İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reklamlar?

H

Heryerdeyiz

Misafir
Bazı büyük sitelerde mesela aklıma gelenlerden (80630.com yonja.com vs...) aynı büyük firmaların reklamlarını görüyorum mesela (nike, legalpara, avea, coca cola, turkcell vs... vs...)

Bu siteler Reklamları nasıl alıyor?
Reklamveren direk site ilemi irtibata geçiyor?
Yoksa Site reklam konusunda bir yerlere bağlı olarakmı çalışıyor?

Cevaplarınızı Bekliyorum...
İyi Çalışmalar...

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Heryerdeyiz,

İkisi de oluyor. Mesela itiraf.com un bağlı bulunduğu şirket http://www.ebiuniverse.com . http://www.itiraf.com/popup/reklamolayi4.asp . Bu tür siteler gözden kaçmaz. Turkcell, avea gibi markaların reklam araştırma departmanları ya da bunun için kullandıkları aracı şirketler var.

Ben de zamanında turkcell ile iletişime geçmiştim. Verceklerini düşündüğümden değil ya denemekte fayda var mantığıyla :) o zaman cevap gelmişti. Bu dönemki internet reklam harcamaları dolduğundan alamayacaklarını, bundan 3 ay sonra mı 5 ay sonra mı tekrar iletişime geçmemi söylemişlerdi.

H

Heryerdeyiz

Misafir
Evet biraz araştırma yaptım ve sonuca ulaştım :)
Bu saydığım siteler ve firmalar reklamz ile ortak çalışıyorlar...
Acaba bu ve diğer ajansların reklam ağına girebilmek için belirledikleri kriterler nelerdir?

@uslanmaz, @permission
Teşekkürler...

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
mail atarsın sana bir form gönderir irem hanım.
aradıkları kriterler
Sitenin temel hedef kitlesi.
bayan ziyaretçi profilin ne düzeyde
Girenlerin yaş ortalaması ne
Sitenin üye sayısı kaç
sayfalanın gösterim sayısı kaç

Falan filan gibi soruların oldugu bir form gönderirler ve derler biz sizi ararız uygun bir reklam olursa ama aramazlar :)

En önemli şey hedef müşteri kitlesi.internet reklamcılığında şu temel kriter vardır
"Herkeze hitap eden bir site aslında hiç kimseye hitap etmez.Ve o sitede reklam olmaz"

Günlük hiti 1000-1500 olan ve sadece bayanların girdiği bir siteniz olsun çok rahat reklam alabilirsiniz.
günlük hitiniz 10.000 olsun ama sitenizin ziyaretçi profili belli olmasın,
reklam almanız imkansız gibi birşey.

çok basit bir örnek:
iyinet forumuna niye hosting şirketleri reklam veriyor çünkü hedef müşteri kitlesi olan webmasterlar takılıyor diye.Belki verdiği reklamın geri dönüşü olurda bir kaç hosting paketi satarım düşüncesindeler vesaire vesaire...

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yoktur' Alıntı:
aradıkları kriterler
Sitenin üye sayısı kaç

Falan filan gibi soruların oldugu bir form gönderirler ve derler biz sizi ararız uygun bir reklam olursa ama aramazlar :)

En önemli şey hedef müşteri kitlesi.internet reklamcılığında şu temel kriter vardır
"Herkeze hitap eden bir site aslında hiç kimseye hitap etmez.Ve o sitede reklam olmaz"

Günlük hiti 1000-1500 olan ve sadece bayanların girdiği bir siteniz olsun çok rahat reklam alabilirsiniz.

çok basit bir örnek:
iyinet forumuna niye hosting şirketleri reklam veriyor çünkü hedef müşteri kitlesi olan webmasterlar takılıyor diye.Belki verdiği reklamın geri dönüşü olurda bir kaç hosting paketi satarım düşüncesindeler vesaire vesaire...

dostum sana sunu söyliyeyim reklamz.com artık vermiyor kimseye cünkü netbul.com ( chatin ) reklamalrından üyelere küstüler cünküü bir kaç arkadaş netbul.com yetkisine mail yolladık 2. ödememizi alamdık nedne böyel anlaştıgınız reklam ajans ödemeyi sizin tarfınızdan yapılamdıgı için yapamdıgınız yazdık ve bu mail den 1 gün sonra netbul.com yetkisisinden mail geldi lütfen bize sitenizin adresini söylermisisniz böyle bir şey olmaması gerekli deid ve ertesi gün reklamz.com mail attı 2. ödemelrini yapılacaktır. diye... işte olay bundan ibaret biz mail atmasak daha chatin den alamıcaktık.. ve 3. ödemyi ise vermediler neymiş bedava sms farklı banner kullanarak hile yapıldıgı öne sürerek 3. ödemeyi vermedi o gönderdikelri sözleşmedi bulsaydım onalra geri göndericektim bedava sms kapmpanyası adında istediğiniz gibi promosyon yapabilrisiniz demişti..

Vall reklamz.com hiç mail atmayın derim.. hiç tınlamazlar.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
avea ya aycelle birleştiğinde mail yollamıştım. bir numara verdiler iletişime geçtim. reklam veriyorlarmış onda sorun yok ama fatura istediler!!

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
fatura mazeret onalr san gider pusulası kesiyor senden kdv düşüyor yanai onalrın ilk yaptıgı ilk iş degil kii chatin de nasıl herkese gider pusulası kesitilerde bunad keserler.

H

Heryerdeyiz

Misafir
yoktur' Alıntı:
aradıkları kriterler
Sitenin üye sayısı kaç

çok basit bir örnek:

Teşekkürler @Yoktur ve diğer arkadaşlar...
Şanslı olduğumuz bir konu var demekki herkese hitap etmeyeceğiz sadece belli bir renkte olan kişilere hitap edeceğiz :)

İyi Çalışmalar...

H

Heryerdeyiz

Misafir
Evet yoktur un dediği gibi irem hanım ve Tezcan bey iletişime geçti :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.