İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reputation (puanlama sistemi) kullanımı

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Reputation bir puanlama sistemidir.

Bazı yerlerde karma olarak bilinir. Bir üyenin mesajına olumlu ya da olumsuz puan verebilirsiniz. Olumlu verilen her rep ile kullanıcının reputation puanı artacaktır. Negatifte ise tam tersi olacak ve eksi yönde puanı düşecektir.

100 olumlu rep alırsanız;
reputation_pos.gif

Yeşil yani olumlu kartınız çoğacaktır. Yazdığınız her yararlı mesajda üyeler size rep kullanırsa bu forumda tatlı bir rekabete yol açacaktır. Yani olumlu mesaj yazana ödül olarak olumlu rep, olumsuz mesaj yazana - rep şeklinde.

Rep vermek istediğimde ne yapmam gerekli?
- Rep vermek için mesajın sağ üst köşesindeki terazi işaretine tıklamanız yeterlidir. Gelecek sayfada olumlu/olumsuz seçip varsa yorumunuzu yazıp gönderin.

Rep puanım kaç olmuş nereden göreceğim?
- Üye kontrol panelinize girerek sağ tarafta kaç puanınız olduğunu görebilirsiniz.

Birçok popüler forumda bu sistem kullanılmaktadır. Bu da üyeler tarafından benimsenmekte ve kullanılmaktadır. Siz iyinet üyelerinden de gerektiği yerde reputation kullanmanızı bekliyoruz.

Forumda herhangi bir konuda tartışma/kavga gördüğünüzde kişiye olumsuz puan verebilirsiniz.
Aksine olumlu bir mesaj gördüyseniz, makale olabilir ya da bilgi verici bir mesaj olabilir; ona olumlu rep verebilirsiniz.

Unutmayın, ne kadar yeşil o kadar olumlu, ne kadar kırmızı o kadar olumsuz.

Rep kullanmayı ihmal etmeyin,
Kolay gelsin.

S

Skeleton

Misafir
Ne kadar geç olsa da güzel bir özellik. Teşekkür.

Bir de şu üye listesi özelliğini açsanız...

K

KingTR

Misafir
iyi olmuş bu sistem de imzamı rep to rep

rep veren rep bulsun gibi şeyler yazabilicekmiyiz :)

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Şimdi herkes rep almak için saçma sapan şeyler yazacak. Yok fıkralar yok hikayeler Yok para kazanma yolları en altada rep verin pls vs. vs.

Hayırlısı olsun.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dll' Alıntı:
Şimdi herkes rep almak için saçma sapan şeyler yazacak. Yok fıkralar yok hikayeler Yok para kazanma yolları en altada rep verin pls vs. vs.

Hayırlısı olsun.

Burası webmaster forumu, burada fıkra eğlence paylaşımı değil bilgi paylaşımı, makale tarzı yazılar rep ister :)

Kolay gelsin.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
katkı puanım ve tecrübe puanımda düşüşler gözlemekdeyim.. herhangi bir mod tarafından -rep alıcak herhangi bir mesajım yok.. neden olmuş olabilir??

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet. bendede düşüş var , avatarımdan dolayı olabileceğini düşünüyorum ancak avatarım aykırı olsa modlar beni uyarır bende değiştirirdim anlamış değilim..

C

Cyber Coder

Misafir
Ne İşe Yarıyo Bu reputation ben hala anlamış değilim. Yani biri sana rep verince noluyo başın göğe mi eriyo :)

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
başın göğe ermiyo tabiki ama mesela stormpay bozdurucaksın ben geldim %12 den bozarım dedim biri geldi %10 dedi bnm repim 150 diğer yazan insan ise 2 aylık üye fakat 5. mesajı üstüne bide repi - de hangisini tercih ediceksin?? bu sadece küçük bir örnek host olayında vsda geçerli olabilir...

I

iyiyiz

Misafir
30 tane arkadasa söylesem al sana +30 rep :) ve 1 aylik üyeyim diyelim bu gibi durumlar icin bir care varmi acaba?Merak ettigim icin sordum yanlis anlasilmasin.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bir dene bakalim 30 arkadasina soylemeyi ... Ne oluyor gorelim.

I

iyiyiz

Misafir
Sanirim sorumu kavrayamadin sen,böyle bir durum söz konusu oldugunda ne yapiliyor onu merak ettim.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Sorunu anladim, sen once bu olasiligin olabilecegini ispatla sonra bende cevap vereyim.

I

iyiyiz

Misafir
iyinetadmin haklisin galiba böyle bisey olamaz..

+ Benim bir sikayetim var,iki bana http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=22719 buradaki konu hakkindaki görüsümden ötürü eksi rep vermis.E böyle olursa bir konu hakkindaki görüslerimi yazmaktan cekinir hale gelecegim,- rep birisinin yaptigi terbiyesizlik,uygunsuz yazilar,bos yazilar yada konular üzerine verlmeli,düsünce farkliligi var diye - rep almak iyinet admin bana biraz ters geldi,düsünün iyinetadmin forum icin cok caliskan yararli bir kisi dahi olsam bu tür konulardaki görüs ayriliklari üzerine -rep almak inanin sevkini kiriyor,forum yöneticisi olarak sizin düsüncenizi alabilirmiyim acaba?

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kontrol Panelimde 2 tane rep gelmiş sanırım, biri ücretsiz domain verdiğimden dolayı ama 0 point yazıyor.
Kriterleri nedir bunun acaba, açıklayabilirmisiniz?

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Developer' Alıntı:
Kontrol Panelimde 2 tane rep gelmiş sanırım, biri ücretsiz domain verdiğimden dolayı ama 0 point yazıyor.
Kriterleri nedir bunun acaba, açıklayabilirmisiniz?
Yeni üyeler, tecrübe puanı 0 olan üyeler rep verirse bu bir işe yaramaz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5