İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Soru resim sayfası için clean url kullanımı

deniz777

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba, benim resim sayfalarım var, sayfada resim paylaşım urlleri ve resim görünüyor tıpkı imageshack.us gibi.bu sayfalarda

clean url kullanmak istiyorum, örneğin siteadresi.com/image/ornek.jpg adresine gidildiğinde resim kaynağı değil de resim

paylaşım sayfası açılacak. ama url resim kaynağı urlsine benziyor acaba bunun seo açısından sakıncası olur mu ? sakıncalı ise ne

şekilde url düzenlemeliyim ?

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
SEO acisindan sorun olmaz cunku HTML protokolunde icerik turunu URL degil sunucunun gonderdigi content-type header belirler. Mesela asagidaki gibi:

HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 15 Nov 1995 06:25:24 GMT
Last-Modified: Wed, 15 Nov 1995 04:58:08 GMT
Content-Range: bytes 21010-47021/47022
Content-Length: 26012
Content-Type: image/gif

Ama yine de sormak istiyorum. Herkes tarafindan iyi bilinen jpg resim uzantisina neden farkli bir icerik anlami yukluyorsunuz? Boyle yaparsaniz daha kullanisli mi olacak resim gezinme bolumunuz?

deniz777

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki sizce nasıl bir urlsi olmalı bu tür bir sayfanın ? resim isimleri databasede unique olduğu için böyle yaptım ama uzantıları urlden kadırırsam unique olma durumu ortadan kalkar. onun yerine numaralandırmalar yapmak da çirkin geliyor bana. url sonuna bir slash atsam o da alt içerik varmış gibi olacak.

deniz777

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
imageshack şu şekilde kullanmış:
imageshack.us/photo/Barcelona/204/barcelonanoucamplnr2.jpg/

benim web sayfamı da aynen bu adresteki gibi düşünebilirsiniz. sizce en makulu hangisidir ?
siteadresi.com/image/ornek.jpg
siteadresi.com/image/ornek.jpg/
siteadresi.com/image/ornek.jpg.html

ilk örnekteki gibi yaptığım zaman acaba kullanıcıları yanıltmış olmuş gibi mi oluyorum ? yoksa kullanıcı resim kaynağına gittiğini zannedip benim web sayfama girip reklamları da görüntülemiş olsa bu benim için avantaj olur mu ?
en temiz url oymuş gibi geliyor bana: siteadresi.com/image/ornek.jpg

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Senaryoyu tam kavrayamadim. Kullanici zaten sizin sitenizde degil mi? jpg link yerine mesela php link olsa tiklamayacak mi? Ya da kisaca jpg uzantiili URL kullanarak ne tur bir avantaj yaratiyorsunuz tam anlayamadim.

deniz777

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben de imageshack gibi resim paylaşım sitesi yapıyorum. benim linkleri diğer web sitelerinde görenler direk olarak resim kaynağına gittiğini sanabilirler. bu bir avantaj olabilir mi acaba diye düşündüm. asıl derdim bu değil aslında, hangisi daha temizse onu kullanmak istiyorum.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Cogu site zaten direkt jpg dosyasini koduna ekleyecektir. Genellikle forum kullanicilari paylasmak istedikleri bir resim bulduklarinda linkini degil resmi foruma gomerler. Bu durumda ortada zaten tiklanacak bir link olmayacaktir. En temiz hangisi? bence .html uzantisi ile sayfayi yayinlamak.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.