İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reklam sunumu devre dışı-Arama çalışıyor-İtiraza yanıt gelmiyor!

cinoali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar,
Bir buçuk ay önce reklam sunumumun devre dışı bırakıldığı yazıldı. Ancak arama kısmı çalışıyor. Yani içerik kısmı sitede zaten gözükmüyor, ancak arama yapıldığı ve tıklandığı zaman hesaba para yazılıyor.

Bana gelen email bu:
"Merhaba, Hesabınızı gözden geçirirken, şu an Google reklamlarını program kurallarımıza uyum sağlamayan bir şekilde gösterdiğinizi tespit ettik. Örneğin, http://www.bilgit.com/ sayfasında AdSense program kurallarını ihlal ettiğinizi görebildik. Program politikalarımızda belirtildiği gibi, AdSense yayıncılarının, Google reklamlarının görüntülendiği sitelerde "Google Marka Özelliklerini" göze çarpıcı bir şekilde kullanmalarına izin verilmez. Bu, Google logolarının kullanımını, Google kullanıcı arayüzünün benzetimini veya Google sayfalarının çerçevelenmesini de içerir. Netice olarak sayfanızdaki reklam yayınını durdurduk. AdSense hesabınız etkin kalacaktır. Fakat, program kurallarımızı gözden geçirmenizi (https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=48182&stc=aspe-2pp-tr&hl=tr) ve tüm sayfalarınızın kurallarımızla uyum içinde olduğundan emin olmanızı ciddiyetle tavsiye ederiz. Gelecekte yeniden ihlaller tespit edersek hesabınızı durdurabileceğimizi bildirmek isteriz. Saygılarımızla, Google AdSense Ekibi"

Sözü edilen program ihlali anladığım kadarıyla: google.com adresindeki renkli olan GOOGLE yazısını resim olarak kaydedip, sayfamın üst kısmına koymuştum. Üzerine tıklandığında www.google.com adresine yönlendiriyordu. Yani bedava reklam yapmıştım. Hatta teşekkür bekliyordum. Meğer Google logosunu kullanmak yasak imiş.

Hemen google logosunu sayfamdan kaldırdım ve [email protected] ile [email protected] adreslerine durumu belirten yazılar yazdım.
Yanıt olarak aşağıdaki email geldi.

"Sayın Kullanıcımız,
Google AdSense'le bağlantı kurduğunuz için teşekkür ederiz. Kayıtlarımıza göre, www.bilgit.com sitesi için bir itiraz formu doldurmuşsunuz.
İsteğinizi aldığımızdan ve politika uzmanlarımızdan birinin durumunuzu kısa süre içinde inceleyeceğinden emin olabilirsiniz.
Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,"

Sonra https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=appeal_form adresindeki itiraz formunu doldurdum. Yanıt olarak yine yukarıdaki sabır isteyen yazı geldi.

Şimdi aradan bir buçuk ay geçti. Site incelenip olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi.

Sizlerden isteğim: Ne yapabilirim?

Site yani domain banlı değil. Google Arama Kutusu çalışıyor. İçerikler çalışmıyor.

Yeni bir hesap mı açsam, biraz daha mı beklesem.

Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.

Saygılar.

cinoali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güncel!

Halen adsenseden yanıt gelmedi...

Arkadaşlar lütfen önerilerinizi yazın...

Saygılar.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
mail silindi gitti.dikkat almadılar binlerce mail arasında kayboldu.yeni mail yaz.

cinoali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3-4 kez email yazdım. Hep emailin alındığını belirten ve sabır dileyen mesajlar geldi.
Ayrıca aynı konuyla ilgili fazla mesaj yazılmasının spam oluşturabileceği kaygısıyla sakıncalı olduğu belirtiliyor.

Formu ise ikinci kez doldurup gönderdim.

Biraz daha bekleyeyim. 2 ay dolmak üzere. Sonra yanıt gelmezse yeni bir hesap açmayı düşünüyorum. Ama aynı ismi kullanacağım. Banka hesabını değiştirebilirim, emaili farklı verebilirim. Ama aynı domain için ve aynı isim için yeni bir hesap verilir mi bilemiyorum. Hatta bu da ikinci bir hesap açmaktan dolayı banlanma nedenidir diye biliyorum.

Yani kafamdaki soru işaretleri malesef duruyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.