanırım ciddi önlemler almak gerçektende önemlidir. Uyarınız benim için çok önemli, mutlaka dikkate alacağım.

Başka fikrini paylaşmak isteyen varmı acaba ?

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
eğer adsense gibi bir sitem yapılabilirse -ki imkansız diye bir şey yoktur- sağlam serverınız olursa inanın kullanacak çok insan var. adsense hiç bir sebep yokken hesabımı kapattı en başta ben kullanacağım emin olun. ama eğer bir süre sonra haksız banlamalar başlarsa kullanan sayısı azalır bunu da en baştan söyleyim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.