Bence de - rep 'in kaldırılması anlamsız. Replerle ilgim, alakam yoktur ancak bu kısıt niye? Hep özgürlük der dururuz bırakın millet istedigini yapsın. (Bazı çerçeveler dahilinde tabi) Ama bence son derece yanlış, insanları kandırmaya yönelik buldugum bir konuda - vererk görüşümü belirtme hakkım yok? Garip!
Hep özgürlük olsun dediğimizi kim diyor ki?Hep özgürlük olsaydı ne olurdu biliyor musunuz?
-10 yaşına gelmiş çocuklarımız rahatça eroin,kokain,uyuşturucu maddeye ulaşabilirdi,
-Biri gelir size hakaret ederdi,kendi fikrini açıkladığı için özgürlük sayılırdı,
-İnsanlar olmadık ihtiyaçlarını,olmadık yerlerde gerçekleştirirdi,
-Sokakta çıplak insanları görmek doğal karşılanırdı,
-Erkekler birbiriyle evlenir bu doğal karşılanırdı,
-Evlilik dışı,aile olgusunu hiç tatmayan bireyler oluşur,bu durumda doğal karşılanırdı.
-Televizyonlar reyting getirdiği için çıplak yayına başlar,tüm bilim,eğlence,show,müzik programlarını uygun-değilgrafik görüntülere çevirirlerdi.
-Okula yeni başlayacak çocuklarımız,okula gitmek istemeyebilirlerdi,ama sonuçta özgürdüler,7 yaşında bu kararı verebilirlerdi.
-Kimse hukuk'a inanmaz herkes kendi hukuk'unu kurmaya kalkardı,adalet,demokrasi çökerdi.
ve belki daha yüzlerce bozukluklara neden olurdu,eğer yukarıdakiler özgürlük ise ben mahkum olarak yaşamak istiyorum.
Bizim hayvanlardan tek farkımız aklımızdır,bize verilen akıl sayesinde kötü olan bir özgürlüğü kısıtlama iradesine sahibiz.Yoksa bizim her hangi bir hayvandan ne farkımız kalırdı?
İnsan olduğumuz için özgürlüğümüzü kısıtlamak zorundayız,fakat bu kısıtlama nedense sanki kötü birşeymiş gibi gösteriliyor.Doğru çok özgür değilsiniz ama en azından hala insansınız.
Kendi şahsım adına sokakta bir çocuğu,uyuşturucu madde kullanıyorken görüp üzülmektense,o çocuğun "benim özgürlüğüm yok" diyip üzülmesini tercih ederim.Toplumun olduğu her yerde kurallarda olur,kurallar özgürlüğün düşmanı gibi gözüksede aslında dostudur.Bunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayalım.