İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

REP nedir? Ne ise yarar? REP nasil verilir?

• Konbuyu başlatan themaniac
  • Başlangıç tarihi
T

themaniac

Misafir
Arkadaslar REP'in acilimi Recognizing Excellent Performance'dir. Yani cok iyi bir paylasim yapan kisiye verilir.
Turkce olarak REP itibar gucu diye cevirilmektedir.

REP ikiye ayrilir:
+REP ve -REP

+REP: begendiginiz yazi vb butun paylasimlar icin o kisiye tesekkur ve guzel olmus anlaminda +REP verilir. Guzel isinize yarayan bir yazi gordugunuzda +REP vermeyi ihmal etmeyiniz. Bu da bir forumculuk ahlakidir diyebiliriz.

-REP: begenmediginiz hosunuza gitmeyen yazilarda -REP verebilirsiniz. Ancak -REP'i keyfinize gore vermemeniz gerekir. Cunku insanlarin emek verdikleri birseylerden gelen +REP'lerinden sizin keyfi verdiginiz -REP o insanin itibar gucu'nun dusmesine sebep olur. -REP'i yanlis bilgi yada gercekten uygunsuz buldugunuz durumlarda da vermeyi ihmal etmeyiniz.

REP nasil verilir?
asagidaki ornekte yuvarlak icine alinmis teraziye tiklayiniz ve EVET yada Hayir'dan birini secin.

EVET +REP
Hayir -REP

rep.jpg

Fbbasket

0
İyinet Üyesi
Reaction score
45
Kardeşim sende rep ile kafayı bozmuşsun haa :D

T

themaniac

Misafir
yok yaa bilen var bilmeyen var :D bir kac kisinin yazdigini gordum bende yazayim dedim.
EGITIM SART!!! :)

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Mesajımızı replede bizde repin nasıl arttığını görelim :D

T

themaniac

Misafir
bak gordun mu baris kardesim 11'din 12 oldun. ama sen ogrendiklerini uygulamiosun baksana. Asil burada okudugunu senin uygulaman lazim, ben yinede sana gostermek icin uygulamali yaptim :D

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Ben şakasına dedim adam durup dururken rep vermiş yaa :D
Senin repin düşmüş ne iş :D

T

themaniac

Misafir
REP nedir? Ne ise... 24 Mart 2011 18:06 May saçma
ayni sekilde bende arkadasa donus yaptim
-REP 24 Mart 2011 18:06 Photoshop daha da saçma

konuralpd

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
vereceğimde bi hata veriyor düzelsin 5 tane +rep vercem sayende öğrendim rep vermeyi

haberdeyiz.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eyvallah kardeş bak bugün ikinci bir şey daha öğrendim rep. Birincisi neydi aynı başlık altında aynı konuyu 2 defa açmayacaksın.:)

haberdeyiz.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
konuralpd kardeş senin repin niye -5 de. Herhalde sende aynı başlık altında konuyu 2 değil de 3-4 defa açmışsın galiba:D

haberdeyiz.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
photoshop kardeş ilk kez katılmış olduğum forum sitesinde ilk +repim sana saygılar.:)

T

themaniac

Misafir
Tesekkurler hocam.
haberdeyiz.com'da rep vermeyi ogrendi. baska rep vermeyi bilmeyen var mi?

T

themaniac

Misafir
+REP REP nedir? Ne ise... 24 Mart 2011 18:38 Marjinalsuttozu
Marjinalsuttozu'na tesekkurler. REP vermeyi bilmeyen kalmasin arkadaslar :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.